Bljeskovi u vidnom polju

Giordanna

Zainteresovan član
Poruka
379
Da li neko jos ima to? Desilo se iz cista mira. Ulazak u mracnu prostoriju i sa pogledam u levu ili desnu stranu pojave se "munje" u levom uglu oka.
Ranije sam imala svetleće točkiće ( aure ) bez migrene. To se povremeno javljalo. Inace imam vratnu diskusherniju.
Ti svetleci krugovi su polazili iz sredine oka i povremeno za oko pola sata izadju iz vidnog polja.
Ovo je nesto drugo. Danas mi traje vec treci sat kad pogledam u stranu.

Imao sam taj problem kada sam se povredio,posto sam povredio lumbalni deo kicme,povredio sam poprilicno i vratni.Imao sam ta sevanja ispre ociju,a kada zatvorim oci i kada pokrenem oci levo desno onda iste te bljeske vidim i levo i desno,zatvorenih kapaka.Mislio sam isto da je problem sa ocnim pritiskom,jer sam od tad i poceo nositi naocare,doduse ne velika dioptrija 0,75.Medjutim duzim istrazivanjem pokazalo se da je to problem ukljestenog nerva u vratu.Ne mora da znaci da je to kod svih,ali kada sam primio 3 blokade u bolno mesto vrata i poceo da pijem lekove protiv vrtoglavice,sevanje je prestalo i otvorenih i zatvorenih ociju.

Jutros pa sve do popodne takodje su se pojavljivali bljeskovi. Ne stalno ali ponekad pri pogledu u levo ili desno i na jakoj svetlosti napolju bljesnu po dve pruge s leve strane.
Popodne sam otisla kod neurologa i rekao je da to nema veze sa mojom diskushernijom na vratu vec da takve slike potiču iz potiljacnog dela mozdane kore koja je odgovorna za "sliku"....razlikuje se od aure koju sam imala pre i koja krene od sredine sa bljestavim trouglicima koji vrteči se u krug za 25 minuta izadju iz vidonog polja.
Ovo je drugačije sasvim. Bljeskovi bez nekog ritma, nevezani ni za šta posebno i traju.....
Predložio mi je NMR endokranijuma. Magnet ću sutra uraditi jer nikad nisam radila. Malo me strah ako mi daju kontrast ali....nadam se dobrom.

Jutros pa sve do popodne takodje su se pojavljivali bljeskovi. Ne stalno ali ponekad pri pogledu u levo ili desno i na jakoj svetlosti napolju bljesnu po dve pruge s leve strane.
Popodne sam otisla kod neurologa i rekao je da to nema veze sa mojom diskushernijom na vratu vec da takve slike potiču iz potiljacnog dela mozdane kore koja je odgovorna za "sliku"....razlikuje se od aure koju sam imala pre i koja krene od sredine sa bljestavim trouglicima koji vrteči se u krug za 25 minuta izadju iz vidonog polja.
Ovo je drugačije sasvim. Bljeskovi bez nekog ritma, nevezani ni za šta posebno i traju.....
Predložio mi je NMR endokranijuma. Magnet ću sutra uraditi jer nikad nisam radila. Malo me strah ako mi daju kontrast ali....nadam se dobrom.
Nešto mora da prouzrokuje to.Nemoj da te bude strah od magnetne,jeste da ulaziš u bure,ali tako jako štekće da će taj zvuk da ti odkloni sve strahove.

Back