Bivsa sam sportiskinja.Sada u sportskoj

DarodBoga

Početnik
Poruka
1
Molim za pomoc! Bivsa sa sportiskinja u penziji.Imam problema sa kicmom vec 10.godina! Poslednjih 2.godine ,terapija mi je trodon100mg! Ogroman problem mi je napravio ovaj lek.Ne mogu bez njega,a sada me bole SVE kosti,kada pokusam da ga ne popijem?? Pomagajteeee!! Pijem i po 2.bensedina,ali ne pomaze.😪Ponasam se blago receno nenormalno,a ocito nisam jaka psihicki da trpim bolove 😪

Molim za pomoc! Bivsa sa sportiskinja u penziji.Imam problema sa kicmom vec 10.godina! Poslednjih 2.godine ,terapija mi je trodon100mg! Ogroman problem mi je napravio ovaj lek.Ne mogu bez njega,a sada me bole SVE kosti,kada pokusam da ga ne popijem?? Pomagajteeee!! Pijem i po 2.bensedina,ali ne pomaze.😪Ponasam se blago receno nenormalno,a ocito nisam jaka psihicki da trpim bolove 😪
Potpuno te razumem.Lecim kicmu,preko 19 godina i dana nema kad ne boli,ili jako ili nesnosno.Pio sam Trodon 50 mg 3x dnevno,dok nisu poceli da mi traze da se javljam specijalisti i da mi mora prepisivati na svaka 3 meseca.Pronasao cam Actasulid od 100 mg i on se kupuje bez recepta.Pijem uz to i Diklofenak Duo,jer sam ga pio i uz Trodon i mogu ti reci da uopste nije los lek.nema nus pojave kao Trodon da ume da se vrti u glavi kada se popije,ili da bubnji u glavi,cak ni ujutro pri mokrenju nemam problema kao sto sam imao sa Trodonom.Mada nesto ovih dana ne moze da se nadje kod nas u okolini.neki je problem sa dobavljacem,jer je nase proizvidnje "Zdravlje Leskovac".Ponovo su pustili Nimulid u opticaj koji sam pio pre Trodona i koji mi je pomagao,dok mi se nije pogorsalo stanje odjednom i onda morao ponovo Trodon Injekcije i posle nastavio sa Trodonom.Posle sam cuo da u tom Nimulidu indijske proizvodnje ima neki sastojak koji ne utice dobro na organizam,pa su ga izbacili.Ovaj Actasulid je na bazi tog Nimulida,ali stvarno nema nikakvih nus pojava,a pomaze pri bolu.Ne smanji ga 100%,ali meni ni Trodon mi nije pomagao 100%,jer za ovih vise od 19 godina,nije proslo ni dana,a da me kicma nije bolela.Inace sam imao povredu i Lumbrnog i vratnog dela.Ovaj Nimulid nije indijski,vec je nase proizvodnje.Pitao sam Farmaceuta i rekla mi je da je isti sastav,kao Actasulid.Normalno pijem i dalje uz njega i Diklofenak Duo i Bensedin.I mogu ti reci da ima dana kada se sasvim dobro osecam.Ima bolova,ali su podnosljivi.Probaj ovu kombinaciju.Raspitaj se i kod tvog lekara.Ja sam Actasulid uzeo na svoju ruku,jer ne mogu da idem na Banjicu svaka 3 meseca da bi mi prepisali Trodon i nisam pogresio.

Pa sta da pomognemo lekovi su zlo,u setnju i plivanje,jacanje misica

Poslusaj i procitaj sta Jolemisa pise, isprobaj razne kombinacije,
on je nas specijalista za bolove kostiju:)

Draga darodBoga, u Srbiji postoje specijalizovane institucije za skidanje sa lekova. Npr. Drajzerova.
Mislim da bi ti bilo najpametnije da uzmeš uput za njih da da započneš tamo tretman, a onda da vidiš i kako da rešiš problem s kičmom, ako je moguće.

I sam sam mislio da sam postao zavistan od Trodona,ali se ispostavilo,da samo treba naci lek koji ce da smanji bolove.Kada sam primao Blokade za kicmu,nisam pio Trodono,ponekad i po 20 pa i vise dana.Kada sam presao na Actasulid,a njega pijem 2x dnevno i smanji mi bol,veruj mi da nemam nikakvih potreba za Trodonom.Problem mi je sto mi se doktorka Reumatolog odselila i ove godine nisam primio ni jednu blokadu,pa ovih dana muku mucim,ali i dalje pijem actasulid i lezim,jednostavno mirujem,jer kada su jaki bolovi treba sto manje biti aktivan i povredjivati taj deo gde je problem.kad treba u kupatilo stisni zube i polako se pridrzavaj za namestaj i zidove.mada ja nosim u kuci stap,jer mi pomaze,a po polju sam na stakama dugo godina.vremenski se i mozaknavikne na neki nivo bolova,tako da covek ni ne ramislja,sem kad treba da sedne ili ustane.tada se najvise ispoljava.I meni su bili prepisali Trodon od 100 mg 3x dnevno,ali je problem sto u tim kutijama ima samo po jedna tabla i da bi trebalo mnogo kutija za 30 dana za 3x dnevno.Zato su me ostavili na 50mg i dodali Diklofenak Duo od 75 mg.Medjutim opet kazem kako sam presao na druge lekova,a pomazu,uopste mi ne nedostaje Trodon.Ako je tebi to problem,onda poslusaj
doktorka-u

Poslednja izmena:

Back