Blic na DSLR aparaima

dadkristy94

Zainteresovan član
Poruka
394
Dakle kratko pitanje...
Koliko ozbiljan i skup poduhvat moze biti menjanje lampice za blic na profesionalnim aparatima (konkretno Nikon D40) Kapiram da mi taj blic u sustini i ne treba kada imam externi, ali nekako me mrzi da ga svaki put teglim sa sobom uz aparat pa me cisto zanima ako je neko slucajno resavao slican problem gde je to radio, po kojo ceni i tome slico :)

Hvala :D

Vidi RefotB je zvanican servis Nikonov i buduci da su dosta strucni a i korektni, mislim da se bar ja licno ne bih usudio da rizikujem s nekim Perom Mikom Djokom u nekoj garazi :) >odneses u Beograd Deli Radivoja 1 pa ce ti verovatno reci i koliko kosta okvirno i sl.

Zvala danas RefotB. Javila se neka devojka koja mi baš nije delovala upućeno :( Mislim kapiram da aparat treba doneti na pregled i sve to, ali može da mi kaže bar nešto okvirno. Shvatila sam da može da bude od 2500 dinara pa nadalje. Kad sam pitala ok, a koja je najskuplja opcija koja može da mi se dogodi ona je počela da mi priča da to zavisi od uzročnika problema. Zaboga, kakvog uzročnika??? Samo hoću da neko uzme novu lampicu i stavi je na mesto stare... :/ Na kraju kad sam pokušala da joj objasnim da postavljam pitanje da bih shvatila da li je poprvka isplativa ona mi je rekla da mi se to ne ispalti... XD

Probaću sutra opet da pozovem. U krajnjem slučaju napisaću mail :)

Svakako, hvala na informacijama :D

Vidi necu da gresim dusu-ima ih raznih ja sam 2x poslovao s njima i oba puta bio zadovoljan-i cenom i kvalitetom/strucnoscu usluge...E sad to mozda jeste specifican problem/pitanje koliko je ljudi i da li je menjalo lampicu na blicu(ugradjenom) pa mozda ne znaju napamet da procene...U sustini ako te sam pregled/dijagnostika ne kosta nista-odnesi, posalji kako-god,a ako da, onda je vec problem, jer vec je pitanje da li je isplativo...jer sa aparat kosta lupam, 300tinak evra...?znaci jedino ako lampica k0sta do 50 evra a i to kontam da je puno...hbg nisam Ti puno pomogao ali to je koliko znam...

Moze jedan brz savet da ne otvaram novu temu? :)

Idem sutra da gledam jedan Nikon d60. Cena je 250 Eura sa 18-55 objektivom. Covek kaze da je sve u odlicnom stanju i da ima svega 2500 okidaja. Neki savet kako najbolje proveritti taj broj okidaja? Znam da ima dosta onih sajtova gde uploadujes fotku i trebalo bi sve da ti se ocita. Koliko znam moze i u PSu i Gimpu to da se uradi, ali treba mi najelegantniji nacin kako to da uradim kod prodavca.

Hvala :)

Usput ako imate neki savet na sta da obratim paznju sutra prilikom razgledanja recite. Mislim neki dobar test za ispitivanje senzora, ogledala itd....

Eh zaboravih. Palo mi je na pamet, može li nekako da se namesti broj okidaja, hoću reći da se lažira? I da, koliki je otprilike yivotni vek baterije. Kapiram da bas ne mogu za pola sata da skapiram u kakvom je stanju baterija, i da imam nove da kupim za po 20 Eura, ali čisto da znam da li odmah da uračunam tih 20 u budžet :D

Back