Bliži se leto: Šta će biti sa uplaćenim turističkim aranžmanima?

Na osnovu kog dokumenta da zna iznos tih dugovaVecinja ugovora izmedju
vlasnika apartmana i agemcija nisu overavani kod notara.
E pa tako je to kad se ljudima veruje na casnu rec mada znam da su grcki poreznici i inspektori vrlo rigorozni.
Udju npr kod nekog ugostitelja da provere papirologiju i ugostitelji cim ih na vratima vide placu

Grci masovno prodaju hotele i apartmane na obali mora.
Ako se promeni vlasnik objekta ,sta ce biti?.Kako iskoristiti vaucer za sledecu sezonu ako se promeni vlasnik ?

Ti nemaš ugovor sa Grkom nego lokalnim agencijama. U normalnim okolnostima oni bi morali da se bave tehnikalijama a ti da da budeš obeštećena na način koji izabereš.
Inače vaučere su zamislili kao vrednosne tj niko ti ne garantuje da ćeš dobiti to mesto i smeštaj za koje si prvobitno platila. Štaviše hteli dripci da uvale srpske raspale banje prvobitno.
Zato pare ljudi uzimajte i ne popuštajte im.

Ti nemaš ugovor sa Grkom nego lokalnim agencijama. U normalnim okolnostima oni bi morali da se bave tehnikalijama a ti da da budeš obeštećena na način koji izabereš.
Inače vaučere su zamislili kao vrednosne tj niko ti ne garantuje da ćeš dobiti to mesto i smeštaj za koje si prvobitno platila. Štaviše hteli dripci da uvale srpske raspale banje prvobitno.
Zato pare ljudi uzimajte i ne popuštajte im.
Gde sam ja napisala da imam ugovor sa Grckom
Gledala sam pre dva dana onog iz Jute
Kazao je da se ide u mesto gde si uplatio.
Nema zamenskog putovanja.
Kad prodju izbori ,nista od ovog nece da vaziAko agencija ode u stecaj od koga da uzmes pare?

A зашто сматраш да лобирам за агенције, када сам лепо написао за Париз путовање у својој режији.

Ја сам на почетку путовао преко агенције, док нисам стекао самопоуздање да сам организујем све, прво куповина авио карата, па онда смештај, па планирање путовања итд.
Наравно то не може да се изведе када су у питању летовалишта у Грчкој, Турској, Египту (не знам за Француску и Шпанију), зато што или нема могућности или агенције држе монопол и не исплати се, а за обилаз градова ту агенције могу само да шишају овце.
Али то је проблем вас који искључиво желите море, па зависите искључиво од агенција.

Ја сам имао среће што нисам почетком фебруара (када иначе крећем са резервацијама) уплатио превоз и смештај, јер сада бих се сигурно цимао са неким авио компанијама и аирбнб домаћинима око враћања новца или одлагања за следећу годину.

Ја бих био пресрећан када би агенције биле ангажоване око путовања као што су обилазак градова и неких места са природним лепотама, као што су ангажоване када је у питању Грчка, Турска и Египат, јер су оне у том случају повољније од организовања у својој режији. Не бих морао да се цимам са авио компанијама и букингом смештаја, агенција ти све то заврши и + ти је јефтиније него да се цимаш сам.

Пази, цигаре су само најскупљи спорт просечног Србина. Када је Марк Вотерс (ради путописе на ЈТ) био упитан како успева из С.А.Д. да пропутује Европу и то са породицом, а просветни радник је, дао је одговор ''не понашам се као просечни Американац, нисам пао у клопку потрошачког друштва''.
То потрошачко друштво постоји и код нас, али код њих је још екстремније.

Za city-break si naravno u pravu, ja bih dodao da su agencije apsolutni višak i za daleka putovanja. Ima tema gde smo naširoko o tome zašto nikada ja i još neki recimo ne koristimo njihove usluge i zašto neki da

https://forum.krstarica.com/threads/imaju-li-agencije-buducnost.794277/

Što se Grčke tiče, ima načina da se našu povoljni dilovi bez posrednika uz određene preduslove(sopstveni prevoz), samo treba se izvući iz veštački nametnute "zone komfora" i shvatiš koliko slobode u izboru imaš.
Za Egipat naravno da nema mnogo izbora jer su čarter letovi problem a njih nažalost ne možeš dobiti bez vezivanja za aranžman. Za hotel bi se čovek snašao. Turska je između.

Gde sam ja napisala da imam ugovor sa Grckom
Gledala sam pre dva dana onog iz Jute
Kazao je da se ide u mesto gde si uplatio.
Nema zamenskog putovanja.
Kad prodju izbori ,nista od ovog nece da vaziAko agencija ode u stecaj od koga da uzmes pare?
Ne budi bukvalista :lol:

To je nova priča, nju nisam čuo. To što je menjaju svakih nedelju dana prilično jasno govori da plan uopšte ne postoji nego ispipavaju teren da se izvuku od svojih obaveza.

nadm se. :sad2:

sto se tice letovanja sa ovim karantinima na granicama i raznim distancama licno mi se nigde ne ide.
Necu ni ja da idem.
Necu da me maltretiraju na granici
Licno mislim da ce posle 15 jula,svi malo da olabave
Ogroman novac je u pitanju.
Nadrljace obican covek
Oni sa lovom ce privatnim avionima gde zele.

Back