peti ligament
Buduća legenda
- Poruka
- 41.580
Avgust 2022.Čekaj, je l se onaj masakr od 12 ljudi isto na Cetinju desio?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Avgust 2022.Čekaj, je l se onaj masakr od 12 ljudi isto na Cetinju desio?
mislim da bi se i njihovi djedovi složili oko toga da je bolje da im čukun unuke rade kao eskort dame na Trumanovom brodu nego budu silovane, a unuci pobijeni u nekom od ratova. Nego, tada ni oni nisu znali da postoji opcija B pa su birali da se bez razloga šibaju na Mojkovcu etc.Sa tim da onu negiraju sopstveni identitet i prepravlaljaju prađedovima nadgrobne ploče itd![]()
Na kraju krajeva, ima tu ljudi koji te stvari mnogo bolje i razumiju i objasne od mene.Dobro, onda ćemo zaključiti u tonu dobrih običaja.
"Takav im je mentalitet"
Postoji nešto što se zove "mentalitet opsade" (siege mentality). To je kad grupa ljudi živi u uvjerenju da su pod konstantnim napadom, da ih neko opsijeda jelte i da pokušava da im napakosti. U takvoj sredini stvara se svojevrsna kolektivna psihoza koju pojedinci hrane jedni drugima, i postaju kolektivno nenormalniji, tj (pošto nisam funkcioner i NVO ja ne moram da okolišam) luđi. Opsada nije stvarna, ali jeste njima jer su oni ludi.
Pogađate gdje ovo ide jer u Evropi (mimo stvarnih opsada u Ukrajini) ne postoji bolji primjer mentaliteta opsade mimo Cetinja. Koliko je izražen mentalitet opsade u tom gradu već decenijama vidi se od njihovih mitoloških bitaka sa tzv Sedmim bataljonom (bukvalno nijesedesilo), lovćenske straže, onog BBC dokumentarca iz 2000. u kojem pričaju kako se spremaju za rat, pa i mog prethodnog posta. Npr, čak i kad bukvalno opsijedaju crkvu, oni misle da su oni ti koji su pod opsadom, kad biju brojčano i fizički slabiju djefcu po Bogosloviji oni misle da se brane. Njihovo kolektivno stanje svijesti je iskrivljeno i konstatnto su na ivici. Ili mislite da je slučajno da se ovako olako dešavaju ovakvi monstruozni masakri u tako maloj sredini? U 300k ljudi u PG nema, u 10k na CT ima... igrom slučaja, jel?
Ovome doprinosi potpuno odsustvo volje nadležnih da sagledaju problem. (((Naša))) vlast, preko Mila, Krivog (kojeg pičkarajau po ulici), Dritange (kome psuju š majku), Jakova (kojeg biju), Milojka, Mandića (kome psuju četničku majku), preko mitropolita (koji se pod pancirima kreću) i svih ostalih lidera zemlje i partija svi baljezgaju o slobodarskom gRaDu HeRojU, umjesto da adresiraju taj konstantno pobješnjeli zverinjak, oni im tepaju, nagrađuju ih duplim budžetom, najviše investicija po glavi stanovnika. A njima na ulaz u grad transparent "svi smo mi Neno Kaluđerović", i evo izgleda jesu samo se jedan po jedan manifestuju na najmonstruozniji i tragičniji način.
Naravno, osim samih Cetaša koji su dozvolili da budu dovedeni u ovu poziciju svojim skromnim mentalnim sposobnostima (kako vam se sviđa ovaj eufemizam za bukvalno retarde s po mozga?) najveću krivicu snose oni koji ih aktivno radikalizuju i napujdavaju jer njihov biznis model zavisi od toga. Vidjeli su grupu glupana i odlučili su da ih hrane mržnjom i na tome profitiraju. Preskočiću nekoga ali tu su naravno DPS i njihove mafijaške manisfestacije poput Veljovića i sl, mediji, od njihovih lokalnih portala preko CDM, Analitike, Antene M, Pobjede, pa malo umjerenije (a zapravo perfidnije) i Vijesti, koji im pričaju kako im prijeti Vučić, posrbljavanje, klerikalizacija, kako smo na ivici građanskog rata, onda NVO poput CDT, CGO, CEMI i sličnih koji ih prepadaju kako će neko popiše, da ih svrstava u kolone, da ih prebrojava, i da im od nečega što je obična birokratska procedura nabija tenzije u kojima se oni osjećaju da su napadnuti, da im uljezi ulaze u kuće i sl; i naravno individualni profesionalni huškači poput samoprozvanih mitropolita (imaju dva), Šupkovića, Nitkovaidisa, Džore, Žeksa koji sa udobne distance od tog kaveza koji tresu prosipaju neobuzdane laži koje može smislit samo poremećeni um od morala i istine operisanih degenerika, a koje se lijepe na glatke mozgove boraca "za pravo, čast i slobodu Crne Gore" (samo ne znam protiv koga).
