Битка на Лијевче пољу.

На то питање је већ одговорено али је проблем што ти не читаш ништа а и не гледаш постављано.
da je odgovor za ponos i diku, napisao bi ga ti još sto puta

a pošto je sramotan, pošto draža nije pomogao djurišiću, pošto je draža pustio da srbi ginu, naravno da ti se ne piše odgovor ponovo....

to je pitanje za exxxperte takve kao ti , mi ostali znamo sta je bilo i gde ko tada bio i sta je radio :mazi:
sto ne napadose jasenovac kad su bili na puskomet ti vajni tzv partizani i to sve veeme rata nego cekase da usrase pobiju sve srbe pa da onda "oslobode" logor
dakle, tvoj odgovor je, "pošto partizani nisu napali jasenovac zbog toga ni draža nje pomogao djurišiću..."

stvarno sijaš exxxpertu

pitaj samaradzica da ti pojasni
dokle ce da mesas price i cas pises jedno cas drugo
ajde prvo se odluci pa jesu li britanci 45-e bili nasi savezici ili nisu?
do malopre si pisao kako su od pocetka 44-e britanci prestali da pomazu cetnike a sad se kao pitas kako to ,
sve si rekao samo nisi odgovorio, kako to da su lukičevića zarobili englezi i isporučili partizanima godinu dana pre kraja rata???
ajde probaj da se skoncentrišeš i objasniš svima nama, kako to da su englezi zarobljavali četnike u toku drugog svetskog rata???

na lijevča polju nije se ništa ni dogodilo, sitna čarka izmedju ustaša i četnika
nije bilo ni partizana, ni nacista koje ti iz ljubavi zoveš nemcima , nije bilo ni crvenoarmejaca, nije bilo ni japanaca...

kako god da je bilo, ustaše same nalupale četnike, bruka kako god okreneš
jer ti to ipak bolje znas od samih nemaca, samih usrasa i samih tzv partizana :hahaha:
dakle to je tvoj konacni stav , manja carka , nema nista vise od tvog likovanja nad pobijenim cetnicima od strane tzv partizana i usrasa,
otkud odjednom ta promena kod tebe,
jel od kad si saznao istinu o zajednickom zlocinackom poduhvatu u kojem su uz nemacku artiljeriju , usraske tenkove i tzv partizanske jedinice ipak cetnici uspeli da se junackom borbom probiju kroz sve tri neprijateljske linije :maramica:

da je odgovor za ponos i diku, napisao bi ga ti još sto puta

a pošto je sramotan, pošto draža nije pomogao djurišiću, pošto je draža pustio da srbi ginu, naravno da ti se ne piše odgovor ponovo....
odgovor je napisan , ali ti po obicaju citas bez razumevanja pokazujuci po svom starom obicaju nepoznavanje istorije, geografije, matematike...snenokle ti ipak najbolje idu :hahaha:

dakle, tvoj odgovor je, "pošto partizani nisu napali jasenovac zbog toga ni draža nje pomogao djurišiću..."

stvarno sijaš exxxpertu
po obicaju , citas, citiras, komenatrises ...ali i dalje ne razumes procitano :hahaha1:
odgovor je bio ...
"to je pitanje za exxxperte takve kao ti , mi ostali znamo sta je bilo i gde ko tada bio i sta je radio "
a deo u kojem pise
"sto ne napadose jasenovac kad su bili na puskomet ti vajni tzv partizani i to sve veeme rata nego cekase da usrase pobiju sve srbe pa da onda "oslobode" logor"
sluzi samo kao primer pravog izdajstva i zlocinacke namere, koja kod draze nije postojala , sto vide i znaju svi koji su se bavili pomalo istorijom i tim konkretnim vremenom, lokacijama i dogadjajima :mazi:

ali , znam ja da ti ovo nisi ukapirao pa da ti uprostim
draza je imao svoj zadatak i svoju rutu, on je isao put srbije, djurisic je SAM IZABRAO svoju rutu verujuci tzv saveznicima koji su preporucivali da se svi skupe na teritoriji kojom su gospodarili tzv saveznici , dakle italija i austrija.
ako ni ovo nisi razumeo , onda slobodno pitaj sta tacno ti nije jasno :maramica:

sve si rekao samo nisi odgovorio, kako to da su lukičevića zarobili englezi i isporučili partizanima godinu dana pre kraja rata???
ajde probaj da se skoncentrišeš i objasniš svima nama, kako to da su englezi zarobljavali četnike u toku drugog svetskog rata???
"isporučili partizanima godinu dana pre kraja rata???"
ajde probaj za pocetak da odgledas pazljivo to sto komentarises,
zatim, nadji udzbenik iz istorije za osnovnu skolu, pa se onda skoncetntrisi i i procitaj kad je poceo rat i kad se zavrsio,
bez tih elementarnih znanja tesko ces ti da ukapiras ove malo komplikovanije price :hahaha1:

