Bitka na Kozari

Srbima u NDH ustase ppoklali sve, a oni ce da idu u cetnike koji saradjuju sa tim istim ustasama.
Komunisti izazvali ''gradjanski rat'', a ustase kolju Srbe u NDH, a cetnici imaju sa njiima sporazume o zajednickoj borbi protiv partizana.
Cetnici su gledali kako ustase ubijaju Srbe po celoj NDH, i nisu prstom mrdnuli da ih spasu, niti su napadali ustase.
Samardzic sada izmislja da su se partizani i ustase dogovarli o fingirenim napadima, i kada partizani napadnu ustaski garnizon, puca se u vazduh i ustase predaju svoj garnizom partizanaima....
Јесу им поклали све и наравно да ће ићи код оних који их бране, а то су четници а не неки белосветски странци.
Поклали им све а могу да сарађују са четницима који углавном и јесу Срби!!!!!
Немају заједничке споразуме већ сам ти писао о томе, из такве митоманије конструишеш нове бајке.
Наравно да су нападали усташе, па да нису не би ни преговарали као непријатељи.
Па преласци усташа у партизане су биле честа појава, поставио сам ти шта каже сам Дедијер да партизани четнике нападају а усташе прескачу и не дирају их.Такође сам ти навео античетничке батаљоне у партизанским јединицама у којима није било антиусташких.

Cetnici brane Srbe tako sto saradjuju sa ustasama ?
Koliko puta da ti postavljam onaj snimak sa balkan info gde sam Samardzic prica o tim sporazumima, a i pisao je o tome i u svojoj knjizi Saradnja komunista sa Nemcima...
Ja sam te vec pitao da mi kazes ime samo jednog ustase koji je presao u partizane i do danas nisu dao odgovor.
Partizani nisu dirali ustase ? Do sutra mogu da nabrajam sve bittke koje su partizani vodili protiv ustasa.

Како то Срби сарађују са усташама?
Прича он о томе али ти чујеш онако како желиш.Његову књигу ниси читао, сем оног прекуцаваног текста без извора који си поставио.
Дао сам ти ја доста имена, али шта ћу када је за тебе усташа изгледа само Павелић, ни Фрањо Пирц, ни Марко Месић, ни Сулејман Филиповић то нису.За тебе ни Кватерник који је основао де факто НДХ није усташа.Шта рећи о таквој особи.

Чак су комунисти прижељивали усташке покоље Срба.Ево шта каже Темпо:
Kada je 12. avgusta 1941. Svetozar Vukmanović Tempo dobio pismo Đure Pucara o pokolju 650 ljudi, žena i dece u okolini Prijedora, posle čega se očekivalo da će Nemci uzeti Srbe u zaštitu i ukinuti ustašku vlast, on je odgovorio:

Mnogo više me je zabrinula vijest da su okupatori išli na ukidanje ustaške vlasti u Prijedoru i da je čitavu vlast u gradu preuzela regularna vojska NDH. Ukoliko okupator počne stvarati stanje u kome će se prema Srbima primenjivati neki pravedniji zakoni, to može da pokoleba veliki dio seljačkih masa i da ugrozi razvoj oružane borbe."
(Svetozar Vukmanović Tempo, Revolucija koja teče, strana 210.)
http://www.znaci.net/00003/495.pdf

Како то Срби сарађују са усташама?
Прича он о томе али ти чујеш онако како желиш.Његову књигу ниси читао, сем оног прекуцаваног текста без извора који си поставио.
Дао сам ти ја доста имена, али шта ћу када је за тебе усташа изгледа само Павелић, ни Фрањо Пирц, ни Марко Месић, ни Сулејман Филиповић то нису.За тебе ни Кватерник који је основао де факто НДХ није усташа.Шта рећи о таквој особи.

Чак су комунисти прижељивали усташке покоље Срба.Ево шта каже Темпо:
Kada je 12. avgusta 1941. Svetozar Vukmanović Tempo dobio pismo Đure Pucara o pokolju 650 ljudi, žena i dece u okolini Prijedora, posle čega se očekivalo da će Nemci uzeti Srbe u zaštitu i ukinuti ustašku vlast, on je odgovorio:

Mnogo više me je zabrinula vijest da su okupatori išli na ukidanje ustaške vlasti u Prijedoru i da je čitavu vlast u gradu preuzela regularna vojska NDH. Ukoliko okupator počne stvarati stanje u kome će se prema Srbima primenjivati neki pravedniji zakoni, to može da pokoleba veliki dio seljačkih masa i da ugrozi razvoj oružane borbe."
http://www.znaci.net/00003/495.pdf

Cetnici su saradjivali sa ustasama.

Samardzicevi faslifikati koji izmsilja i laze da su domobrani bile ustase. Onda ti po ko zna koji put hoces da predstavis da su domobarni ustvari ustase, ali bas ne polazi za rukom.