Nastavite vi da ih radikalizujete, da ih pomamljujete, da im tepate, da ih pravdate, i na koncu da umačete ruke dublje u krv nevinih žrtava jer kako sam vam rekao za prošli "da se ne zbaoravi događaj" samo je pitanje kad će se ovo desit ponovo jer se APSOLUTNO NIŠTA ne preduzima da se ovo ne ponovi, a sve da se inteziviraju uslovi u kojima cjvjetaju ovakvi ogavni zločini. Umrli se ne mogu vratit u život, od patetike nikome neće bit bolje, jedino što možemo je da naučimo nešto iz ovoga (a nećemo ništa).
Mislim da ipak ne bih.mislim da bi se i njihovi djedovi složili oko toga da je bolje da im čukun unuke rade kao eskort dame na Trumanovom brodu nego budu silovane, a unuci pobijeni u nekom od ratova. Nego, tada ni oni nisu znali da postoji opcija B pa su birali da se bez razloga šibaju na Mojkovcu etc.
Afekat je jedno, ali ovo je potpuno ludilo.Sedam osoba stradalo je danas u pucnjavi na Cetinju. Napadač Aco Martinović je u bjekstvu. Kako saznaje Portal RTCG, Martinović je od ranije bio u sukobu sa D.K. sa kim se sreo u kafani.Martinović potom ide po pištolj kući, vraća se u kafanu i ubija i ranjava nekoliko osoba. Nakon toga, ide dalje ka mjestu Humci gdje ubija djecu vlasnika kafane i jednu žensku osobu.
Strašno.Onaj prvi nesrećnik bio Borilović, sad ovaj drugi Martinović.
Te dvije familije tradicionalno prve nalažu badnjak na Cetinju.
Znači broj žrtava možda nije konačanEvo valjda su ga locirali, tj. javljaju da je opkoljen.
Sad samo da vidimo kako će izaći.
Četvoro ranjenih je u teškom stanju, tako da imamo i taj jad.Znači broj žrtava možda nije konačan
Nadajmo se da će ga bar uhapsiti živog, šteta bi bilo da propusti redaljku po zatvorima etcČetvoro ranjenih je u teškom stanju, tako da imamo i taj jad.
Novljanski mandžurijanski kandidatDa li je sigurno da je motiv pijanstvo i ljubomora, da nije neki međunarodni atentat
Recimo ruski šuter za destabilizaciju BalkanaNovljanski mandžurijanski kandidat
Deluje kao da je ilirskog podrijetlaRecimo ruski šuter za destabilizaciju Balkana
ISIS
Samo neke od mogućnosti gledajući njegov seriozan pogled s lične karte
Misliš da ja znam šta je toDeluje kao da je ilirskog podrijetla
Da, u Španiji je nacizam umro prirodnom smrćuMisliš da ja znam šta je to
Ja tek danas saznam da je Franko umro 1975
Kako li su uspeli razviti se na krajuDa, u Španiji je nacizam umro prirodnom smrću
Pustili su da se ciklus prirodno svršiKako li su uspeli razviti se na kraju
Ako su tako nedavno imali falange 1019 lojalista
Kaže onda su ga u 21. veku ekshumirali da ne bi (Francisko Franko) bio u aleji zaslužnih građanaPustili su da se ciklus prirodno svrši
Svaka čast na tome, ali njihov antisemitizam govori da ga i dalje nisu izbacili iz svojih glava, nevezano za Aleju VelikanaKaže onda su ga u 21. veku ekshumirali da ne bi (Francisko Franko) bio u aleji zaslužnih građana
I onih četvoro povrijeđenih.Šaranović: Na Cetinju ubijeno najmanje 10 osoba