Ajd reko da vratim malo staru temu.
Uzeh ponovo da igram ovu fenomenalnu igricu i upravo sam presao island of karum.
I pronasao sam efektivan i lagan nacin da pobijedim onog crvenog lika sto na kraju nivoa bjezi na zmaju.
Igram sa dwarfom i iako mi je ranije bilo nesto glupo da biram dwarfa, mogu da kazem da razbija, da je lakse igrati s njim nego sa vitezom ili barbarinom.
Evo kako se sredi onaj crveni boss. Uzeo sam neki hamer, moze i neki drugi blunt weapon, s kojim se kombo udarac radi lako i kratko traje a mocan je. I onda odradim kombo, jednom ili maximalno 2 puta i on to izblokira i uzme meni dosta helta, ali nema vise stit. I onda malo taktiziras trazis momenat da ga jos udaras dok mu ne spustis healt da on pocne da nestaje i pojavljuje se iza mene. Onda mu malo bjezim dok ne uzmem oruzje koje moze sa najvece daljine da kolje, neku dobru sjekiru ili mac. I onda kad on nestane sacekam sekund i odradim onaj udarac iz okreta (istovremeno "asd" na tastaturi) i onda brzo dva skoka unazad, vodeci racuna da ima prostora iza mene, jer ako sam ledjima naslonjen na zid pojavice se pored a ne iza, i onda udarac iz okreta nece raditi. I tako sam ponavljao do kraja borbe i nije me ni jednom dohvatio sto je bitno da mu se ne bi punio helt. Za oko 3 minute sve je bilo gotovo.
Dwarf je super jer ima dobra blunt i slash oruzja, ogroman healt i dobar defense. Sa cekicima tamanim kosture, goleme od shale i lomim stitove "mesnatijim" protivnicima, a onda im sjekirom odvajam udove, ili ako mi prifali helta onda na mesnatim orkovima odradim vampire atack sa onim queen sword-om. Svidja mi se sto vampire atack ne radi na unded protivnicima- kosturima i zombijima, jer je logicno, s obzirom da oni nemaju krvi iliti neke zivotne energije.
Igra li jos poneko ovu igru? Meni svako pola godine dodje da je ponovo obrnem. Jeste da je malo starija, al nista joj ne fali. Ima pristojan fizicki model, nije savrsen al za ono vrijeme odlican. Zatim potpuno realne sjenke, sto se super vidi kada nosite baklju, krv se sliva niz stepenice i zidove, neke najnovije igre nemaju takve detalje.
A najvise mi se svidja borbeni sistem, daleko najbolji u zanru, protivnici su inteligentni, ne srljaju nego cekaju povoljan trenutak, koriste stit i jos u medjuvremenu stignu da kao nesto prvociraju..Zatim brdo razlicitih poteza od kojih lete udovi i glave. Nista mi nema sladje nego kad jednom orcu otkinem glavu i uzmem je i bacim pred drugoga. Kolizija je skroz ok, bas rijetko se desi da oruzje prodje kroz nekog a da ga ne dokaci.
cini mi se da gothic ima ovakav borbeni sistem da bi bio mnogo bolji, skroz brutalan!