BIJELO DUGME

Bjelo dugme je jedan od najboljih ex-yu bendova!
I molila bih da se oni koji znaju samo djurdjevdan, lipe cvatu i jos par pesama ne izjasnjavaju jer nisu culi ostatak materijala...i nisu strucni! :x
 
„Zelene beretke“ protiv Bregovića
Udruženje „Bosna Zelene beretke Kantona Sarajevo“ traži od županijskih i državnih organa da otkažu koncert grupe „Bijelo dugme“ u Sarajevu! U saopštenju za javnost navodi se da Goran Bregović „seje međunacionalnu mržnju, pljuje tekovine odbrambeno-oslobodilačkog rata i vređa prvog, legalno izabranog predsednika BiH“.


„Zelene beretke“ ističu da je reč o političkom a ne o muzičkom događaju jer svoju turneju „Bijelo dugme“ završava u Beogradu na Vidovdan, 28. juna. Simboliku vide čak i u tome što se datum sarajevskog koncerta 15. jun poklapa s početkom bitke na Kosovu!!!

Lavinu reakcija u Sarajevu izazvao je poslednji intervju sa Goranom Bregovićem, objavljen u magazinu „Dani“.

Na pitanje novinara Senada Pecanina zbog čega nije izrazio potporu rodnom gradu tokom „velikosrpske agresije“, Bregović je navodno odgovorio: „To bi značilo da u tom trenutku stanem na stranu Alije Izetbegovića, što mi ne pada na pamet. Evo, ja baš to kažem: **** Aliju!“ Nakon objavljivanja teksta, prvi čovek „Bijelog dugmeta“ poslao je demanti iz Singapura gde se nalazi sa svojim „Orkestrom za svadbe i sahrane“.

„Naslov teksta (**** Aliju; prim. nov.) koji se meni pripisuje ne prihvatam. Tako glupa rečenica ne postoji u mom jeziku. Drugo, ako hoćete i prvo, Sarajevo je grad u kojem sam rođen i nikad nisam bio spreman da ga prihvatim kao nečije, bilo Alijino, bilo Goranovo. Novinar Senad Pecanin dobro zna da sam u svom Sarajevu tokom poslednjih 15 godina svirao kad god sam bio pozvan i kad sam mogao“, kazao je Goran.

Senad Pecanin u izjavi za „Dnevni avaz“ tvrdi da ceo intervju sa Bregovićem ima snimljen na kaseti i da mu nije bila namera da minira koncert. Takođe navodi da ne veruje da će Bregović podneti tužbu protiv njega.

- Imam kasetu. Sačuvao sam je. Iznenađen sam, prvo jer nema drugih svedoka osim Gorana, fotoreportera i mene, ali ne treba verovati ni meni, ni njemu, ni fotoreporteru, nego kaseti. Mislim da su se organizatori prepali da bi zbog onoga što je on rekao u razgovoru mogli imati nekih problema - kazao je Pecanin.

Inače, karte za koncert su rasprodate tako da se na Koševu očekuje više od 60.000 ljudi.
 
DOKONI UM:
E iskreno baš me zabole za njihove probleme u Sarajevu...Dnevni Avaz i Aliju
Ne mogu da verujem !!! :shock: Šira JAVNOST je očekivala da se i tamo, kao i gde god si do sada bio, IZVINEŠ !!!
Evo, u Beču se još priča kako te je lepo primila porodica generala Lera, kada si se IZVINUO poginulim nemačkim pilotima, koji su stradali pri BOMBARDOVANJU BEOGRADA !!!
 
Cuo sam da je juce na pinku prikazan deo koncerta iz Sarajeva !
U tom delu su zabelezili kako je Bebeku pukao glas , i kao stize Tifa da mu pomogne i izadje u sred pesme iza csene ! ( ispalio ga )
Nisam gledao , ali kazu da je tako .

Posto sam predvideo ovakav skandal , ladno bi moglo da se desi nesto jos gore u Beogradu , ili cak otkazivanje !
Ne bi me nista iznenadilo !

Gomila matorih budala !
 
Na zagrebačkom koncertu „Bijelog dugmeta“ zabranjen ulaz pijanima
Večerašnji koncert „Bijelog dugmeta“ u Zagrebu, na kojem se očekuje 60.000 posetilaca, je događaj visokog sigurnosnog rizika, pa će biti angažovano 600 policajaca i 750 članova obezbeđenja, saopštio je Dubravko Novak, načelnik zagrebačke policije i dodao da će biti izvršen protiveksplozivni pregled stadiona, a svaki posetilac biće pretresen čak tri puta! Svima koji su pod dejstvom alkohola biće zabranjen ulaz. Dežuraće sedam ekipa hitne pomoći, šest vatrogasnih vozila i 50 vatrogasaca.

izvor "Blic" !
 
Mi svi iz razreda idemo čoporativno :D Iskreno bash bih želeo da chujem Dugme live i njihove nezaboravne balade pogotovo "Ima neka tajna veza" :D Samo da se zna ja sam bubnjar i jako dobro poznajem muziku pa opet volim "Bjelo Dugme" :wink:
 
HEMI 426:
"nije dobro bjelo dugme, nije dobra katarina, sta nam treba, kitchme, kitchme disciplina"!!! :D :D :D



mrzim b.dugme.... 8)

Kad smo vec kod EKV...znas kako dobro pevam Krug???
I za mene je bilo iznanadjenje, a tek za publiku.... 8)
mada sam neprikosnovena sa should i stay or should i go..sve sa koreografijom ;)
 

Back
Top