Blater ukida produžetke?

• Začetnik teme Začetnik teme Gax
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Gax

Domaćin
Poruka
3.149
Blater ukida produžetke?

Očajan zbog maksimalno defanzivne igre u produžecima na nedavno završenom Svetskom fudbalskom prvenstu Sep Blater, predsednik FIFA, je u jednom interjuu izjavio da bi moglo da se dogodi da se “ekstra-tajm” ukine i da se odmah pređe na izvođenje jedanaesteraca.

- Moramo da pokušamo da pronađeno pravi modus kako da se na velikim takmičenjima, kada se vrednuje samo pobeda, posle nerešenog ishoda u 90. minuta izbegne destrukcija i defanziva. Želimo da podstaknemo napadačku igru u odlučujućim utakmicama i zato razmišljamo da preskočimo tj. izbacimo produžetke i odmeh pređemo sa izvođenjem penala - rekao je Blater.

Predsednik FIFA, koji će se sledećeg februara na Kongresu kandidovati i za četvrti mandat, kaže da se ponovo glasno razmišlja o uvođenju “Zlatnog gola” iako je 2002. ovu varijanti zamenio “Srebrni gol”. Međutim, ni ovo pravilo se nije zadržalo dugo. Samo do 2002. godine.

Na svetskom šampionatu u JAR tri utakmice su “otišle” u produžetke, a kako Blater kaže, meč Japan - Paragvaj 0:0 je najbolji dokaz pređašnjih tvrdnji.

- Fudbal je sada postao strateška igra, gde se timovi kraću kao jedinice vojske. Međutim, pojedini timovi izlaze na teren da bi se branili i izbegli poraz. To nije impresivno. Odavno su prošli dani proste taktike kada se napadalo i branilo. Zar ovo nisu pokazale i uvodne utakmice u Južnoj Africi - konstatuje prvi čovek svetskog fudbala.

Stalno ima neke fiks ideje, koje ne sprovodi u delo, kao i onu sa ukidanjem ofsajda...umesto da se usredsredi na pravu problematiku fudbala...

U produžecima fudbaleri već budu dosta umorni, bez obzira na fizičku spremnost, valjaju se po terenu, hvataju ih grčevi, gledamo ''bunker'' igru, i uglavnom se sve svede na penale, tako da ta ideja možda i nije tako loša, samo što je treba dobro razmotriti, ali mislim da od ovoga kao i od svega ostalog što je Sep spominjao neće biti ništa...

U produžecima fudbaleri već budu dosta umorni, bez obzira na fizičku spremnost, valjaju se po terenu, hvataju ih grčevi, gledamo ''bunker'' igru, i uglavnom se sve svede na penale, tako da ta ideja možda i nije tako loša, samo što je treba dobro razmotriti, ali mislim da od ovoga kao i od svega ostalog što je Sep spominjao neće biti ništa...

Не знам зашто не уведу правило да у случају продужетака екипа има право још на једну замену. Не знам у чему би ту био пробелм.

e a pazi kad neces verovati da je Avelanz dok je bio predsednik FIFA pricao o tome!

:lol:

On je izjavio i ovo:

Avelanž: Siguran sam u uspeh selekcije SCG

Bivši predsednik FIFA, Brazilac Žoao Avelanž, uveren je u uspeh reprezentacije Srbije i Crne Gore na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj.

"Srbija i Crna Gora je još jednom na Svetskom prvenstvu. Velika reprezentacija, veliki rukovodioci, stručnjaci i, pre svega, prijatelji", rekao je Avelanž u ekskluzivnoj izjavi Tanjugu.

On je naglasio da je uvek imao veoma lepe uspomene na našu zemlju i istakao želju da u njoj ima, kao što je i u prošlosti imao, veoma dobre prijatelje.

"Zauvek ću čuvati u sećanju trenutke koje sam doživeo sa svim fudbalskim čelnicima ove zemlje i siguran sam da će njihovo učešće na Svetskom prvenstvu 2006. u Nemačkoj biti, kao i u prošlosti, veliki uspeh", ocenio je Avelanž.

On je posebno naglasio da je za njega lično "povratak" u Srbiju i Crnu Goru putem ove izjave - "više od počasti".

Mislim da je pametna ideja da se ukinu produžeci i odma krene na pucanje jedanaesteraca !

Zlatni srebrni gol bi značilo da ko prvi da gol da je pobedio,tada bi igrali još opreznije tako da to ne vredi..bolje odma pucanje penala,to je najpametniji potez..i da se uradi još nešto da bi se igralo manje defanzivno,jer u prvom kolu smo gledali sve samo ne fudbal !

Ja sam za to da se igra nova utakmica. Nekada se radilo da ukoliko se mec zavrsi neresenim rezultatom na istom mestu u isto vreme sa istim sudijom se igra ponovljena utakmica. To je najpravednije moguce resenje.

Ravnodsan sam na tu tvoju ideju, ali svakako otpada zbog dansnjeg stanja u fudbalu, a tu pre svega mislim na zgusnut kalendar, umor i sve cesce povrede igraca, tako da nema nista od toga. Inace, ne kazem da je lose resenje.

Back