Black mirror / Crno ogledalo

Prva epizoda bolesna na kub, pritom jos i besmislena.

Epizoda jeste bolesna, ali je daleko od besmislene. :D

Ova epizode je kritika kako današnjih medija, tako i nas kojima su mediji ti namenjeni. I jedni i drugi su u ovoj epizodi pokazali totalnu ravnodušnost i nedostatak empatije prema otetoj princezi, i svi su se fokusirali na ono što je bilo bolesno, bizarno i šokantno u celoj toj priči. Bizaran deo jeste prenaglašen, ali ako pogledaš vesti koje se danas plasiraju ljudima na globalnom nivou, videčeš da je situacija veoma slična. Neretko sa desi da nas zatekne naslov tipa ,,šokantno: čovek upao u drobilicu za drvo (video)'', što podjednako kao i ova epizoda stavlja akcenat na ono što je šokantno, uz odsustvo bilo kakve empatije prema osobi koja je na takav užasan način strada.

Msm možda sam ja i omašila poentu epizode, davno sam je gledala, ali to je poruka koja mi je ostala.

Najgore u celoj prici sto i jedna i druga su manje vise ispravne i na mestu, mislim svako normalan prolazi kroz razlicite faze pogotovo u tom dobu... To je najtuznije od svega sto majka koja te najvise voli moze da ti upropasti zivot, nenamerno, misleci da radi dobru stvar i sa najboljim namerama

Back