Drage moje ona moja tema o peskirima na 40+ navela me na ovo pitanje
Da li bi volele biti iskljucivo i jedino domaćica ?
Ono ne radite za platu već ste kući bavite se domaćinstvom
Da li bi vas to 100% ispunilo ?
Pogledajte prilog 1705292
Oh, da...
Rad za platu kod mene nije bio presudan jer nisam ucena da je novac kao novcanica vazan vec da je lepo, zdravo, korisno dati nesto drustvu i ne biti dokon.
I zato nikada ne lezim na kaucu vec uvek sedim na stolici (nije lepo lezati preko dana, kako davno rekose moji

).
Ako zamisljam idealan zivot on bi podrazumevao kamenu kucicu u cvecu, lavandu na prozorima, vijorave zavese i nekoliko vockica u dvoristu, sljunkovitu stazu usred travnjaka i mali stocic od kovanog gvozdja u hladu.
Kada bih zavrsila sve meni prijatne obaveze oko kuvanja i deteta, itekako bih umela da radim bez plate, pro bono.
Popodne bih pravila vocne kolace i citala sa klincem, sacekala muza i pojela sa njima divnu veceru koju bi oprala sudomasina bez grize savesti.
Nakon sto bih uspavala dete, poljubila muza, sela bih za radni sto ispod onih vijoravih zavesa na otvorenom prozoru i ponovo radila bez plate nekih noci...nekih bih pisala, vecinu citala, a ponekad bih bila sasvim lenja i gledala film dok me muz ceska i ja lagano zaspim na pola.
To bi bio zaista, ali zaista dobar zivot

.
Savremena bajka...biti zasticen, ususkan i voljen, slobodan od tudje grubosti, pritiska i prekratkih rokova.