Biti zrela žena

Generalno je besmisleno porediti bogate i poznate licnosti sa obicnim narodom za bilo sta pa i nacin starenja

Mislim da tek pristizhu generacija koja lepo stari i da to nema veze da li su slavne ili ne

takodje to ima mnogo veze u kojoj sredini/drushtvu zhivish

znam mnogo zhena to je sa 50 godina baba po garderobi, frizuri i brkovima

i kad malo bolje zagledash do muzha je, do svekrve do sela

to mi je bash onako mnogo zhao

meni je jednom svekrva pitala "shto ti diko lakirash nokte ? udata si i imash djecu"

a vazda sam ih decentno lakirala

my answer to the question -------------> otishla sam do grada i kupila crveni lak i u ruku i nogu nalakirala crveni

Mislim da tek pristizhu generacija koja lepo stari i da to nema veze da li su slavne ili ne

takodje to ima mnogo veze u kojoj sredini/drushtvu zhivish

znam mnogo zhena to je sa 50 godina baba po garderobi, frizuri i brkovima

i kad malo bolje zagledash do muzha je, do svekrve do sela

to mi je bash onako mnogo zhao

meni je jednom svekrva pitala "shto ti diko lakirash nokte ? udata si i imash djecu"

a vazda sam ih decentno lakirala

my answer to the question -------------> otishla sam do grada i kupila crveni lak i u ruku i nogu nalakirala crveni
Ovo vec spada u meni omrazenu filozofiju, vencanje,deca, stomak, celulit, podrigao,... Bog zna koliko takvih primeta ima okolo. Kao da kad se stavi burma i dobiju deca, vanjski izgled uopste nije bitan.

Žena treba da bude negovana bez obzira gde živi.
Meni je nagore kad vidim ženu u godinama koja se farba
u crno ili crveno..a odmah se pojavljuje sedi izrastak..

U frizeraju sedi do mene starija žena sa sedim izraskom,
i kaže mi dok se feniram : Blago vama što vam je lepa kosa!
A ja joj kažem: Pa što se farbate?
Ništa se nije desilo,to je mentalitet.

Ja govorim o tome da žena ne treba da se zapusti i da treba
lepo stariti..Eto to.

ne možeš baš uvek da biraš kako ćeš stariti čak i da se trudiš :confused:

Žena treba da bude negovana bez obzira gde živi.
Meni je nagore kad vidim ženu u godinama koja se farba
u crno ili crveno..a odmah se pojavljuje sedi izrastak..

U frizeraju sedi do mene starija žena sa sedim izraskom,
i kaže mi dok se feniram : Blago vama što vam je lepa kosa!
A ja joj kažem: Pa što se farbate?
Ništa se nije desilo,to je mentalitet.

a šta je tačno "negovana"?
hm sedi izrastak je problem a crni izrastak je moda i OK ...

ne možeš baš uvek da biraš kako ćeš stariti čak i da se trudiš :confused:

a šta je tačno "negovana"?
hm sedi izrastak je problem a crni izrastak je moda i OK ...
Pa da, ne mozemo da biramo... moja mama ima takvu kozu da je sa godinama dobila puno starackih pega i keratoza, velikih i malih. Razumem zašto ne zeli svako malo da trči kod dermatologa i skida ih, nije prijatno a stalno izlaze nove.
Ali je to cini starijom od njenih vrsnjakinja. I koza joj je suva, pa se zbrckala pre vremena. Znam zeneo 6,7 godina starije od nje, koje izgledaju zategnutije koze i boljeg tena. Suva koza brze stari.

A sta je problem u farbanju?
Neke zene nemaju sede ni sa 50, a neke su dosta sede već sa 35... da li stvarno treba da puste sedu kosu koja dodaje bar 10 godina?
Ne razumem

Ima zena koje predivno stare i lepe su i kad predju 60tu.
Nije to samo vodjenje racuna o sebi i stanje duha, nego i genetika.

Ali samo za moj pojam, ja sam zrela zena sa 40+
Nekako mi je 60+ vec starost.
aaa ne , greška , kada dođeš na 50+ , bićeš i tad zrela , a starost će ti izgledati kao one/i 70/80 :kez:
iPS , misliš da si sa 40+ daleko od onih 60+ , e nisi)))) , tada lete godine, tako barem kažu

aaa ne , greška , kada dođeš na 50+ , bićeš i tad zrela , a starost će ti izgledati kao one/i 70/80 :kez:
iPS , misliš da si sa 40+ daleko od onih 60+ , e nisi)))) , tada lete godine, tako barem kažu
Kad ja dodjem u 50+ racunacu da je rano za umiranje sa 60+.... ako ih docekam.
Ali sa 60+ si star, a ne zreo...kako god da okrenes.
Ne vidim razlog za podsmevanje, za razliku od nekih ja jako dobro znam u kom sam dobu, sebe vec racunam u matoru zenu, mogu i baba da budem sutra.
Do 60+ nije daleko... al nije ni blizu.... treba ziveti tih 20 godina.

