Biocentrizam

LBarbara

La Femme
Moderator
Poruka
49.999
Jedan od najpoznatijih naucnika danasnjice Robert Lanza kao pobornik teorije biocentrizma
smatra da je smrt samo iluzija, takodje smatra da zivot stvara univerzum a ne obrnuto sto po njemu dalje znaci
da ukoliko prostor i vreme ne postoje linearno onda potpuna smrt takodje ne moze postojati..

Sve to stoji, nije ni prvi ni poslednji koji smatra da zivot stvara univerzum i da je sve oko nas nasa licna iluzija,
nije ni prvi ni poslednji koji podrzava ideju da je zivot samo energija zarobljena u fizickom telu tj. gomili bakterija
i koja kao takva ne moze nestati nakon smrti fizickog tela ali sta je sa svescu?...da li u tom slucaju mozemo da kazemo
da svest postoji mimo energije zivota tj. da je svest samostalni entitet koji nakon smrti fizickog tela i nakon napustanja
energetskog tela iz mrtvog tela, nastavlja da postoji?

Jedan od najpoznatijih naucnika danasnjice Robert Lanza kao pobornik teorije biocentrizma
smatra da je smrt samo iluzija, takodje smatra da zivot stvara univerzum a ne obrnuto sto po njemu dalje znaci
da ukoliko prostor i vreme ne postoje linearno onda potpuna smrt takodje ne moze postojati..

Sve to stoji, nije ni prvi ni poslednji koji smatra da zivot stvara univerzum i da je sve oko nas nasa licna iluzija,
nije ni prvi ni poslednji koji podrzava ideju da je zivot samo energija zarobljena u fizickom telu tj. gomili bakterija
i koja kao takva ne moze nestati nakon smrti fizickog tela ali sta je sa svescu?...da li u tom slucaju mozemo da kazemo
da svest postoji mimo energije zivota tj. da je svest samostalni entitet koji nakon smrti fizickog tela i nakon napustanja
Teško je reći.
Život živimo i imamo (nekakvu) svest.
Ko nema svest o sebi i svojim postupcima-to je posebna tema.
Imajući svest, trebalo bi da nastupamo uvek mudro i sa nekoliko koraka unapred isplaniranih.
Gde je pojedinim-naizgled pametnim ljudima-ta (zdravorazumna) svest, i za šta je koriste... ne znam.
Lično sam u domenu kojim vladam- uvek bila najbolja, uvek priznata.
O smrti nemam šta reći, to mi je nepoznanica. Odabraću random forumaše da ih posećujem... ko mi se najmanje nada-sa njima, ako me posluži volja-ima da komuniciram, bu-a-ha-ha! :mrgreen:

Енергија је старија од свести.
Ако растом броја становника расте и енергија.
Шта се дешава са свешћу?
Уместо да расте (расте спорије),она се расипа,скреће са пута,разводњава у полуистину и разне теорије завере...
Енергија је не чека,она расте и води до деструкције.

Meni deluje da taj naucnik ima pristup izuzetno kvalitetnoj travi :)

Smrt je smrt. Materija se raspada a energija se vraća odakle je i došla.

Svest je spoj materije i energije, potrebna su oba elementa da budu u odredjenom stanju pa da svest postoji.

Kada umres - ugasis se, i to je to.

Ali to je najteze ljudima da prihvate jer onda sva takozvana duhovnost i sve religije padaju u vodu :)

Uvek su najpoznatiji filozofi plagijatori, jer se potrude da budu propagandno pokriveni, ovj filozofski ispad je samo "imenovanje" i prisvajanje Platonove pećine, kao što je i šopenhauer kao "elita" filozofije plagirao tu pećinu i "postavio" "nove filozofske misli...Sve skoro veliki i skoro pametni filozofi.
Ne sporim ideju kao moguću, ali mi je muka od tog svesnog nametanja sumnjivih teorema o životu u nedostatku stvarnih argumenata. Jasno je da taj jako poznati filozof ne može da dokaže svoju pretpostavku, kao što ni protivnici ne mogu da dokažu netačnost.

Zanimljivo i ima logike, verujem i ja da nakon smrti neki oblik svesti prezivljava (ali je samo nesto drugaciji od ovog oblika svesti kakvu imamo sad) jer esencija coveka i njegova svest je metafizicka i nije materijalna, covekova esencija i svest se ne nalazi u mozgu jer mozak je samo procesor (a ujedno i hard disk) a dusa je neki vid nematerijalnog suptilnog oblika energije i kada materijalno telo odumre dusa odlazi odnosno vraca se odakle je i dosla, u etericni nivo postojanja.

Back