Бланко споразум о престанку радног односа

Zakon te stiti, svi otkazi trudnicama su nistavni, po zakonu...

Nije otkaz trudnici . Formalno je sporazumni raskid. Potpisala je svoju saglasnost.

@Kapital
Ne znam da li ćeš moći da ga oboriš, to treba neki advokat da dobro pregleda. Svi znaju o čemu se radi i nezakonito je ali moraš da dokažeš da si primorana da to potpišeš. Ako je datum upisan hemijskom olovkom to je dobar početak. Takođe treba videti da li su tu svi elementi sporazumnog raskida, napomene o neiskorišćenom odmoru,koliko ko kome duguje i slično. Nije zgorega i ako neko od kolega hoće da posvedoči da ovaj to radi.

Inače uopšte ne razumem ljude. Trudničko država refundira sve sem prvog meseca a porodiljsko je potpuno na teret države. Proklet smo narod.

Nije otkaz trudnici . Formalno je sporazumni raskid. Potpisala je svoju saglasnost.

@Kapital
Ne znam da li ćeš moći da ga oboriš, to treba neki advokat da dobro pregleda. Svi znaju o čemu se radi i nezakonito je ali moraš da dokažeš da si primorana da to potpišeš. Ako je datum upisan hemijskom olovkom to je dobar početak. Takođe treba videti da li su tu svi elementi sporazumnog raskida, napomene o neiskorišćenom odmoru,koliko ko kome duguje i slično. Nije zgorega i ako neko od kolega hoće da posvedoči da ovaj to radi.

Inače uopšte ne razumem ljude. Trudničko država refundira sve sem prvog meseca a porodiljsko je potpuno na teret države. Proklet smo narod.
I ti si deo tog naroda i zastupas prava ljudi koji ne postuju zakone ove drzave, ne razumem stav u kome se jednom cudis, a drugi put podrzavas...

Recimo da sam i ja tuzio firmu za nelegalnu promenu ugovora i da je apelacioni sud imao na to pozitivno misljenje, li sudija osnovnog suda koja se svadja u mojoj presudi sa apelacionim sudom, posle dve godine bude unapredjena u taj isti apelacioni sud....znaci sudija koji nema interes vidljiv pravi meni stetu i podrzava kriminal...zasto onda poslodavac ne bi racunao sa sudijama koji rade sto gore to bolje?

Otkaz je trudnici, bilo sporazumno ili ne, nistavno je pred zakonom...

Sporazumni raskid nije otkaz. Pravno je to dobrovoljni pristanak na uslove prekida koji može biti iniciran i od strane radnika i poslodavca, što je u ovom slučaju nebitno.
Ali ne može se potpisati unapred, to je nezakonito i to treba dokazati.

Sporazumni raskid nije otkaz. Pravno je to dobrovoljni pristanak na uslove prekida koji može biti iniciran i od strane radnika i poslodavca, što je u ovom slučaju nebitno.
Nije to sporazumni raskid nego krsenje zakona. To je trebala da prijavi odmah, a moze i sada, nije kasno...

Lako je dokazati da datum potpisivanja i sam potpis nisu u skladu, znac, ona moze da tvrdi i da dokaze da nije potpisala takav ugovor....

@Kapital

Датум је уписан хемијском оловком и најмање нас 15-ак је наводно тог дана споразумно потписало раскид уговора. У споразуму се не помиње ништа од тих елемената.
Tačno. Ovo mora na sud. On jedini može da naloži da se vrati na posao i da joj se isplate sve zarade u međuvremenu a to može godinama da se vuče.
Treba dobrog advokata naći...to je primarno.
То и ја мислим, али не знам како да га нађем.

Moze komotno da tvrdi da nije potpisala taj ugovor o raskidu, a cim tuzi svakako se ne slaze s onim sto stoji u ugovoru....za koji su potrebne dve strane.
Znaci ona treba da tvrdi da nije potpisala taj i takav ugovor i trazi ponistenje od suda.
Ima sve argumente da ona nije potpisala takav ugovor, narocito jer nije dobila pare da bi ga potpisala. Nema uzajamnih davanja pa je ugovor lazan.

Nije to sporazumni raskid nego krsenje zakona. To je trebala da prijavi odmah, a moze i sada, nije kasno...
Bezveze zbunjuješ ženu.

Da, nezakonito je terati ljude da potpisuju blanko otkaz, ali ako su pristali i ako je on dobro odradio onda ne može posle ništa praktično. To je formalno pristanak na uslove prekida radnog odnosa.
Dovoljno je da prebaci potpis samo na drugu stranu papira pa da naknadno otkuca prvu sa svim podacima i tu je kraj. Ako je bio aljkav onda može nešto da se uradi.

A na to ne treba pristajati jednostavno, dobar deo ljudi je pošten nisu svi fukara ...nastavi dalje da tražiš posao

Датум је уписан хемијском оловком и најмање нас 15-ак је наводно тог дана споразумно потписало раскид уговора. У споразуму се не помиње ништа од тих елемената.

То и ја мислим, али не знам како да га нађем.
To je aljkavo. Tu se možda može nešto uraditi ali budi spremna da nađeš nekog advokata koji zna posao i ima iskustva sa tim stvarima.

Bezveze zbunjuješ ženu.

Da, nezakonito je terati ljude da potpisuju blanko otkaz, ali ako su pristali i ako je on dobro odradio onda ne može posle ništa praktično. To je formalno pristanak na uslove prekida radnog odnosa.
Dovoljno je da prebaci potpis samo na drugu stranu papira pa da naknadno otkuca prvu sa svim podacima i tu je kraj. Ako je bio aljkav onda može nešto da se uradi.

A na to ne treba pristajati jednostavno, dobar deo ljudi je pošten nisu svi fukara ...nastavi dalje da tražiš posao
O tome ja pricam, to je nezakonito, a ti potvrdjujes da mislis na slican nacin kao oni.
To ne prolazi na sudu.

Back