Бланко споразум о престанку радног односа

Kapital

Početnik
Poruka
10
Здраво.
Потребна ми је препорука за доброг адвоката специјализованог за радно право и савет.
Приликом потписивања Уговора о раду, морала сам да потпишем и Споразум о престанку радног односа. Послодавац је накнадно хемијском оловком дописао датум. Пријавила сам фирму Инспекцији рада, али они још увек нису ништа одговорили. Да ли је реално обарање Споразума на суду?

Здраво.
Потребна ми је препорука за доброг адвоката специјализованог за радно право и савет.
Приликом потписивања Уговора о раду, морала сам да потпишем и Споразум о престанку радног односа. Послодавац је накнадно хемијском оловком дописао датум. Пријавила сам фирму Инспекцији рада, али они још увек нису ништа одговорили. Да ли је реално обарање Споразума на суду?
To je ustaljena praksa privatnih firmi, nisi jedina...

Mislis da ce te kasirati zbog trudnickog?
Већ јесу. Чекам инспекцију, али ми ускоро истиче рок за тужбу од 60 дана. Зато тражим доброг и искусног адвоката који би ме искрено посаветао имам ли шансе и колике су. Није проблем да платим, само не знам кога да изаберем.

Већ јесу. Чекам инспекцију, али ми ускоро истиче рок за тужбу од 60 дана. Зато тражим доброг и искусног адвоката који би ме искрено посаветао имам ли шансе и колике су. Није проблем да платим, само не знам кога да изаберем.
U ovoj drzavi koja stiti bogate i uzima od siromasnih, tesko da ces naci pravdu :(

U ovoj drzavi koja stiti bogate i uzima od siromasnih, tesko da ces naci pravdu :(
Само сам желела да ми дају барем прилику да отворим трудничко боловање, како не бих била без икаквих прихода и снизила накнаду током породиљског одсуства, али су они одмах ангажовали адвоката и не желе договор.

Само сам желела да ми дају барем прилику да отворим трудничко боловање, како не бих била без икаквих прихода и снизила накнаду током породиљског одсуства, али су они одмах ангажовали адвоката и не желе договор.
Evo sta sam nasao, zasogurno je da nemaju pravo da ti daju otkaz i da krse zakon:
Šta ako ipak dobijete otkaz u trudnoći ili nakon porođaja? - Poslovi Infostud

Evo sta sam nasao, zasogurno je da nemaju pravo da ti daju otkaz i da krse zakon:
Šta ako ipak dobijete otkaz u trudnoći ili nakon porođaja? - Poslovi Infostud
Њихов адвокат ме је обавестио да нема правног основа за примену тог члана, јер ми радни однос није престао услед отказа од стране послодавца, већ споразумним престанком радног односа.
Инспекција не реагује, тако да ми је остао само суд, али не желим да завршим у још већем губитку.

Kakva govvna,ne placaju oni nista nego drzava porodiljsko
Платили би ми 50.000 за првих месец дана трудничког боловања, а остало би држава. То је за фирму с толиким приходима смешно, а мени би итекако значило.

Њихов адвокат ме је обавестио да нема правног основа за примену тог члана, јер ми радни однос није престао услед отказа од стране послодавца, већ споразумним престанком радног односа.
Инспекција не реагује, тако да ми је остао само суд, али не желим да завршим у још већем губитку.
Pazi, pravda je na tvojoj, strani. Ne znam sad kakvi su sudski troskovi, ali sigurno imas pravo da ih tuzis...

Pazi, pravda je na tvojoj, strani. Ne znam sad kakvi su sudski troskovi, ali sigurno imas pravo da ih tuzis...
Имам право да их тужим, али ако изгубим плаћам све судске трошкове. Немам никакво поверење у државне инсистуције и плашим се да би суђење трајало годинама.

Имам право да их тужим, али ако изгубим плаћам све судске трошкове. Немам никакво поверење у државне инсистуције и плашим се да би суђење трајало годинама.
Zašto skačeš sam sebi u stomak.Možda te prime,pa prvom prilikom dobiješ otkaz i ako ih dobiješ na sudu.Kod mene u firmi u kojoj sam radio do penzije,bilo je dečaka prvp primljene preko omladinske,pa su decenijama radili tako,a omladinska uzimala 1/3 plate.Posle su dobili neke PP ugovore,koje nose isto vise decenija i manje plate opet.Neko sanekom određenom školom i dobije svoje radno mestto,ali vecinaostaju kao pomoćni radnici.Rade najteže poslove za malu platu.Ko god je pokusao da se tuži,sledećo ugovor nije dobio,već otkaz.Zakvo je današnje vreme.Teško je dobiti posao za stalno,kako u privatnim,tako i u državnim firmama.

Imas pravo da trazis ponistenje ugovora o raskidu ugovora o radu zbog laznih podataka....ti nisi znala koji datum ce biti napisan na ugovoru. Prestankom vazenja tog ugovora raskid radnog odnosa nema snagu i ti ostajes zaposljena.
Ja koliko citam, cak i u slucaju ugovora na odredjeno, gde ugovor prestaje u toku trudnoce, poslodavac mora da napravi novi ugovor...

Naravno, mozes da probas da ostanes u dobrim odnosima sa poslodavcem i da ga molis i klecis, da bi radila za njega. Mozes i da mu pomazes da druge drzi potcinjenim i budes korisni idiot i da drugi rade za tebe.
Sa takvim skotovima nema pregovora. Moze da iskamci preko suda to sto treba, i da se snalazi za drugi posao, posle...

Imas pravo da trazis ponistenje ugovora o raskidu ugovora o radu zbog laznih podataka....ti nisi znala koji datum ce biti napisan na ugovoru. Prestankom vazenja tog ugovora raskid radnog odnosa nema snagu i ti ostajes zaposljena.
Све сам пријавила Инспекцији рада, али су они предмет послали на решавање у Нови Сад. Мене плаши да се поуздам у њих, јер нису одговорили у року, а имам још 10 дана за подношење тужбе. Двојица адвоката су ме упозорила да од Инспкеције рада ништа не очекујем.
Ja koliko citam, cak i u slucaju ugovora na odredjeno, gde ugovor prestaje u toku trudnoce, poslodavac mora da napravi novi ugovor...
Потписала сам уговор на неодређено време.

То сам и ја мислила, али на који начин да остварим право загарантовано Законом? Коме да се обратим?
Moras advokata da angazujes... nema druge... a mozda advokat uzme deo od odstete sa sudjenja, pa tebe ne izadje nista...
bar mozes da se posavetujes...

Back