Biti fruterijanac je zdravo ???!!!

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
37.589
Marina Grubic reklamira fruterijanski nacin ishrane, kao najzdraviji nacin ishrane. Jede samo presno voce i povrce, i malo orasastih plodova.
Inace ona kaze da je ona ustvari nutricionista jer je zavrsila neki kurs u Americi.
Ko je vegan on mora da je jede voce, povrce, za uzima zamene za meso - tofu, soja, pasulji, da jede zitarice, puter od kikirikija...ali jesti samo presno voce i povrce i malo oraha i reci da je to najzdraviji nacin ishrane i to jos reklamirati ???!!! :eek:
Evo njenog komentara
Kako pojedem i po 1,5 - 2 kg smokvi u jednom obroku? Lagano - svaki put, iz dana u dan
Istina je stara - sezona smokvi mi je verovatno omiljena sezona (mada ruku na srce, isto kažem za sezonu svakog voća jer je svako tako predi
I kada je sezona smokvi, moj prioritet svakog dana jeste da "skuvam" dobar ručak, a to "kuvanje" znači da nađem zrele SMOKVE u dovoljnoj količini da se zasitim.
Koliko su me samo puta ljudi pitali da li ja kupujem toliko smokvi da kuvam slatko / džem itd, a ja ih gledam u neverici i mislim
"Eh, kada biste vi samo znali da su ove 3 - 4 kg smokvi moj ručak za danas i za sutra, a da već prekosutra dolazim po još, pa vi odmah posadili još koje drvo
Mada, iako odgovorim... "Ne, ja ništa ne kuvam, ja se hranim smokvama u ovoj sezoni..."
Na te moje reči obično mi samo odgovore čudnim pogledom u fazonu "Mora da nismo dobro čuli, ili ova ne zna šta priča"
Bilo kako bilo, ko zna-zna, pa tako i u ovoj priči - ko zna da uživa u pravoj hrani, zna
Pozivam vas na novi besplatan vebinar koji nosi naslov

88325816_10158198200068383_5072449942438543360_n.jpg

120445839_10158893536843383_651275527043641857_n.jpg

55536558_10157198791708383_412799825193467904_n.jpg

Napisala je da ona moze da izazove erotsku fantaziju kod svakog myskarca ???!!!
Ona se bavi i nekom jogom i mantranjem nesto kao Hare Krisne,predstavlja sebe i kao filozofa i kao pisca a zadnje vreme je i antivakser i drzi predavnja na tu temu kao ''ekspert''

Marina Grubic reklamira fruterijanski nacin ishrane, kao najzdraviji nacin ishrane. Jede samo presno voce i povrce, i malo orasastih plodova.
Inace ona kaze da je ona ustvari nutricionista jer je zavrsila neki kurs u Americi.
Ko je vegan on mora da je jede voce, povrce, za uzima zamene za meso - tofu, soja, pasulji, da jede zitarice, puter od kikirikija...ali jesti samo presno voce i povrce i malo oraha i reci da je to najzdraviji nacin ishrane i to jos reklamirati ???!!! :eek:
Evo njenog komentara
Kako pojedem i po 1,5 - 2 kg smokvi u jednom obroku? Lagano - svaki put, iz dana u dan
Istina je stara - sezona smokvi mi je verovatno omiljena sezona (mada ruku na srce, isto kažem za sezonu svakog voća jer je svako tako predi
I kada je sezona smokvi, moj prioritet svakog dana jeste da "skuvam" dobar ručak, a to "kuvanje" znači da nađem zrele SMOKVE u dovoljnoj količini da se zasitim.
Koliko su me samo puta ljudi pitali da li ja kupujem toliko smokvi da kuvam slatko / džem itd, a ja ih gledam u neverici i mislim
"Eh, kada biste vi samo znali da su ove 3 - 4 kg smokvi moj ručak za danas i za sutra, a da već prekosutra dolazim po još, pa vi odmah posadili još koje drvo
Mada, iako odgovorim... "Ne, ja ništa ne kuvam, ja se hranim smokvama u ovoj sezoni..."
Na te moje reči obično mi samo odgovore čudnim pogledom u fazonu "Mora da nismo dobro čuli, ili ova ne zna šta priča"
Bilo kako bilo, ko zna-zna, pa tako i u ovoj priči - ko zna da uživa u pravoj hrani, zna
Pozivam vas na novi besplatan vebinar koji nosi naslov

