Blogerski kutak - namenski blog

Ovo je blog o blogovima na kome se može ostvariti komunikacija sa moderatorima Bloga Krstarice.

Blogeri mogu postavljati pitanja, sugestije, ideje, pritužbe i naravno pohvale

Ovde će se kačiti razna obaveštenja vezana za rad bloga.

Kako su izmene Pravilnika o blogu u toku, i kako moraju proći odredjenu proceduru, molimo blogere da imaju strpljenja za izvodjače radova i da daju svoje predloge :hvala:

Do ovog bloga ćete uvek moći doći jer će link ka njemu biti u obaveštenju u zaglavlju stranice.

Unapred zahvalni Vaši moderatori Bloga Krstarice
[PROFIL]Borac za prava zivotinja[/PROFIL] :cao:

Ajmo blogeri
Ajmo ljubitelji reči
Da od Bloga našeg
napravimo oazu
da ljudi kod nas po reč lepu
kao po lek dodju
Blogom neka prodju
pa da vide kako eto
duša dušu dušom grli
naš blogerski svete vrli

:heart:

Lejla.....samo ovo može da se uradi....korisnički profil...crni kvadratić "blog" i štriklirati obe ponudjene opcije. naravno pre toga se formira lista nepoželjnih.

Članovi vaše liste nepoželjnih mogu...

pregledati vaš blog
komentarisati tekstove u vašem blogu

e ako se ono odnosi na mene za 10 tekstova, nisam uzimala u obzir da to negde pise da sam napisala. sto se mene tice ne mora uopste da se vidi na spisku novih tekstova da sam nesto napisala. ako ta opcija ima, da ja pisem, a da se ne vidi javno da sam upravo nesto napisala, super.

ili je nuzno, da cim nesto napisem, svi vide obavestenje da sam napisala? znaci jedino da pisem jednu poruku dnevno?

(dakle da pisem koliko hocu, a da to ne vide ostali, tako da na spisku izadju drugi)...

hirajgoagain;bt154990:
sta je Odobravam tekst za blog, NE odobravam tekst za blog

i Ponisti tekst za blog?

posto ako obrisem, on samo nije vidljiv za spoljni svet, a za mene i pretpostavljam za koga jos jeste? a sta su ove gornje tri naredbe?

Pa to su ponudjeni načini moderacije jer bloger je sam sebi moderator...on uredjuje svoj blog. Blog možeš pisati i kao nekakvu radnu verziju te mislim da se ove tri komande odnose na to da se iz te radne verzije prebaci u onu koju želiš objaviti. Iskreno nikad nisam to probala.
Brisanje bloga.....desno od naslova ima kvadratić...odštrikliraj i skroz dole desno na moreraciju komanda obriši. Možeš ga kasnije vratiti ,., i da, ti ga jedina vidiš

hirajgoagain;bt154993:
e ako se ono odnosi na mene za 10 tekstova, nisam uzimala u obzir da to negde pise da sam napisala. sto se mene tice ne mora uopste da se vidi na spisku novih tekstova da sam nesto napisala. ako ta opcija ima, da ja pisem, a da se ne vidi javno da sam upravo nesto napisala, super.

ili je nuzno, da cim nesto napisem, svi vide obavestenje da sam napisala? znaci jedino da pisem jednu poruku dnevno?

(dakle da pisem koliko hocu, a da to ne vide ostali, tako da na spisku izadju drugi)...

Koje za 10 blogova?

Možda je bilo reči o tome da jedan bloger ne objavljuje po 10 blogova jedan za drugim jer je to nekolegojalno prema drugima a i ne izgleda lepo kad celu prvu stranu zauzima jedna ista osoba.
Ono što objaviš je vidljivo svima.

LJILJA MMM;bt154999:
Koje za 10 blogova?

Možda je bilo reči o tome da jedan bloger ne objavljuje po 10 blogova jedan za drugim jer je to nekolegojalno prema drugima a i ne izgleda lepo kad celu prvu stranu zauzima jedna ista osoba.
Ono što objaviš je vidljivo svima.

meni se u stvari niko licno nije ni zalio, tako da nemam pojma da li je neko pretpostavljao nesto sama sam pretpostavila

meni recimo ne treba da svi vide ako to smeta. ono ako napisem komentare sebi stvarno ne mora da stoji na tom spisku e sad ako je tako isprogramirano ...

blogovi... a komentari?

