Biljke koje treba da držite pored ulaznih vrata.

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
380.041
Blokiraju negativnu energiju

Kineska drevna nauka o usklađivanju ravnoteže i harmonije u životnom prostoru kaže da određene biljke treba držati pored ulaznih vrata.
Prema feng šuiju, jedan od najvažnijih delova doma jesu hodnik i predsoblje, odnosno deo kod ulaznih vrata.
Neke sobne biljke mogu da nam pomognu u tome, a u pitanju su biljke koje čiste energiju, privlače uspeh, obilje i sreću. Preporuka je da se u ovom prostoru nađu biljke sa zaobljenim i mekim listovima, a da izbegavate one koje imaju oštre listove, poput kaktusa.

Prema feng šuiju, ovo su najbolje biljke za hodnik:

Pahira
Pachira-Beoflora.jpg

Veruje se da ova biljka štiti od negativne energije koja može ući spolja, a nazivaju je i drvetom novca, pa se smatra da donosi bogatstvo i obilje.

Areka palma

258320958 areka palma.jpg

Ova biljka ima graciozne i lepo lišće za koje se veruje da blokira loše poglede i toksičnu energiju. Međutim, oni imaju tendenciju da imaju široko lišće.
To znači da bi trebalo da imate širok prostor pored glavnih vrata da biste biljku postavili.

Bambus
274223_bambus_ff bambus.jpg

Biljka bambusa je jedna od najomiljenijih srećnih biljaka u feng šuiju. Veruje se da ne samo da donosi sreću već eliminiše lošu sreću.

Kućna paprat
neobicna_sobna_biljka_cupava_paprat_je_savrsena_za_stan_bez_mnogo_svetla_saveti_za_negu_aps_34...jpg

Sjajna biljka za koju se veruje da štiti od toksične energije i sprečava da se negativne vibracije usele u vaš dom. Izgledaju bujno i sofisticirano za moderan izgled doma. Nedostatak je što njihovo lišće može zauzeti značajan prostor.

Krasula
crassula-glavna krasula.jpg

Krasula je biljka bogatog izgleda sa sočnim listovima. Njihova simbolika bogatstva čini ih tako pogodnim za ulazna vrata.
One su jednostavno biljke koje privlače bogatstvo i mogu da donesu više novca svima koji su spremni da se brinu o njima.

Zlatna puzavica
Zlatna-puzavica-Sve-sto-treba-da-znate zlatna puzavica.jpg

Veruje se da puzavica donosi novac, energiju obilja i da čisti energetski tok.
Puzavicu bi idealno bilo da držite na visokoj polici ili u visećoj saksiji, tako da njeni listovi nežno padaju.
link

Jeste,ja imam mali hodnik i dok seotvore vrata unutra,nema mesta za dvoje,a sto je najgore tu su i vrata za toalet.Tako na zalost ne moze da stane nista,ada se ne osteti.Inace bih voleo da imam bilo koju od ovih biljaka.Sve su lepe.
Zlatnu puzavicu možeš da stavis u visecu saksiju..ona ionako pusta grane kao puzavica a prelepa je

Zlatnu puzavicu možeš da stavis u visecu saksiju..ona ionako pusta grane kao puzavica a prelepa je
Veruj,voleo bi,ali mi je vise zao da je gladam kako je deca,ili neko unistava kada ulazi u hodnik.U tom hodniku postoje troja vrata.Ulazna,za kupatilo i za ulaz u kujnu.Iznad vrata za ulaz u kujnu,koje sam sam pravio,je svetlarnik,znaci staklo.Iznad kupatilskih je sijalica i kutije sa strujnim provodnicima,a iznad ulaznih zvonce,a i sama vrata kada se otvore bi kacila tu saksiju sa cvecem,a pored ulaznih vrata mi je cipelarnik i civiluk za jakne,tako da stvarno nema gde.Nazalost.

Veruj,voleo bi,ali mi je vise zao da je gladam kako je deca,ili neko unistava kada ulazi u hodnik.U tom hodniku postoje troja vrata.Ulazna,za kupatilo i za ulaz u kujnu.Iznad vrata za ulaz u kujnu,koje sam sam pravio,je svetlarnik,znaci staklo.Iznad kupatilskih je sijalica i kutije sa strujnim provodnicima,a iznad ulaznih zvonce,a i sama vrata kada se otvore bi kacila tu saksiju sa cvecem,a pored ulaznih vrata mi je cipelarnik i civiluk za jakne,tako da stvarno nema gde.Nazalost.
mislim da to nije striktno..može da se stavi bilo gde u stanu..

Back