Bin Laden je mrtav?

Da li verujete u zvaničnu verziju Bin Ladenovog ubistva?

• Da

• Ne

• Americka prevara!

• Jos nse nisat ne zna

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Kakav god da je (bio), fiktivan ili stvaran, sada je došlo pravo vreme za novog usa državnog neprijatelja br.1.
Reptili su čudo:think:
bush_reptile.jpg

Ma odgovori ti za ovo u vezi španije potpuno nelogično za pristalice reptilijanske teorije zavere:think:
Nema potrebe da banalizuješ stvari. Postoje neke činjenice koje teško ko može da ospori. Recimo, najveći broj vođa radikalnih islamista je ško­lo­van na pre­sti­žnim in­sti­tu­ti­ma u SAD i Ve­li­koj Bri­ta­ni­j. Ni­je bez zna­ča­ja ni po­da­tak da se se­di­šte naj­ra­di­kal­ni­jih po­li­tič­ko-re­li­gi­o­znih gru­pa­ci­ja i nji­ho­vih li­de­ra na­la­ze upra­vo u ovim ze­mlja­ma, što po logici stvari govori da to omogućava kon­tro­lu i usme­ra­va­nje de­lo­va­nja ova­kvih gru­pa­ci­ja od stra­ne ame­rič­ke i bri­tan­ske taj­ne slu­žbe.Na taj na­čin, za­pad­ne slu­žbe u si­tu­a­ci­ji su da ma­ni­pu­li­šu ova­kvim gru­pa­ci­ja­ma i ko­ri­ste ih za ostva­re­nje svo­jih in­te­re­sa u re­gi­o­ni­ma u ko­ji­ma de­lu­ju.

Obrati pažnju i na to da kada se ana­li­zi­ra­ju voj­ne ak­ci­je za­pad­nih si­la po­sled­njih de­ce­ni­ja uoča­va se je­dan pa­ra­doks: ve­ći­na voj­nih in­ter­ven­ci­ja bi­la je usme­re­na pro­tiv re­ži­ma u islam­skom sve­tu ko­ji po svom ka­rak­te­ru ni­su bi­li fun­da­men­ta­li­stič­ki. Najbolji primer koji to odslikava je ne­ka­da­šnja vlast u Av­ga­ni­sta­nu, ko­ja je, osim pro­so­vjet­ske ori­jen­ta­ci­je, na unu­tra­šnjem pla­nu spro­vo­di­la kon­cep­ci­ju "islam­skog so­ci­ja­li­zma”. Tek po­sle po­vla­če­nja so­vjet­ske ar­mi­je i gra­đan­skog ra­ta ko­ji je tra­jao go­di­na­ma, na vlast do­la­ze ra­di­kal­ni isla­mi­sti, ta­li­ba­ni uz ogrom­nu voj­nu i lo­gi­stič­ku po­dr­šku SAD.

Obama je definitivno ubijen. Da nije tako, da je sve ovo neka markentiska akcija amerikanaca, Bin Laden bi se vec pojavio na primer na Al Dzaziri i ismejao amerikance. Mozda postoji neka mala sansa da je uhvacen ziv, ali amerikancima nikako ne trebaju ziva usta Bin Ladena. Jer ipak je on njihovo "cedo" i svasta bi mogao reci.

Ono sa cim se slazem da Osama nije bio al kaida. Ni blizu. Niti se nesto mnogo pitao. Osama je bio zastitno lice al kaide. Iz vise razloga. Medju ostalim i zato sto je bio skolovan i ono najbitnije sto potice iz vrlo ugledne i bogate porodice, sto se u arapskom svetu posebno ceni. Kao takav je bio pogodan da ima podrsku ( a samim tim i al kaida) dobrog dela arapskog sveta.
A konce su vukli i odlucivali neki ljudi u pozadini, iza glavne scene.

Nista se s ovim u funkcionisanju al kaide nece promeniti. Osim sto su amerikanci izgubili omiljenog negativca i sad moraju naci novog. I sto al kaida mora naci novog "manekena'"za zasttitno lice.

Усама Бин Ладен је 1986. боравио у Београду где је покушавао да за 100 милиона долара купи оружје за борбу против СССР-а у Афганистану. Границу је прешао са пасошем Саудијске Арабије а на састанку са представницима Југоимпорта и Генекса је показао легитимацију ЦИА и писмо препоруке Стејт Департмента. Наши су га, наравно због куртоазије према великој сили САД, лепо примили али још лепше и одбили због тога што нису хтели да продају оружје терористима који би њиме убијали руске војнике...

Back