LJILJA MMM;bt155000:
Blogove mogu čitati svi....oni su javni. Čak neko i ne mora biti registrovan kao korisnik na Krstarici ali može čitati.
Ali ne verujem da je iko od čitalaca pročitao sve....a i što bi

mislila sam ako stavim "obrisan"... posto on nije vise vidljiv za spolja, ali mogu ga videti ja.

ali me zanima unutar sistema krstarice ko cita ili ko moze? kako mi znamo da nismo nekako ugrozeni? pretpostavljam da recimo neko ide i cita svaku glupost koja je napisana da ne bi bilo nekihi problema

mislila sam sta je ono Odobri tekst, ako vec ima taj Obrisan koji u stvari ne brise potpuno... i sta jos ima
... sta je ono trece... neka od tih opcija verovatno trajno uklanja tekst... onaj Ponisti
aj mozda isprobam

Poslednja izmena:
hirajgoagain;bt155014:
mislila sam ako stavim "obrisan"... posto on nije vise vidljiv za spolja, ali mogu ga videti ja.

ali me zanima unutar sistema krstarice ko cita ili ko moze? kako mi znamo da nismo nekako ugrozeni?

Idi na svoj profil....dole levo mali crni kvadratić i piše blog.....tu udji i tu odlučuješ kome ćeš dozvoliti da komentariše...imaš i opciju da nekog staviš na listu nepoželjnih i taj ne može da vidi blog....imaš razne varijante pa isprobavaj i kombinuj sa komandama iz moderacije. Mislim da je dovoljno od mene...

Rekla sam ti ko može da čita.....svako ukoliko je objavljen blog. Ako nije objavljen možeš samo ti.
Ugrožavanje drugih je stvar svakog pojedinca. Objavljen blog je javan.....kao dnevne novine...kao i reala. Ko sebi stvara neprijatelje taj će ih i imati.....kao i osećaj ugorženosti.

Ja cu jos jednom postaviti pitanje koje mi je obrisano i mislim da je zaista normalno.Postavio sam zaistas par normalnih pitanja koje su mi vazna i ticu se vize za odlazak napolje i odogovor sajta krstarice je bio sljedeci:

Postovani marshal76, nakon Vase registracije na Forum Krstarice, neophodno je da prve tri poruke koje posaljete odobre moderatori foruma. Nakon toga cete moci da nesmetano saljete poruke. Ako vam poruke nisu duze vremena odobrene, molimo vas da putem privatne poruke kontaktirate moderatora tog foruma ili nekog od supermoderatora da biste ubrzali proces odobrenja poruka.

E sad...je li vremenski period od tri dana dovoljan da se aktivira korisnicki racun???
Moderator foruma Svet je ***Saint*** i toga ili te nema vec 3 (tri dana).. U redu..krstarica se ogradila i rekla da kontaktiram nekog supermoderatora...
Ja sam danas poslao na razne adrese i na ovu za koju je receno:
Ovo je blog o blogovima na kome se može ostvariti komunikacija sa moderatorima Bloga Krstarice.
....i samo mi je Borac za prava zivotinja odgovorio..""Bice sredjeno"
e sad ja pitam, je li ovo zaista toliko neozbiljan sajt da se ne mogu aktivirati pitanja tri dana koja su nekome od zivotne vaznosti ili je u pitanju neodgovornost moderatora ili nesto trece????
Pitanja postavljam kulturno vec treci dan i mogao bi mi neko odgovoriti da li ih postavljam na pravu adresu i nadam se da nece biti obrisana kao prethodna.

Dobro vece
Volela bih da mi neko odgovori na par pitanja , ako ce nekome zvucati i malo glupo, izvinjavam se unapred..
Prosto, jos uvek se ne snalazim bas najbolje na blogovima :(
Tacnije na Krstarici uopste, jer sam tek od juce ovde..
Naime, napisala sam par stihova na blogu,ali mi pored stoji slicica nekog "cike" :) uz obavestenje "moerisan tekst bloga"...Sta to ustvari znaci? Da moderatori treba da odobre blog?? I ako je tako, koliko vremenski traje to "odobrenje"..
Imam i jos jedno pitanje ( ako ovo nije mesto za takva pitanja, izvinjavam se zaista) kako recimo ispod bloga da okacim sliku, posto nigde ne vidim opciju za postavljanje slika?
Hvala unapred

@ R.Welch,
moderisan tekst bloga (sa čikicom) znaci da je jos uvek nevidljiv ostalim korisnicima, a postaje vidljiv kada ga moderator odobri.
Odobrenje traje zavisno od toga kada je moderator prisutan. Vremenski - u toku istog dana.

