Bila je lijepa

• Začetnik teme Začetnik teme Riada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Riada

Buduća legenda
Poruka
44.318
Nešto se mislim.
Nema veze da je ona dobila Nobelovu nagradu za otkriće lijeka, uvijek će se naći neki koji će komentirati
njen izgled i od svih njenih uspjeha najbučniji će biti “lijepa je”! A sličnih primjera imamo koliko hoćeš u svakidnevnom životu.
Izašao članak o djevojčici koj je osvojila prvo mjesto u šahu, neka njena tetka, strina, bla, bla ispod komentira:
“Ljepotica moja, kako si lijepa!” Da je kojim slučajem na njenom mjestu bio dječak, komentirala bi “Pametan si” i sl.
Drugo, koliko se sami medijske halabuke diže šta su poznate žene, ozbiljne političarke obukle, kako su izgledale,
jesu li smršale?
Treći primjer, još gori kada izađu članci da je čovjek ubio ženu, javljaju se komentari: “Bila je lijepa, loše je birala!”
I sad se ja pitam kakve veze ima to što je ona bila lijepa i kako je uopšte izgledala?

Lepota je neophodna za preživljavanje u ovom svetu. Toplokrvna smo stvorenja, mada... samo mi se nešto slagalo uz misli koje slede, a nigde veze :zcepanje:, dušu greju dobrota i milost, telo greje Sunce/vatra, uši greje prijatan glas i fina muzika, nepca se greju ukusnom hranom, nos čistim i svežim mirisom, ruke vole da taknu nešto mekano, plišano, nežno... a oči se greju na lepotu.
Baka koja komentariše: "Lepotica moja!"-ne misli pod time samo na izgled... ona izražava da je ogrejana od strane te devojčice, da je ponosna na nju.
Oni koji su rekli:"Bila je lepa, loše je birala!", time izražavaju žaljenje, jer kome je milo kad nečeg lepog nestane? I, realno, baš lepo kažu-stvarno je moglo bolje. Lepota je postala neki potrošni materijal-treba da se doteram i budem lepa da bi me neko pogledao, da bi me zaposlili, da bi me više cenili... da bi me prosto i više koristili; Čovek sam po sebi je postao, ili je uvek i bio, samo nismo bili mi još tu, ta potrošna roba.
Ha, mene da vidiš danas kako sam se od glave do pete "skockala" pred odlazak kod zubara, starijeg ali divnog, vedrog čoveka, onako malo jačeg karaktera. Mislim-skockala, onako, posvetila više pažnje tome kako izgledam nego kad idem do marketa po hleb. Izuzetno ga poštujem preko dvadeset godina i ne bih volela da pomisli da ne vodim dobro računa o sebi ili tim svojim zubima. Stalo mi je da pomisli:"Ok, ovde je sve u redu. Izgleda lepo. Taj zub-o'čas posla ima da se sredi."
I stvarno... ispadoh sama sebi za NG nekakva vila Zubić... I sad sam opet i sama sebi lepa. Volim i to. Volim sebi da budem lepa. Ne divim se, nisam narcis, ali volim.
Elem, lepotu treba slaviti... ali ne samo spoljašnju. :)

Poslednja izmena:
Nešto se mislim.
Nema veze da je ona dobila Nobelovu nagradu za otkriće lijeka, uvijek će se naći neki koji će komentirati
njen izgled i od svih njenih uspjeha najbučniji će biti “lijepa je”! A sličnih primjera imamo koliko hoćeš u svakidnevnom životu.
Izašao članak o djevojčici koj je osvojila prvo mjesto u šahu, neka njena tetka, strina, bla, bla ispod komentira:
“Ljepotica moja, kako si lijepa!” Da je kojim slučajem na njenom mjestu bio dječak, komentirala bi “Pametan si” i sl.
Drugo, koliko se sami medijske halabuke diže šta su poznate žene, ozbiljne političarke obukle, kako su izgledale,
jesu li smršale?
Treći primjer, još gori kada izađu članci da je čovjek ubio ženu, javljaju se komentari: “Bila je lijepa, loše je birala!”
I sad se ja pitam kakve veze ima to što je ona bila lijepa i kako je uopšte izgledala?
A Bred Pit? Njedna do sada nije rekla da je dobar glumac već samo da je mnogo lep i da je dobar frajer. Ćutite molim vas.