Ne vidim razlog za podsmevanje, za razliku od nekih ja jako dobro znam u kom sam dobu, sebe vec racunam u matoru zenu, mogu i baba da budem sutra.
@Cru* izvini nije mi bila nikakva namera za podsmejavanje , ako misliš da sam te povredio , evo javno još jednom , izvini,
, nekada kada budeš u nekim divnim godinama , setitćeš se ovog pisanija, i veruj mi vreme leti , ponekad u mimo nas , a najbolje uz nas , sve je stvar percepcije, živa bila i dočekala te 60 te , videćeš da su to ipak zrele godine , starost je sakrivena negde u mozgu, čuči i samo čeka da je domaćin uzme zdravo za gotovo
:vzagrljaj: ☕☕

Ne mogu tacno da se setim, ali negde se nekada vrtela reklama, a naraucenije je bilo beauty inside. Sretao sam zrelije zene sa kojima je caskanje uzivanje i nemam zelju da prekinem druzenje. Isto tako, znao sam da izmislim razlog,opravdanje da bih se odaljio od sex bombi.

@Cru* izvini nije mi bila nikakva namera za podsmejavanje , ako misliš da sam te povredio , evo javno još jednom , izvini,
, nekada kada budeš u nekim divnim godinama , setitćeš se ovog pisanija, i veruj mi vreme leti , ponekad u mimo nas , a najbolje uz nas , sve je stvar percepcije, živa bila i dočekala te 60 te , videćeš da su to ipak zrele godine , starost je sakrivena negde u mozgu, čuči i samo čeka da je domaćin uzme zdravo za gotovo
:vzagrljaj: ☕☕
Nisi ti mene povredio, nema tu sta da me uvredi.
Ja se samo ne slažem da je starost stvar percepcije.
Ja sam i sada mlada duhom, tako zivim, tako se i oblacim.
Ali telo me podseca da ne mogu vise ono sto sam mogla... da je u 9 u krevet realna opcija ako ustajes u 5... Da kolena bole sve vise, da nema skakanja iz kreveta ujutru, ledja ne daju... i sve slicne radosti starenja.
I bice sve gore.
To ne znaci da treba da legnem i cekam da umrem, ne predajemo se do zadnjeg dana.... ali ne mozemo ni da pobegnemo nigde od nas samih. Tako je kako je, u bilo kojim godinama.

Pa da, ne mozemo da biramo... moja mama ima takvu kozu da je sa godinama dobila puno starackih pega i keratoza, velikih i malih. Razumem zašto ne zeli svako malo da trči kod dermatologa i skida ih, nije prijatno a stalno izlaze nove.
Ali je to cini starijom od njenih vrsnjakinja. I koza joj je suva, pa se zbrckala pre vremena. Znam zeneo 6,7 godina starije od nje, koje izgledaju zategnutije koze i boljeg tena. Suva koza brze stari.

A sta je problem u farbanju?
Neke zene nemaju sede ni sa 50, a neke su dosta sede već sa 35... da li stvarno treba da puste sedu kosu koja dodaje bar 10 godina?
Ne razumem
Nije problem u farbanju,problem je zašto se farbaju u crno ili crveno
kad može neka nijansa plave ili boje meda na primer.
Izrastak bi se mnogo manje video.
Samo to.
I moja koža je suva ali treba mazati kožu celog tela.
Meni je dermatolog preporučio kozmetiku MIXA,i stvarno je
super. Keratoze koje su mi počele da se pojavljuju nestale su.
Veruj mi imam više godina nego što misliš.

Nije problem u farbanju,problem je zašto se farbaju u crno ili crveno
kad može neka nijansa plave ili boje meda na primer.
Izrastak bi se mnogo manje video.
Samo to.
I moja koža je suva ali treba mazati kožu celog tela.
Meni je dermatolog preporučio kozmetiku MIXA,i stvarno je
super. Keratoze koje su mi počele da se pojavljuju nestale su.
Veruj mi imam više godina nego što misliš.
Ja koristim Mixa kozmetiku redovno, keratoze ne nestaju, bar ne one velike ko mladezi.
A stvar je u tome da ne moze svaka zena da se farba u plavo ako njenom tenu, obrvama i ocima ne odgovara. Bude samo gore.
Posebno ako nije skroz seda nego ima i crnog izrastka, pa izgleda ko ciganka koja je zaboravila da se ofarba na vreme, sa sve svetlom bojom koja se ne prima kako treba. Uzas

Ja koristim Mixa kozmetiku redovno, keratoze ne nestaju, bar ne one velike ko mladezi.
A stvar je u tome da ne moze svaka zena da se farba u plavo ako njenom tenu, obrvama i ocima ne odgovara. Bude samo gore.
Posebno ako nije skroz seda nego ima i crnog izrastka, pa izgleda ko ciganka koja je zaboravila da se ofarba na vreme, sa sve svetlom bojom koja se ne prima kako treba. Uzas
Nek ti bude..neću više da se raspravljam.

DSCN0159 (2).JPG

:heart::heart::heart::manikir:

Back