Za kacenje slika potrebno je kliknuti na ikonicu "umetni sliku" koja se, kao i ostale ikonice, nalazi iznad tela poruke (prostora za tekst). Kada se klikne na tu opciju, pojavljuje se poruka: Molim unesite URL Vaše slike.

Poslednja izmena:
Hvala ti na brzom odgovoru..
Uh, pa meni nema ikonice "umetni sliku"..Tacnije ( ne znam da li cu dobro objasniti :( ) kada pisem na nekoj temi onda imam tu opciju..Ali na Blogovima je nema..Ne znam da li sam uopste dobro ukapirala kako se pise BLOG..Ja sam isla na "Blogovi" pa onda "Kreiraj novi tekst" i tu imam samo opcije "Naslov" i sadrzaj teksta..
Stvarno se izvinjavam..Prvi put sam ovde, pa se ne snalazim bas najbolje..A do sada sam bila samo na jednom Forumu , gde su podesavanja drugacija, pa mi je malo sve konfuzno...
Izvinite jos jednom i hvala..Valjda cu se snaci

Ok.....olovka pored naslova........ispod teksta imaš napredne opcije.....tu klikni i ući ćeš u blog ...imaš naslov, pa ispod dugi red raznih ikonica (tu je ina umetni sliku a njihov naziv se vidi kada staviš kursor na kvadratić.....sada možeš da menjaš sve..probaj, pa javi

R.Welch;bt161379:
Ljiljo..hvala vam na trudu..zaista..Ali meni ne ide..:( Tako da, nemam vise zivaca ni da se trudim
Nemam olovku pored naslova..
Znaci kada sam usla na Blogove..isla sam na "kreiraj novi tekst"..Tu imam opcije "naslov", ispod onaj kvadrat za sadrzaj..i ispod ikonoce "posalji" "pregledaj" i "snimi nacrt"..I nista vise
Sada kad udjem u Blog, takodje nemam ni olovku ni bilo sta drugo..Jedan blog sam danas kliknula u "snimi nacrte", sada ne mogu da udjem na njega da ga izmenim..
Nista, nema veze, u svakom slucaju hvala vam na trudu...Pozzz

Olovka je samo pored naslova već objavljenog bloga...kao ova tri što si objavila....da udješ da dopuniš, ispraviš.
Za novi blog ide ovako
1 kreiraj nov blog
2. odmah sidji dole na "napredne opcije" klikni i dobijaš naslov, ikonice ispod, pa ispod tekst a sa desne strane smajliće...ajde provaj

Isla sam na "kreiraj novi tekst"..otovri mi se stranica:
Novi tekst za Vaš blog

Nacrti tekstova bloga

Ukoliko označite naslov prethodno snimljenog nacrta, ispod će se učitati strana sa svim prethodnim podešavanjima.

SUZA (14.08.2011. 15:11)

Ovaj tekst sam danas snimila u nacrte..i sada ne mogu da udjem u njega..Kada kliknem idi u nacrte...stigne mi obavestenje da nemam prava pristupa stranici..

Ispod stoji: Novi tekst za vas blog..Naslov...pa onaj kvadrat za sadrzaj...pa ispod "posalji" pregledaj i snimi nacrt..Nema napredne opcije..

Nema veze, necu vise da vas cimam..Hvala jos jednom

R.Welch;bt161388:
Isla sam na "kreiraj novi tekst"..otovri mi se stranica:
Novi tekst za Vaš blog

Nacrti tekstova bloga

Ukoliko označite naslov prethodno snimljenog nacrta, ispod će se učitati strana sa svim prethodnim podešavanjima.

SUZA (14.08.2011. 15:11)

Ovaj tekst sam danas snimila u nacrte..i sada ne mogu da udjem u njega..Kada kliknem idi u nacrte...stigne mi obavestenje da nemam prava pristupa stranici..

Ispod stoji: Novi tekst za vas blog..Naslov...pa onaj kvadrat za sadrzaj...pa ispod "posalji" pregledaj i snimi nacrt..Nema napredne opcije..

