Koja je poruka autora ?
to je staro vojno groblje, napusteno....vecina slova se i ne vidi na spomenicima, a ovo mi bilo zanimljivo sto su i dalje vidljiva, pa sam htela da to iskoristim
a ko je doticni pojma nemam nit me zanima iskreno
slova su tu da upotpuno umetnicki dojam, iz cisto estetskih razloga...
jednostavno nema zasto pa nema ni zato
inace u umetnosti ne postoji pitanje zasto, jer je uvek odgovor - zato sto je umetnik tako hteo, video stvari na svoj nacin i prikazo ih tako
cak i da ima konkretno zasto/zato, nije pristojno ni pitati niti ocekivati da umetnik odgovori, to je njegovo vidjenje stvari, umetnost i sluzi da se iskaze nesto bez objasnjenja
moze da se se dopadne pojedincu, ili ne mora uopste, ali "zasto" je tako kako je ostaje na umetnku
pa je pitati zasto, za bilo koje umetnicko delo, suvisno pitanje koje nema odgovor u sustini
to je kao kad bi pitala van goga zasto je zvezdanu noc tako naslikao, zasto nije ovako ili onako

(seti se pod kojim ju je uslovima naslikao a kakvu umetnicku vrednost ima, spoji te dve cinjenice, pa ce ti biti jasno otkud to kao slikovit primer moje poente)
ja sam fan izreke - za svako zasto postoji zato.... i bas je u umetnosti na to zasto odgovor najjednostavniji - pa zato

ako me kuzis