Lepota je neophodna za preživljavanje u ovom svetu. Toplokrvna smo stvorenja, mada... samo mi se nešto slagalo uz misli koje slede, a nigde veze :zcepanje:, dušu greju dobrota i milost, telo greje Sunce/vatra, uši greje prijatan glas i fina muzika, nepca se greju ukusnom hranom, nos čistim i svežim mirisom, ruke vole da taknu nešto mekano, plišano, nežno... a oči se greju na lepotu.
Baka koja komentariše: "Lepotica moja!"-ne misli pod time samo na izgled... ona izražava da je ogrejana od strane te devojčice, da je ponosna na nju.
Oni koji su rekli:"Bila je lepa, loše je birala!", time izražavaju žaljenje, jer kome je milo kad nečeg lepog nestane? I, realno, baš lepo kažu-stvarno je moglo bolje. Lepota je postala neki potrošni materijal-treba da se doteram i budem lepa da bi me neko pogledao, da bi me zaposlili, da bi me više cenili... da bi me prosto i više koristili; Čovek sam po sebi je postao, ili je uvek i bio, samo nismo bili mi još tu, ta potrošna roba.
Ha, mene da vidiš danas kako sam se od glave do pete "skockala" pred odlazak kod zubara, starijeg ali divnog, vedrog čoveka, onako malo jačeg karaktera. Mislim-skockala, onako, posvetila više pažnje tome kako izgledam, nego kad idem do marketa po hleb. Izuzetno ga poštujem preko dvadeset godina i ne bih volela da pomisli da ne vodim dobro računa o sebi ili tim svojim zubima. Stalo mi je da pomisli:"Ok, ovde je sve u redu. Izgleda lepo. Taj zub-o'čas posla ima da se sredi."
I stvarno... ispadoh sama sebi za NG nekakva vila Zubić... I sad sam opet i sama sebi lepa. Volim i to. Volim sebi da budem lepa. Ne divim se, nisam narcis, ali volim.
Elem, lepotu treba slaviti... ali ne samo spoljašnju. :)
Volim i ja ljepotu. Volim i kad sam sama sebi lijepa i drugima oko sebe.Volim i kad je lijepo sve oko mene. Ali, pitam se zašto se ljepota u 90% slučajeva veže samo za žene?

Volim i ja ljepotu. Volim i kad sam sama sebi lijepa i drugima oko sebe.Volim i kad je lijepo sve oko mene. Ali, pitam se zašto se ljepota u 90% slučajeva veže samo za žene?
Ma, možda samo na rečima. Mi, žene, to malo manje glasno izražavamo. Neprežaljena mi je zauvek osoba koju sam zavolela prvenstveno jer je bio, a valjda je i danas lep. Imao lep osmeh, bio vedrog duha, onako... izgledao je kao da bi uvek i svakom pomogao, a skroman... pa lepo vaspitan, drag, prostodušan. Ipak... sve ovo potonje manje boli, ali ta lepota... Bože, toliko sam želela to da gledam svaki dan do kraja života. Nek' je živ i zdrav... koštao me je verovatno nekoliko godina života, a noći kad bih ga sanjala-pretskazivale su uvek divne dane.

Ne znam. Ne treba na sve staviti cenu. Da sam pre bilo koje knjižice postavila pitanje koje si ti meni, verovatno nikad ništa ne bih ni pročitala.
Lepo je, na neki način isceljujuće, povremeno sebe iznenaditi komadićem za čitanje.
Prvo mi trebaju naocare za citanje odlazem vec neko vreme,nego skoro je bila tema o andjeoskom izgledu i uvek nadju suprotnost i stalno su u nemiru,100% primera koje znam ili vidim da uporedim u poznatim licnostima lepotice i zveri

