LastDay
Leptirica
- Poruka
- 5.575
Da bismo slušali sebe, prvo moramo da iskorenimo naviku da pitamo druge za mišljenje.
Jer svaki put kada uzimamo u obzir mišljenje drugih, dok biramo šta da radimo,
mi okrećemo glavu od intuitivnog glasa koji direktno dolazi od onoga ko smo mi stvarno.
Tako gubimo moć autentičnosti.
Slušanje sebe znači afirmisanje onoga ko smo mi stvarno.
Jedino tako možemo stići tamo gde nas naše srce vuče.
Mnogo je stvari koje u životu nismo mogli da biramo.
Mesto gde ćemo se roditi, roditelje ili to kako će izgledati naš život u prvim mesecima ili godinama
To su okolnosti koje su nam jednostavno date.
Na njih čovek ne može da utiče, ali se postavlja pitanje šta se to kasnije desi pa veliki broj ljudi nastavi život
po unapred datom uputstvu, planu koji je za njih skrojio neko drugi.
Poštovanje društvenih normi i pravila jeste poželjan čin koji obezbeđuje socijalni mir i uređenost svakog društva,
ali je za uređenje intimnog, tj ličnog sveta svake osobe autentičnost ono što je najbitnije.
Ukoliko u tom intimnom, tj ličnom svetu dozvolimo da drugi ljudi odlučuju o tome kako ćemo se ponašati i kojim ciljevima ćemo težiti
vrlo lako ćemo dovesti do delimičnog ili potpunog gubitka sebe.
Najčešće dozvolu da upravljaju njihovim životima ljudi daju osobama iz svog okruženja koje su autoritativne i u svojim zahtevima agresivne
, bez obraćanja pažnje na to šta su prave potrebe osobe kojoj komanduju.
Jer svaki put kada uzimamo u obzir mišljenje drugih, dok biramo šta da radimo,
mi okrećemo glavu od intuitivnog glasa koji direktno dolazi od onoga ko smo mi stvarno.
Tako gubimo moć autentičnosti.
Slušanje sebe znači afirmisanje onoga ko smo mi stvarno.
Jedino tako možemo stići tamo gde nas naše srce vuče.
Mnogo je stvari koje u životu nismo mogli da biramo.
Mesto gde ćemo se roditi, roditelje ili to kako će izgledati naš život u prvim mesecima ili godinama
To su okolnosti koje su nam jednostavno date.
Na njih čovek ne može da utiče, ali se postavlja pitanje šta se to kasnije desi pa veliki broj ljudi nastavi život
po unapred datom uputstvu, planu koji je za njih skrojio neko drugi.
Poštovanje društvenih normi i pravila jeste poželjan čin koji obezbeđuje socijalni mir i uređenost svakog društva,
ali je za uređenje intimnog, tj ličnog sveta svake osobe autentičnost ono što je najbitnije.
Ukoliko u tom intimnom, tj ličnom svetu dozvolimo da drugi ljudi odlučuju o tome kako ćemo se ponašati i kojim ciljevima ćemo težiti
vrlo lako ćemo dovesti do delimičnog ili potpunog gubitka sebe.
Najčešće dozvolu da upravljaju njihovim životima ljudi daju osobama iz svog okruženja koje su autoritativne i u svojim zahtevima agresivne
, bez obraćanja pažnje na to šta su prave potrebe osobe kojoj komanduju.