Блажи шлог

• Začetnik teme Začetnik teme KraNp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

KraNp

Veoma poznat
Poruka
10.662
У недељу сам устао и нисам могао да исправно изговарам речи. Свестан свега у себи али не могу да преточим у реченицу. Остао сам три дана у болници где су ми дали инфузију и неке лекове и сад сам добро осим што још помало теже неки речи изговарам. Рекли су да ће то за који дан да се исправи. Замина ме, зашто се то десило ако немам хипертензију, дијабетес држим под контролом а што се тиче хране, једем веома мало. Да ли то може да се деси опет у неком много тежу облику па да останем неки инвалид који хода са штапом.

Žao mi je što te je to snašlo. Vrlo slična stvar se dogodila i mom dedi kad je imao nepunih 70 godina. Nije ostavilo neke teže posledice, živeo je normalno još deset godina posle toga i na kraju je umro od nečeg sasvim drugog.

Nažalost, ti blaži šlogovi mogu da te zadese i ako nemaš nekih ozbiljnijih zdravstvenih teškoća, znaju da budu nepredvidljivi. Spomenuo si dijabetes, možda on ima neke veze s tim iako kažeš da ga držiš pod kontrolom (samo nagađam, nisam doktor). Bitno je da dobiješ odgovarajuću terapiju koja će mogućnost da se tako nešto ponovi svesti na minimum, ako je već nisi dobio.

U svakom slučaju, želim ti da preguraš to i oporaviš se sasvim. :vzagrljaj:

Замина ме, зашто се то десило ако немам хипертензију, дијабетес држим под контролом а што се тиче хране, једем веома мало. Да ли то може да се деси опет у неком много тежу облику па да останем неки инвалид који хода са штапом.
ne znamo, i ne zna se dok se ne ispita sta je uzrok, a to znaci da moras da se vratis u bolnicu da te ispitaju, mozda imas neku srcanu manu, ko ce znati zasto se napravio ugrusak, mi sigurno ne znamo, samo nagadjamo, i sigurno da moze da se desi, ako se ne zna sta je uzrok, pa da se spreci

sada verovatno nece jer imas te lekove, ali sigurno su ti rekli da se vratis ko te je otpustio iz bolnice
ne mozes ovako da saznas preko foruma, jer slucajeva ima raznih

Poslednja izmena:
У недељу сам устао и нисам могао да исправно изговарам речи. Свестан свега у себи али не могу да преточим у реченицу. Остао сам три дана у болници где су ми дали инфузију и неке лекове и сад сам добро осим што још помало теже неки речи изговарам. Рекли су да ће то за који дан да се исправи. Замина ме, зашто се то десило ако немам хипертензију, дијабетес држим под контролом а што се тиче хране, једем веома мало. Да ли то може да се деси опет у неком много тежу облику па да останем неки инвалид који хода са штапом.
Poslije 40+ svi imamo male moždane udare. To je uobičajen proces starenja i ne bi trebalo da postoje vidljive posljedice.
Kod tebe je mogao biti blaži moždani udar. Ne mora biti pravilo da je pušenje, nezdrava ishrana i dr.uzrok tome. Često je naslijedno.
Probaj sa dnevnom terapijom - aspirinom.

Malo jedes ali pljesku jel ,uz to se ne kreces i neminovna promena slog
Da,sami smo krivi.Ja sam u nedelju prešao oko 10 km uz planinu i nazad.Stvarno mi je sada prvi put bilo teško.
Ranije istu rutu nisam ni osetio.Sada,uglavnom posao,stan,brige i još zakucan na internet i to ništa ne valja.
Moram sebe da promenim,a to je teško sada.

Imao sam isto to pre 6 godina. Uključili mi Manitol i Trental kao infuziju, i posle nekoliko dana je bilo sve u redu. Neko vreme sam pio Corasp (lek na bazi aspirina). Da kucnem u drvo, sada je sve u redu.

Da,sami smo krivi.Ja sam u nedelju prešao oko 10 km uz planinu i nazad.Stvarno mi je sada prvi put bilo teško.
Ranije istu rutu nisam ni osetio.Sada,uglavnom posao,stan,brige i još zakucan na internet i to ništa ne valja.
Moram sebe da promenim,a to je teško sada.
Pa naravno cim se ne krecem imam uzbrdicu 100m ispred kuce zadisem se ili bajs kad pauziram duze moram da pazim kad krenem naglo,skoro se malo preforsiram vrti se u glavi ali tek kad stanem i lupa srce,znaci u voznji nista zamisli tek kad stanem,mogo sam opusteno da zapnem i vise i napravim problem

Nemoj da se plašiš da ne dobiješ infarkt. Život je ironija. "Nemoj da se plašiš", znam, lakše je reći nego uspeti zauzdati strah. Stres. Strah od "šta ako...bude to i to", ja sam takav kao ti, "šta ako" pa onda najcrnje i većina strahova se nikad nije desila.
Najgore kod straha, ili bolje reći neprekidne strepnje "šta ako..." je to što od zdravog čoveka može stvarno da dođe do moždanog/ srčanog udara ili anksioznosti. Ja sam se toliko plašio sad sam zaboravio čega tačno, da sam dobio od prijatelja psihijatra da pijem "Ksalol" da smanjim anksioznost, a kad sam zaboravio da popijem u banci sam dobio napad panike, nisam znao šta mi je, mislio infarkt 😂 Nasmej se eto meni kakav sam kreten, smeh je lek, skreni misli, opušteno samo, biće šta bude, jel' tako?
Utičemo na ono što možemo, a to je da se manje nerviramo. Ne boj se.

Da li pijes redovnu terapiju,bas na vreme?npr. ako ti je Dr.rekao u 10 sati?

Back