Фрањо Пирц

чин пуковника Хрватске домобранске гарде
https://sr.wikipedia.org/wiki/Фрањо_Пирц

Марко Месић
Био је командант домобранске 369. легионарске пуковније
https://sr.wikipedia.org/wiki/Марко_Месић_(војник)
Др Сулејман Филиповић
. Као пуковник Хрватског домобранства, 1943.

https://sr.wikipedia.org/wiki/Сулејман_Филиповић
Славко Кватерник
Кватерников положај у то време је било место маршала хрватских оружаних снага и министра домобранства
https://sr.wikipedia.org/wiki/Славко_Кватерник
Link koji si postavio ne radi

Poslednja izmena:
Као што већ рекох изгубљен случај и усташки апологета.

Везице ка знацима не раде већ неко време.
Добро дошли нас је обавестио да од сада мора да се региструјеш и да платиш да би се читало то што су поставили тамо.

Али навео сам ти извор, Темпову Револуцију која тече, нађеш негде на другом месту и прочиташ.
Untitled.jpg

https://www.scribd.com/document/364884421/Vukmanović-Svetozar-Tempo-Revolucija-Koja-Teče-1
јел мора све да ти се сажваће да би прогутао.

Као што већ рекох изгубљен случај и усташки апологета.

Везице ка знацима не раде већ неко време.
Добро дошли нас је обавестио да од сада мора да се региструјеш и да платиш да би се читало то што су поставили тамо.

Али навео сам ти извор, Темпову Револуцију која тече, нађеш негде на другом месту и прочиташ.
Pogledajte prilog 1015940
https://www.scribd.com/document/364884421/Vukmanović-Svetozar-Tempo-Revolucija-Koja-Teče-1
јел мора све да ти се сажваће да би прогутао.
i sta si sada dokazao ?
Kao da od njega zavisi da li ce ostati ustase ili doci domobrani !

Sta je poenta teksta na tvom postu 55 ?
Како шта је поента, јеси прочитао ти то.
Видиш да сам Темпо у својим мемоарима пише да га је забринуло да би Немци могли да укину усташку власт у Приједору и да према Србима примењују неке праведније законе, то би по њему поколебало сељачке масе и угрозило комунистичку борбу у том крају.Другим речима по њему комунистима одговарају масовни злочини над Србима које спроводе усташе.Па ти њега сматрај за неког ко спашава народ.

Како шта је поента, јеси прочитао ти то.
Видиш да сам Темпо у својим мемоарима пише да га је забринуло да би Немци могли да укину усташку власт у Приједору и да према Србима примењују неке праведније законе, то би по њему поколебало сељачке масе и угрозило комунистичку борбу у том крају.Другим речима по њему комунистима одговарају масовни злочини над Србима које спроводе усташе.Па ти њега сматрај за неког ко спашава народ.
Sada je ovo vrlo interesantno, jer ti si poistovecivao domobrane i ustase da je to isto, a sada pricas drugu pricu ?
:think:

Sada je ovo vrlo interesantno, jer ti si poistovecivao domobrane i ustase da je to isto, a sada pricas drugu pricu ?
:think:
Какво поистовећивање, комунистички главешина ти је написао шта мисли о овоме, а то је да још више Срба треба да страда.И то поносно ставио у своје мемоаре.

Какво поистовећивање, комунистички главешина ти је написао шта мисли о овоме, а то је да још више Срба треба да страда.И то поносно ставио у своје мемоаре.
Ovo je interesatno pises da su domorani i ustase isto i da je Slavko Kvaternik ustasa, a sada ako dodju domobrani yog istog Slavka Kvaternika i situacija odmah bolja za Srbe ?

To je bila samo jedna procena komunistickog glavesine, sta bi bilo kad bi bilo. Ustase su upadale i klali Srbe po celoj NDH, i tako da su imali sansu da prezive samo u partizanima, koji su se i jedini borili protiv ustasa.

Ovo je interesatno pises da su domorani i ustase isto i da je Slavko Kvaternik ustasa, a sada ako dodju domobrani yog istog Slavka Kvaternika i situacija odmah bolja za Srbe ?

To je bila samo jedna procena komunistickog glavesine, sta bi bilo kad bi bilo. Ustase su upadale i klali Srbe po celoj NDH, i tako da su imali sansu da prezive samo u partizanima, koji su se i jedini borili protiv ustasa.
Разумели смо јако добро шта је мислио па не мораш да га правдаш од самог себе. Жао му је што ће усташе убијати мање Срба јер то не иде у прилог комунистичкој борби...... шта више рећи.

Разумели смо јако добро шта је мислио па не мораш да га правдаш од самог себе. Жао му је што ће усташе убијати мање Срба јер то не иде у прилог комунистичкој борби...... шта више рећи.
Kakve veze ima njegove spekulacije sa tokom dogadjaja ? Da li je on mogao da utice na to ?
Za razliku od cetnika koji su se odmah slizali sa ustasama.

Какве шпекулације, то је његово мишљење као директног учесника тих догађаја.
И такви су спашавали Србе, свашта.
Da li je od njega zavisili da li ce ustase otici ili ostati ?

Spasavali su Srbe, tako sto su unistavali ustaske garnizone gde god su stigli, za razliku od cetnika.

Znaci ne pise ovo
Каже да је боље да усташе покољу што више Срба.

Back