Ma, možda samo na rečima. Mi, žene, to malo manje glasno izražavamo. Neprežaljena mi je zauvek osoba koju sam zavolela prvenstveno jer je bio, a valjda je i danas lep. Imao lep osmeh, bio vedrog duha, onako... izgledao je kao da bi uvek i svakom pomogao, a skroman... pa lepo vaspitan, drag, prostodušan. Ipak... sve ovo potonje manje boli, ali ta lepota... Bože, toliko sam želela to da gledam svaki dan do kraja života. Nek' je živ i zdrav... koštao me je verovatno nekoliko godina života, a noći kad bih ga sanjala-pretskazivale su uvek divne dane.
Ljepota je lijepa i lako ju je zavoljeti, a ta ljepota koja je za tebe neprežaljena vjerujem da je dolazila iznutra. Zamisli da nije bio vedar, nikad ne bi vidjela taj njegov lijepi osmijeh.

Ljepota je lijepa i lako ju je zavoljeti, a ta ljepota koja je za tebe neprežaljena vjerujem da je dolazila iznutra. Zamisli da nije bio vedar, nikad ne bi vidjela taj njegov lijepi osmijeh.
Ne znam... mislim da je do svega, ali najradije pamtim tu njegovu lepotu. Zaista je posebno lep čovek. To je nešto kao... Sad su na Happy TV u emisiji "Posle ručka" za voditelja angažovali malo "senior" manekena, izrazito lepog čoveka, Đorđa Kortinu, tj. Đorđa Pavlova. Pa, ne može tu ništa da se kaže osim da je čovek-što ga vidiš, izuzetno lep, čak i u ovim malo starijim godinama. Plus lepo ponašanje, plus šarm... ma, paket. Lepo je za gledati i slušati, pa i kad nešto izjavi malo bezveze... i dalje je zgodan, fin i, bre, sve mu bolje ide taj posao, pa neka priča ko šta hoće! :)

Poslednja izmena:
Ne znam... mislim da je do svega, ali najradije pamtim tu njegovu lepotu. Zaista je posebno lep čovek. To je nešto kao... Sad su na Happy TV u emisiji "Posle ručka" za voditelja angažovali malo "senior" manekena, izrazito lepog čoveka, Đorđa Kortinu, tj. Đorđa Pavlova. Pa, ne može tu ništa da se kaže osim da je čovek-što ga vidiš, izuzetno lep, čak i u ovim malo starijim godinama. Plus lepo ponašanje, plus šarm... ma, paket. Lepo je za gledati i slušati, pa i kad nešto izjavi malo bezveze... i dalje je zgodan, fin i, bre, sve mu bolje ide taj posao, a neka priča ko šta hoće! :)
Pa ne znam ni ja. No, evo recimo kad je riječ o muškarcima, neki put oni ne moraju imati izrazito lijepe crte lica, ali jednostavno imaju u sebi ono nešto, neki bi za to rekli harizma koja zrači iz njih pa njome više plijene nego oni koji imaju lijepe crte.

Pa ne znam ni ja. No, evo recimo kad je riječ o muškarcima, neki put oni ne moraju imati izrazito lijepe crte lica, ali jednostavno imaju u sebi ono nešto, neki bi za to rekli harizma koja zrači iz njih pa njome više plijene nego oni koji imaju lijepe crte.
U redu, ne bežim ni sama od toga, volim mnoge ljude bez obzira na izgled, a da se pitam-malo bih im ga izmenila-rekla bi im da povedu računa o nečemu, da nešto izbegavaju, da neke stvari prosto zaborave-ne jer mi nisu lepi ili dragi dovoljno, već možda mislim da ne vode o sebi dovoljno računa, da u nekoj instanci ne vole sebe, da su se zapustili-možda zarad drugih koji im za to nikad neće reći nijedno "hvala".
Bre, kako ono beše, anegdota: "Rekli deci u školi da svako izabere najlepšu majku. Svako dete je potrčalo svojoj majci u zagrljaj."
Ipak, kasnije kroz život i sazrevanje uviđamo-koristimo oči, nisu slučajno tu. Imaš, kao primer mog stomatologa-kako god da izgleda, on stvara lepotu! To ti je tek nešto! Pritom, zaista lepo izgleda za svoje godine-ali stvarati lepo... to je ultimatum-bar meni-za ovaj život.

Back