Блиц питања и одговори

Владан

Buduća legenda
Poruka
37.700
Тема је намењена за кратка питања и одговоре. :D Да не би за свако питањце отварали тему, отварам ову једну, веома практичну.

1. да ли је паркет превазиђен у односу на ламинат?
2. да ли је препоручљиво да се керамичке плочице у купатилу постављају на све зидове, и то до врха..до плафона?

Тема је намењена за кратка питања и одговоре. :D Да не би за свако питањце отварали тему, отварам ову једну, веома практичну.

1. да ли је паркет превазиђен у односу на ламинат?
2. да ли је препоручљиво да се керамичке плочице у купатилу постављају на све зидове, и то до врха..до плафона?

1.Laminat je sve bolji i bolji i dalje 4X jeftiniji na kraju.Ja cu pre za 7-8 godina da bacim stari laminat i kupim novi,sa novim dezenom,osvezim automatski celu kucu nego da gledam isti taj neunistivi parket celoag zivota.
2.Nikako.Moji roditelji imaju plocice i na plafonu.Uzas.Stalno kaplje posle tusiranja zbog nemogucnosti odlaska vodene pare.Znaci moja preporuka nikako!

Mislio je DO plafona :)

Nema potrebe za time .... ja bi npr stavio pločice samo na pod i deo oko tuš kabine/kade .... ostali deo zida bi premazao sedefom ili špahtulat i gotovo :)

Ja sam definitivno pre za parket nego za laminat ....

Laminat nikako ... pre bih stavio keramiku :)

:D Vidi se da si bio malo dalje od Balkana:klap:

Kada budem imao vremena, fotografisacu kupatila radjena pre vise od 20 godina, videcete sta sve moze da se napravi od kupatila (osecaj dnevnog boravka) i kako izleda posle tako dugog vremena ;)
Drvo kao podna obloga je jako dobro, tradicija (koja cak nije stara kod nas) i "udaljenost" od desavanja zaddnjih decenija je primetna u nasoj zemlji :sad2:

Koliko ja znam sandolini su bezbojni, daju samo neku nijansu boje onoga sto pise na njima.

Ne "boje" drvo, vec zastituju, a pritom dodaju neku boju. Nakon toga i dalje mozes da vidis drvo, tj. njegovu sharu i ostalo.

Ako zelis da trajno "obojis" drvo, da se uopste ne vide sare, onda ti treba emajl lak u bijeloj boji :)

Mozes li mi opisano predociti nekom fotografijom. Bio bih ti zahvalan.

Ovako nešto ;)

bathroom-IMG_2666-lg--gt_full_width_landscape.jpg

hhttn101_marble-bathroom_s4x3_lg.jpg

fluorescent-lights-fixtures-by-arlex-italia.jpg

Koliko ja znam sandolini su bezbojni, daju samo neku nijansu boje onoga sto pise na njima.

Ne "boje" drvo, vec zastituju, a pritom dodaju neku boju. Nakon toga i dalje mozes da vidis drvo, tj. njegovu sharu i ostalo.

Ako zelis da trajno "obojis" drvo, da se uopste ne vide sare, onda ti treba emajl lak u bijeloj boji :)

Lupetaram pa ostajem ziva.:whistling:
Ja sam gledala Belinku juce Belinku za enterijer i videh belu boju...
Sta mi bi sad sa sadolinom pojma nemam..:confused:
Ne zelim da obojim drvo vec zelim da mu se vide sare,of course;)

Evo ja ulecem sa jednim pitanjem-imam problem sa ulaznim vratima koja ne da ne dihtuju dobro nego razvaljuju,cini mi se da su vrata tu forme radi.To su vrata od hodnika,dakle prva ulazna vrata kojima se ulazi u hodnik,a zatim slede jos jedna koja dele ostatak kuce od tog hodnika i koja su ok.E sad ja bih da ta prva vrata dovedem u red ali nemam pojma kako jer ona imaju dva krila,jedno se pricvrscuje za prag i moze se i ono otvoriti,a drugo regularno pokretljivo.Problem je sto postoji prostor izmedju ta dva krila i praga od par cm a i odozgo jedno cm.Pa vrata nikako ne stite od vetra i zime,i sad me interesuje sta da uradim da ih zacepim.Mislila sam da podignem prag ukucavanjem jedne daske za njega ali to ne resava problem.

Evo ja ulecem sa jednim pitanjem-imam problem sa ulaznim vratima koja ne da ne dihtuju dobro nego razvaljuju,cini mi se da su vrata tu forme radi.To su vrata od hodnika,dakle prva ulazna vrata kojima se ulazi u hodnik,a zatim slede jos jedna koja dele ostatak kuce od tog hodnika i koja su ok.E sad ja bih da ta prva vrata dovedem u red ali nemam pojma kako jer ona imaju dva krila,jedno se pricvrscuje za prag i moze se i ono otvoriti,a drugo regularno pokretljivo.Problem je sto postoji prostor izmedju ta dva krila i praga od par cm a i odozgo jedno cm.Pa vrata nikako ne stite od vetra i zime,i sad me interesuje sta da uradim da ih zacepim.Mislila sam da podignem prag ukucavanjem jedne daske za njega ali to ne resava problem.

ne znam kolika je razlika i kako to izgleda ali, preporucujem da pozoves nekog stolara koji ce ti pomoci. ukoliko odstupanja nisu velika mogu se srediti trakom, a ukoliko jesu, stolar ce ti najbolje resiti problem ;)

Nе. Rekao si "pločice samo na pod i deo oko tuš kabine/kade". a na tvojim fotkama su plocice do plafona.
Nisu to plocice al nije za tvoj "dzep" :hahaha:, te tehnike su skuplje od plocica. Uradi kao sto ti je preporucio, samo plocice u prostoru gde voda sprica (tusprostor, WC prostor i lavabo, naravno, i pod), ostalo je dovoljno ako ofarbas Latex farbom (samo visoki glanc je pravi Latex), mozes ako zelis i tonirati.
Taj ustedjeni novac na m2 mozes insvestirati u kvalitetnije plocice.

Nisu to plocice al nije za tvoj "dzep" :hahaha:, te tehnike su skuplje od plocica. Uradi kao sto ti je preporucio, samo plocice u prostoru gde voda sprica (tusprostor, WC prostor i lavabo, naravno, i pod), ostalo je dovoljno ako ofarbas Latex farbom (samo visoki glanc je pravi Latex), mozes ako zelis i tonirati.
Taj ustedjeni novac na m2 mozes insvestirati u kvalitetnije plocice.

Brate, pa nisam ja Seik od Arabije da mi Avetinja salje kupatila koje mogu priustiti samo Bred Pit i Dzontra Volta.:lol: Mislio sam na obicne plocice i prosecna kupatila koje moze da priusti vecina gradjana.

Moze li neko od strucnjaka da opise sta se sve tacno stavlja kao hidroizalacija u tus kabini koja ce samo da se zida.Znaci bez one kade...
E da,hteo sam kao slivnik da stavim one ACO podne resetke ili neke slicne,pa ako neko ima iskustva sa tim moze neka preporuka...

ja bih ti na podu preko cementne kosuljice preporucila hidroizolaciju sika latexom 150 u dva sloja (nanosi se gletaricom) a po ivicama obavezno postavi traku sika seal tape s (na spojevima zidova i podova). sto se aco podnih resetaka tice, meni su savrsene, toplo ih preporucujem ;)

Back