"isporučili partizanima godinu dana pre kraja rata???"
ajde probaj za pocetak da odgledas pazljivo to sto komentarises,
zatim, nadji udzbenik iz istorije za osnovnu skolu, pa se onda skoncetntrisi i i procitaj kad je poceo rat i kad se zavrsio,
bez tih elementarnih znanja tesko ces ti da ukapiras ove malo komplikovanije price :hahaha1:
i dalje nisi odgovorio na pitanje
pa d ati ponovim

kako to da su u toku rata, na tlu jugoslavije, četnika lukičevića zarobili britanci i vezanog ga predali partizanima, koji su ga streljali???

i dalje nisi odgovorio na pitanje
pa d ati ponovim

kako to da su u toku rata, na tlu jugoslavije, četnika lukičevića zarobili britanci i vezanog ga predali partizanima, koji su ga streljali???
da ti ja ponovim da ono sto komentarises odgledas pazljivije jer ovo je vec ko zna koji put da pises budalastinu pisuci o istom dogadjaju.
dakle lukacevic nije "zarobljen godinu dana pre kraja rata" nego u decembru 44-e u bileci , pri nekom samoinicijativnom pokusaju da se prikljuci englezima u nekoj njihovoj mislim artiljerijskoj jedinici.
predhodno je draza njega spasao upravo od tih istih engleza kad su oni pokusali da ga zadrze preteci da nece pustiti amstronga,
ovaj put ocigledno zbog lukacevicevih tendencija da bude "kalif umesto kalifa" i zbog osnivanja neke svoje organizacije ("Nezavisnu grupu nacionalnog otpora" ) koja je delovala pod njegovim naredjenjima draza nije nista ucinio da ga spase i on je zavrsio na sudu gde je izmedju ostalog rekao (pitanje je naravno koliko je verovati da on sve to nije govorio pod ucenama i pretnjama) i ...

Pošto nisam uspeo, što priznajem, da se snađem, za mnom je iz vrhovne komande upućen telegram u kome se Purić obaveštava da sam ja u inostranstvu mimo volje generala Mihailovića.
Docnije sam saznao od potpukovnika Novakovića da je trebalo da budem lišen čina kao dezerter.

dakle draza je vec planirao zbog nepostovanja naredjenja i neposlusnosti i samovolje da ga razaluje i da mu sudi ...
dalje
...potpukovnik Novaković, koji me je odmah prihvatio, sklonio u jednu obližnju kuću i dao mi prva obaveštenja o situaciji u vrhovnoj komandi. On mi je saopštio o depešama koje je general Mihailović za mene slao. Od njega sam saznao da je general Mihailović postavio kao uslov engleskoj komandi da mene vrati po svaku cenu, inače on neće dozvoliti odlazak generalu Armstrongu i ostalim članovima misije, koji je trebalo da budu vraćeni, posto je Engleska prekinula u to vreme odnose sa generalom Mihailovićem ...

dalje
Saznavši da je Mihailović obavešten o ovoj akciji, Ostojić i Baćović nisu obnarodovali ovaj proglas i odrekli su se svojih potpisa." Neposredno posle ovoga, formirano je rukovodstvo "Nezavisne grupe nacionalnog otpora", u kome su pored Lukačevića imenovani potpukovnik Pavle Novaković i rezervni kapetan i publicista Velimir Krivošić.
Kada je saznao za ovo, Mihailović je svu trojicu razrešio dužnosti i pozvao sve svoje potčinjene komandante da im spreče rad, a prema Ostojiću i Baćoviću je zauzeo prilično rezervisan stav.

dalje
sledi objasnjenje kako je i zasto lukacevic cinio sve sto je cinio, a znamo kako mu se to i vratilo "ko s djavolm tikve sadi o glavu mu se lupaju"...
U memorandumu upućenom 20. septembra komandantu savezničkih trupa u Italiji piše da su trupe pod Lukačevićevom komandom učinile sve što su Lukačeviću savetovala "merodavna britanska mesta",

prekinule su vezu s Dražom Mihailovićem i osnovale nezavisnu grupu otpora, ponudile jedinicama NOV sporazum o nenapadanju i koordiniranju akcija protiv okupatora i protiv njega povele borbu.

e sad ono najinteresantnije,ovo sve si ti sam napisao ovde na krstarici citirajuci cuvenog falsifikatora grbu
"Nikola Milovanovic - DRAZA MIHAILOVIC"

dakle i tebe sramota da napišeš odgovor i oblatiš četnike ...
ja da oblatim cetnike, jedine koji su od prvog do zadnjeg dana ratovali protiv okupatora i domacih izdajnika i teroristickih bandi neprijatelja drzave i naroda :hahaha:

kao sto rekoh, odgovor je napisan, samo bi ti agresivnim nastupom i beskonacnim ponavljanjem budalstina , gluposti, lazi i falsifikata da prikrijes svoje neznanje :dash:
ali ok da ti ponovim
draza je imao svoj cilj, svoju viziju , svoj zadatak i svoju rutu, on je isao put srbije,
djurisic je SAM IZABRAO svoju rutu verujuci tzv saveznicima koji su preporucivali i pozivali ih da se svi skupe na teritoriji kojom su gospodarili tzv saveznici , dakle italija i austrija.

jel ima nesto da ti ovde nije jasno ili ces opet da kazes da ti nije odgovoreno iako je to uradjeno nekoliko puta :maramica:

Back