Nema veze, necu vise da vas cimam..Hvala jos jednom

Pravo da ti kažem ja iz nacrta nikad nisam radila..uvek direktno prebacim tekst koji sam napisala u folderu na svom kompjuteru......probaj tako....sa copy/paste sa tvog kompa u prozor teksta....nemoj ići u nacrte

Pa dobro, ali kako da izbrisem uopste ovo iz nacrta kada ne mogu da udjem...?Sasvim slicajno sam danas smestila taj zadnji tekst u nacrte
I kad god udjem da kreiram novi tekst-blog, on mi prvo otvori taj naslov koji se nalazi u nacrtima..
Da,i ova tri bloga koja su objavljena...nema olovke pored naslova..ZNam tacno kako to treba da izgleda sve, i napredne opcije i olovka za izmene ( tako je bilo i na jednom drugom Forumu na kome sam bila) ali kod mene ih jednostavno nema.........Sada sam probala da ubacim novi tekst..tj novi blog..medjutim i dalje nemam napredne opcije..samo posalji, pogledaj i idi u nacrte i to je to..
Ma uostalom nema ni veze...ne moram ni da stavljam slike ispod teksta niti bilo sta drugo..To je najednostavnije resenje..POzzz

R.Welch;bt161390:
Pa dobro, ali kako da izbrisem uopste ovo iz nacrta kada ne mogu da udjem...?Sasvim slicajno sam danas smestila taj zadnji tekst u nacrte
I kad god udjem da kreiram novi tekst-blog, on mi prvo otvori taj naslov koji se nalazi u nacrtima..
Da,i ova tri bloga koja su objavljena...nema olovke pored naslova..ZNam tacno kako to treba da izgleda sve, i napredne opcije i olovka za izmene ( tako je bilo i na jednom drugom Forumu na kome sam bila) ali kod mene ih jednostavno nema.........Sada sam probala da ubacim novi tekst..tj novi blog..medjutim i dalje nemam napredne opcije..samo posalji, pogledaj i idi u nacrte i to je to..
Ma uostalom nema ni veze...ne moram ni da stavljam slike ispod teksta niti bilo sta drugo..To je najednostavnije resenje..POzzz

R......imaš napredne opcije i olovku pored naslova ....samo stavi kursor na naslon, ne klikći i olovka će se pojaviti....onda klikni na nju......napredne opcije imaš, sad sam ulazila na tvoj blog kao da ga ja pišem (to mogu samo moderatori i postavljači bloga) i to koristiš kada ispravlja već objavljen blog
Ono u nacrtima mora da ima opcija brisanja...možda kockica desno pa klik na nju, požuti tekst....pa dole desno na moderaciju pa obriši
Stvar je u tome da je svako moderator svog bloga.

Na blogu Krstarice si....sa leve strane ima kreiraj blog.....klik tu......dobiješ naziv bloga, mnogo horizontalnih kućica ispod naziva, u sredini veliki beli prostor za tekst a sa desne strane slajlići. Kad ubaciš tekst sa copy/paste ili ga direktno kucaš, pa postaviš slike sa onom kućicom "postavi slike" onda idi na POŠALJI i to je to

Poslednja izmena:
Ajd se i Ja uključim u diCkusiju...mada, može biDne je bilo
al' me mrzelo da čitam od starta!!

Nisam Ja neki pisač tekstova na blogu (3-4 komaTa), ali ima dobar
broj onih koje bi pročitao i mLogo veČi onih koji me ne zanimaju, a koji
su vrlo aktivni...čak dapače, hiper, tako da iz vidokruga izbace sve ostale.

Sad pitanje za admina.
Postoji li moguČnost da kad Ja narišem jedan blog, pa ubrzo okačim
i drugi, da samo najnoviji moj blog bude vidljiv...š'o bi reklo da se ograniči
na samo jedan nik na pregledu "Najnovijih..."?
Taj nik je napisao nešto novo, mene ako zanima, nadŽem na njegovom
profilu ostale tekstove, Ja ga iščitam, a pri tome on nije sa svojih 12 blogova
u 3 minuta pozbacivao sve ostale.

Mislim da je to tehnički izvodljivo...mislim, znam, sad zavisi samo dal se 'oČe!!

E!!

p.s. najpristojni primer je hiraj go agen...iako je Ja više ne čitam:hahaha::hahaha:!!

Back