Pogledajte prilog 1015423
Pogledajte prilog 1015424
Pogledajte prilog 1015425
Napisala je da ona moze da izazove erotsku fantaziju kod svakog myskarca ???!!!
Ona se bavi i nekom jogom i mantranjem nesto kao Hare Krisne,predstavlja sebe i kao filozofa i kao pisca a zadnje vreme je i antivakser i drzi predavnja na tu temu kao ''ekspert''
sacuvaj bezi

Zavrsila kurs na istom mestu gde je i Miroljub zavrsio doktorat (ista psihijatrijska ustanova).
Pazi, ti se cudis sto neka budala reklamira fruterijanski nacin ishrane a ti licno se ubijas od propagiranja veganizma? Ista sekta, dva pravca.
Ili se bojis da ti ne preuzme sledbenike, ipak je zensko?

maja volk je odavno na raw režimu a valjda ih ima još ... ima raw torte da se kupe u home made kolačima ; ))
ok je preseći svoju hranu tom hranom, smuti ovo ono :P

što se to sad zove frutarijanci i nije ona jedina samo je napravila neki webinar???

ima tih recepata, kod nas ne znam ko još, ali ima na engleskom

Poslednja izmena:
maja volk je odavno na raw režimu a valjda ih ima još ... ima raw torte da se kupe u home made kolačima ; ))
ok je preseći svoju hranu tom hranom, smuti ovo ono :P

što se to sad zove frutarijanci i nije ona jedina samo je napravila neki webinar???

ima tih recepata, kod nas ne znam ko još, ali ima na engleskom
maja volk.... znaš li koliko je njih umrlo slušajući njene priče,pa odbili sve terapije,
a ona, ni jednu nije omašila.

super za smokve. dobre su za probavu ;)

super za smokve. dobre su za probavu ;)
Sveže stvarno zamenjuju obrok, preukusne su i svojevremeno čitav dan nisam morala ništa drugo da jedem ako je tu drvce sa zrelim smokvama...
Doduše, ne mogu da zamislim da za jedan obrok pojedem 2kg bilo čega. :zcepanje:
To je suludo! Trebalo bi da mi jedan obrok traje ceo dan, pa i onda... da li sam ikada za jedan dan pojela hrane u masi od 2kg???

Ne dopada mi se ovakav vid ishrane, prosto osećam da ne bi bilo dobro za mene, ali ukoliko je ovoj ženi promenio život na bolje, neka ga se drži do daljnjeg.
Verujem da u nekom trenutku mora modifikovati tu svoju listu ka povrću (žitarice su takođe povrće, je l?) makar.
Ali, pre bih živela na povrću ako je baš da se izabere između voća i povrća.

Sveže stvarno zamenjuju obrok, preukusne su i svojevremeno čitav dan nisam morala ništa drugo da jedem ako je tu drvce sa zrelim smokvama..
имам три смокве у дворишту, и родиле су ове године к'о у причи.
не мерим колико поједем,а није мало.
свеједно, у неко доба требам нешто конкретно... малкице,ал конкретно :lol:

ово је скроз шашаво,а мучена ми и делује некако чудно.
другари, да се пазите, дама, које изедају два кг.смокава дневно.
афродизијак је то, што би рек'о Носке, ја да вам кажем ;):lol:

Zavrsila kurs na istom mestu gde je i Miroljub zavrsio doktorat (ista psihijatrijska ustanova).
Pazi, ti se cudis sto neka budala reklamira fruterijanski nacin ishrane a ti licno se ubijas od propagiranja veganizma? Ista sekta, dva pravca.
Ili se bojis da ti ne preuzme sledbenike, ipak je zensko?
Gospodine niste u pravu !
Veganski nacin ishrane je raznovrsan i ubraja sve biljne namirnice i sve nacine kuhinjske obrade i koju ce svi nutricionisti da podrze, dok je fruterijanstvo koja zastupa Marina jedenje samo presnog voca i povraca koju nijedan nutricionista nece podrzati.
Ako cemo da pricamo ko je sekta, i nauka i biblija kazu da je prvi covek bio biljojed, a skretanja su bila kada je poceo da je jede meso.
Da li bi bilo isto za vas da jedete sa Marinom Grubuic dva meseca svaki dan dve kile smokava, ili da jedete raznovrsnu vegansku hranu koja je i kuvana, pecena, dinstana, zacinjena.... ?
Ako se vama takva zenska osoba svidja,....to je vas ukus.

