Bira se najgora država u Evropskoj Uniji (EU)

Bugarska je i u smislu ekonomije i kulturno balkanska zemlja samim tim po meni najgora, Rumunija se pomakla u urbanijim delovima i to prilično ali periferija je plač majke božije i dalje, Slovačka mi je monotona i ružnjikava, Hrvatska je jako lepa ako ništa drugo ali nije neko mesto za život ipak daleko privlačnija od ove tri ....one tri pribaltičke su za mene i dalje podsvesno SSSR ostaci i imam neki instiktivni otklon prema svemu što vuče na Rusiju ili SSSR ili istok.

Sve ostalo je svetlosnu godinu ispred Srbije pa mi je besmisleno i da poredim i pričam o "najgoroj" EU zemlji iz pozicije nekoga ko je još u Srbiji.

Koja bi to država mogla biti?
Ne mora to biti samo vizuelno, nego i podložno potencijalnom propadanju, na primer, i tako to...
Монетарна политика која ствара и разара све остале државе, е сад чија је то политика које државе и чије

Мада, сви се нешто колебају око словенских западних држава, јер су им преблизу границе нпр Чешка, Хрватцска, Словачка, Пољска, Словенија, Молдавија, па и сама прва Немачка.
И не доводи се у питање друштвен економски раст и привреда већ прва асоцијација на ту државу и њена историја и владари њени. Ако ћемо тако најбоља ми нешто оно Србија. Јер стојинна једном месту кроз векове су се водили ратови за свету спрску земљу!

Ово чак није ни неко такмичење. Три последња просјака која су примили згадило је ЕУ жељу за било каквим даљим проширењем. Наравно, тај тројац чине Хрватска, Бугарска и Румунија. Од свих њих Румунија је остварила неке економске резултате који личе на прогрес, док је пала на многим другим питањима, док су Хрватска и Бугарска остали агресивни просјаце у ЕУ.

Обе земље апсолутно зависне од милости и мрвица које бацају најбогатије земље, па зато имају скоро нула суверенитета. Служе мање више да одрађују прљав посао за богате. Рецимо када Француска и Холандија не желе да одобре почетак преговора са Северном Македонијом (и поред свих могућих компромиса на које су ови пристали) и Албанијом, оне то не чине директно, већ цимну Бугаре. Ови како се питају ни за шта, извршавају задатке, па спречавају Македонце тако што покушавају да угурају да су ови историјски део Бугарске, са све језиком, културом, историјом итд итд...

Хрвате користе као притисак на нас. Али исто тако, кад Хрвати самостално желе да нас је.бу (јер србофобија им је у крви), понекад добију шамаре од својих газда. То је било пре неку годину када су уводили неке тарифе нека глупост којом су покушали да отежају наш извоз позивајући се на неке стандарде. Ми запретили да ћемо исто учинити. Онда се јавила Меркелова, рекла им да прекину заје.банцију и ови се покуњили и заиста прекинули са тим са глупостима. Да понижење буде веће, дакле најмоћнија земља ЕУ је стала на страну земље која није у ЕУ и то не било које, већ Србије, где не постоји трунка неке љубави или емпатије. Ово је само да илуструјем са каквим гађењем сама ЕУ гледа на своја чеда која су узели под своје скуте.

Imam jednog rodjaka koji je jedno vreme živeo u Letoniji u Rigi... Pričao mi je da u Rigi živi isti procenat Letonaca i Rusa, i jednih i drugih ima oko 45% ostalo su druge nacije... Zanimljivo je da iako živi toliko puno Rusa, u gradu ne postoji nijedan dvojezični natpis! A pazite Rusa ima 45%, to je dosta više nego što recimo ima Madjara u Subotici, a ko je bio, zna da je u Subotici sve napisano i na madjarskom, pored ostalih jezika... i to je u redu i treba tako. Ali nije mi jasno kao to da u Letoniji koja je članica EU, nemaju obavezu da poštuju prava manjina, a Rusi su u Letoniji najbrojnija manjina, kao i u druge dve baltičke države...

Koja bi to država mogla biti?
Ne mora to biti samo vizuelno, nego i podložno potencijalnom propadanju, na primer, i tako to...
poljska.
evropa je u rukama anglo-amerike 100 posto a poljska je 101 posto. Nema joj spasa.
Posto se nalazi vrlo blizu Rusije, anglo-amerika ce potpuno destabilizovati poljsku kako bi ekonomski propala a stime i stvorila uslove za korupciju.......toliko potrebnu za da se poljska utera u rat sa Rusijom. Primer je Ukrajina koja bi trebalo da je jedna od najbogatijih zemalja evrope, pretvorena je u rasadnik korupcije , lako potkupljiva za anglo-americke interese jer su plate politicara mizerne.

Back