slatko 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

OPET TI?
Fenseraju mali!!!![]()
Kad pocne zima ja nisam svesna koliko ce da se vide moje krpice iste k'o s' modne piste kad dodje prolece kad budem izlazila svaki dan. Toga postanem svesna tek kad odmakne zime, kao sad.
Pa, Topika , je l su krpice s modne piste il' samo liče na krpice s modne piste??!
Ajd' ti to lepo preciziraj!
koja ženu natera da ostane u kući na duže vreme, ........
Moj osecaj je drugaciji jer samu sebe vise cenim od kad radim.

zena koja sedi kuci po ceo dan(a pritom ne obavlja kucne poslove),a kako je neko pomenuo ide od komsinice do komsinice,ne mora da znaci da je i domacica:wink:
Kao da je velika razlika izmedju onih koje su zaposlene za stalno i domacica. Nema razlike.
O ovome govorim. I naravno da je rad u kući rad. Hiljadu puta sam to spomenula..... samo nije društveno priznat kao rad, možda vi i ja mislimo da te žene zaslužuju platu, ali država tako ne misli i ne daje im je. Platu im daje muž, njihov poslodavac.
Vratimo se, naravno, na priču o razumevanju o dogovoru, koja je sjajna ali je (mislim, ono..... pogledajmo realno) bajka. Naravno da se ljudi dogovore da stvari stoje kako stoje.
A sad recite vi meni koje su šanse da za 20 godina braka on nijednom ne kaže "da ti nije to malo previše?!" ili da ona ne počne zaista da traži previše, gde mora da računa na njegovu bespogovornu poslušnost, kao da se radi o njenim, ne njegovim parama..... (da, da, znam da su zajedničke, ali nisu ni samo njene.....)
Novac za kuću koju ona održava je ipak većina plate. I ja lično ne znam čoveka koji nikada nije izjavio da taj novac "daje njoj" u kuću.
Ali zbog te jedne rečenice..... ma ljudi, ne samo zbog toga nego, koliko on mora da ima uvida u svaku njenu potrebu, u to da li je kupila juče higijenske uloške, da li joj se prijela pašteta, da li je možda kupila lak za nokte ili je svve dala detetu za užinu, pa i zajednička kasa nikada nije i ne može biti bez nekog džeparca :shock: a njen je tako strogo kontrolisan - hteli oni to ili ne!
Ja ne razumem, i nema te ljubavi koja može da mi objasni, a što se tiče onih žena "koje tako vole da žive", one prve znaju koliko to mora, ali mora bar ponekad biti ponižavajuće..... pa sad, uvek je stvar u prioritetima... valjda.....

Ha..zasto bi zena koja je kod kuce bila neaktivna.. to zavisi od same osobe..njene energije..interesovanja i sposobnosti..mislim da se sa dobrom organizacijom zena koja je kod kuce moze baviti raznim zanimljivostima pored kucnih poslova.."mrtve" lenje i nektivne osobe ..same sebe dovode u takva stanja..od koga god da je cuo, mora da je mu vaspitanje labavo kada je smeo uopste tako nesto da ponovi majci.
ne osecam se kao domacica - nisam zavrsila fakultet da bih sedela u kuci. s druge strane ne zelim ni da prihvatim bilo koji posao, jer je za mene to pljuvanje na diplomu koju imam. necu i tacka. radije cu se vratiti u srbiju i raditi kao profesor, mogu da zaradim dovoljno a da se pri tom ne osecam kao da sam izdala sebe.
ovde ponekad skuplje kosta da radis nego da sedis kuci i cuvas dete. kako? pa ako placas dadilju, porez, gorivo za kola, a imas jednu jaku i jednu slabu platu, nisi uvek na dobitku. takav je sistem :| , automatski upadas u kategoriju koja se jace oporezuje a realno su ti troskovi mnogo veci nego kada ne radis, na poslu se naravno nerviras - kad sve skupis na gomilu, vise se isplati da budes kuci, svidjalo ti se ili ne.
uzgred, nema niko uvida u moje troskove, sve kupujem preko neta, placam sa zajednockog racuna i svakako ne trazim dzeparac. novac nije problem, ali mi se ne svidja neaktivnost.
I jedne i druge moraju obavljati kucne poslove... a koje vise imaju slobodnog vremena pitanje je sad?![]()
Najvaznije je kako se koja snadje. Ove koje ne rade mogle bi da zive kao begovi, to se tako kaze, medjutim, ove koje ja znam a koje ne rade, one se zapuste i vezu se za kucu i neverovatno ali istinito, plase se da se odvoje od kuce zbog onih osnovnih strahova, da se ne desi nesto deci, strah od mraka, od taksista, strah od nepoznatog, strah od raspolaganja novcem.