имам три смокве у дворишту, и родиле су ове године к'о у причи.
не мерим колико поједем,а није мало.
свеједно, у неко доба требам нешто конкретно... малкице,ал конкретно :lol:

Trebalo bi da ima 35-6 godina po onome što sam našla na netu.
Poznajem žene sa 45 koje izgledaju bolje od toga u licu, da se ne uvredi ova Marina... jer joj i telo na ovoj slici izgleda nekako ''spečeno''.
Vidi taj torzo... , a noge su joj još i kud i kamo lepe. I simpatična je žena, ali nemoj tu da nas zabaštrava da je postala neka zdrava prelepotica otkako jede samo voćke.

A, i realno, ko se još kezi tako za slikanje: ''Želim da mislite da sam presrećna, ali sam se nategla da se iskezim što više mogu pa ćete se pitati koji mi je... i po očima mi se vidi da se uopšte iskreno ne osmehujem?''
Ne kažem da je do tog načina ishrane, otkud znam.
Svako danas nešto propoveda i zbraja fanove, pa eto...
imamo širok spektar ljudi koje bismo mogli da pratimo.

Gospodine niste u pravu !
Veganski nacin ishrane je raznovrsan i ubraja sve biljne namirnice i sve nacine kuhinjske obrade i koju ce svi nutricionisti da podrze, dok je fruterijanstvo koja zastupa Marina jedenje samo presnog voca i povraca koju nijedan nutricionista nece podrzati.
Ako cemo da pricamo ko je sekta, i nauka i biblija kazu da je prvi covek bio biljojed, a skretanja su bila kada je poceo da je jede meso.
Da li bi bilo isto za vas da jedete sa Marinom Grubuic dva meseca svaki dan dve kile smokava, ili da jedete raznovrsnu vegansku hranu koja je i kuvana, pecena, dinstana, zacinjena.... ?
Ako se vama takva zenska osoba svidja,....to je vas ukus.
Ja napisah da ona takodje nije u vinklu.... Kome bre da se svidja neko ko ima problem u glavi.
Vegani i fruterijanci su samo dve strane iste medalje, nikakve razlike nema medju njima. I jedni i drugi su to postali zato sto su videli da je IN, iliti COOL.
I da, ni jedan normalan nutricionista nece preporucivati vegansku ishranu zdravom coveku, to je cista laz.

Poslednja izmena:
Meni ona deluje da je resila da izgura svoje zamisljeno i moderno ponasanje po cenu da unisti zdravlje. Deluje bas nezdravo, neprirodno i meni licno ona treba da poseti psihologa prventveno pa posle sve ostale lekare.
2 kg smokava je kako mi se cini dobar i utaban put u dijabetes.....

Ja napisah da ona takodje nija u vinklu.... Kome bre da se svidja neko ko ima problem u glavi.
Vegani i fruterijanci su samo dve strane iste medalje, nikakve razlike nema medju njima. I jedni i drugi su to postali zato sto su videli da je IN, iliti COOL.
I da, ni jedan normalan nutricionista nece preporucivati vegansku ishranu zdravom coveku, to je cista laz.
Pa, većina njih nije ni srelo nutricionistu, nego im je samo sinulo preko noći u glavi da treba da budu nešto novo i drugačije da se po nečemu izdvajaju iz mase.
Kao, evo, ovaj tip govori tako originalne i pametne stvari i daj da radimo sve što nam kaže.
Brate, nisam robot da mi stalno neko drugi daje instrukcije... valjda nekad treba da počnem i sama da rezonujem?
Nije poenta samo pratiti ''pametne'' i originalne ljude, već se i sam opametiti jednom i biti sebi i bliskim ljudima najbolji prijatelj.

Back