Kafić Bife Doris

Moj princip, jedini u koji verujem, je minimizacija bola i maksimizacija zadovoljstva. Verujem da se sve može svesti na biologiju, a da u ovom momentu Srbija stoji na strani koja kako sebi tako i drugima nanosi više boli nego sreće, takoreći na pogrešnom je koloseku pa su joj sve stanice pogrešne.

Širenje Srbije znači i širenje tog principa, konzervativne, zadrigle, anahrone, sujeverne ideologije, od koje pate pre svega njeni stanovnici, a onda i okoliš ( višestruki reizbora Vučića na izborima je dokaz da nismo u stanju da odlučimo šta je najbolje za nas i da smo totalno izgubili Kompas)
nama je zaista najbolje da se stavimo pod protektorat Južne Koreje i da nam pošalju Visokog (koliko može biti visok Korejac, lol) predstavnika da nas očisti i uredi u kawaii stilu.

nama je zaista najbolje da se stavimo pod protektorat Južne Koreje i da nam pošalju Visokoh (koliko može biti visok Korejac, lol) predstavnika da nas očisti i uredi u kawaii stilu.
Ne moramo ići tako daleko. Mislim, ovaj svet za koji se zalažem je meni isto odvratan, ali podnošljivo odvratan. Svestan sam da će u njemu Ide Prester i Yung Cockovi da niču ko pečurke posle kiše.

Valjda generalni principi ne zavise od toga šta Srbi žele?
Ne možeš se pozivat na generalne principe nakon što ih i sam kršiš. Pritom, ne verujem u u tu vrstu principa u međunarodnoj politici, tj u međudržavnim odnosima. Samo u okvirima jedne države je moguće uspostavit sustav koji liči na fer.

Jovo Bakić je pričao kako te u Finskoj smatraju ludim ako podmitiš nekog i rizikuješ da završiš na sajkijatrijskom lečenju, međutim to ne sprečava Fince da potkupljuje Srbe i ine znajući koliko smo korumpirani.

Moj princip, jedini u koji verujem, je minimizacija bola i maksimizacija zadovoljstva. Verujem da se sve može svesti na biologiju, a da u ovom momentu Srbija stoji na strani koja kako sebi tako i drugima nanosi više boli nego sreće, takoreći na pogrešnom je koloseku pa su joj sve stanice pogrešne.

Širenje Srbije znači i širenje tog principa, konzervativne, zadrigle, anahrone, sujeverne ideologije, od koje pate pre svega njeni stanovnici, a onda i okoliš ( višestruki reizbora Vučića na izborima je dokaz da nismo u stanju da odlučimo šta je najbolje za nas i da smo totalno izgubili Kompas)
Teško održiv princip na nivou generalizacije, jer ne podvlači crtu, pa nakon povlačenja važe ta i ta pravila, kao što se pokušalo učiniti sa UN i tim granicama država nakon ww2.
Ni one nisu učinile da su svi maksimalno zadovoljni a minimalno bolni, već ima i jednog i drugog u prihvatljivoj mjeri.

Pa evo ja, za razliku od tebe, u Oluji ne vidim maksimalizaciju zadovoljstva, dakle jasno je da se princip onda svodi na hoću sve za sebe, nema kompromisa.

Teško održiv princip na nivou generalizacije, jer ne podvlači crtu, pa nakon povlačenja važe ta i ta pravila, kao što se pokušalo učiniti sa UN i tim granicama država nakon ww2.
Ni one nisu učinile da su svi maksimalno zadovoljni a minimalno bolni, već ima i jednog i drugog u prihvatljivoj mjeri.
Cilj je to i to, što ne znači da smo ga postigli, ali složićeš je da ne postoji parametar po kojem su ljudi u Finskoj nesrećniji od ljudi u Srbiji. Pogledaš statistiku broja ljudi koji želi da napusti zemlju i dovoljno ti je.
Pa evo ja, za razliku od tebe, u Oluji ne vidim maksimalizaciju zadovoljstva, dakle jasno je da se princip onda svodi na hoću sve za sebe, nema kompromisa.
Patetic. Oluja je završni čin, kao što je i Drezden završni čin. Međutim, pošto vi ne razmišljate drugačije od Hutsija ('dobro je kad mi njih ubijamo i silujemo, loše kad oni nas') onda je teško shvatiti i udeo sopstvene krivice u svemu.

Sad nešto i ozbiljno da kažem, uz sve mane EU i Čemerike, alternative su još gore, 10x gore.

Mi nismo društvo sposobno da izgradi institucije. Sve funkcioniše po burazerskom principu i zato nam treba EU kao hleb nasušni. Gajila sam iluziju da treba da se okrenemo sebi, da radimo na sebi ali ova zemlja nema taj kapacitet. Sve dok se ljudi prodaju za 20e.
Ovde nema ni pameti, ni inicijative. Sve se zapati i sve ide presporo.

Sad nešto i ozbiljno da kažem, uz sve mane EU i Čemerike, alternative su još gore, 10x gore.

Mi nismo društvo sposobno da izgradi institucije. Sve funkcioniše po burazerskom principu i zato nam treba EU kao hleb nasušni. Gajila sam iluziju da treba da se okrenemo sebi, da radimo na sebi ali ova zemlja nema taj kapacitet. Sve dok se ljudi prodaju za 20e.
Istina je i da će svi da zapale sutra odavde dana nakon što uđemo, kako cinici kažu, ali za mene je to još lepša vest nego sam ulazak.

Slažem se, Šipci su u ovom momentu mahom jedan preodvratan narod kao i mi, ali imaju jednu dobro stavku - prepustili su NATO-u da raspolaže njihovom sudbom.
Jesi svestan da su svi oni bili protiv Amarike prvenstveno u svakom bitnijem ratu?
I Hrvati, i Šipci, u veći deo ovih nestetnika iz BiH? Jedino su Srbi ginuli kao muve bez glave.
Znaš kada bi Hrvati i Slovenci ustali protiv Švaba? Nikada.

Mene mrzi da pišem, ali stvari su zaista komplikovane, i u osnovi nepravedne.
Ima tu mnogo naših grešaka, ali i nepravde.

Šipci su u ovom momentu mahom jedan preodvratan narod
To su ti momenti ljudskosti zbog kojih ne odustajem od ovog momka.
1000019833.jpg

Ne možeš se pozivat na generalne principe nakon što ih i sam kršiš. Pritom, ne verujem u u tu vrstu principa u međunarodnoj politici, tj u međudržavnim odnosima. Samo u okvirima jedne države je moguće uspostavit sustav koji liči na fer.

Jovo Bakić je pričao kako te u Finskoj smatraju ludim ako podmitiš nekog i rizikuješ da završiš na sajkijatrijskom lečenju, međutim to ne sprečava Fince da potkupljuje Srbe i ine znajući koliko smo korumpirani.
Koji generalni principi po pitanju granica je Srbija prekršila?

To što ne vjeruješ u tu vrstu principa je i logično, malo ko danas i vjeruje, zato svako bombarduje svakoga i to predstavlja kao nešto što je dobro.

Rusija uđe vojno u međunarodno priznatu državu - skandal, mačke im uklone sa međunarodnih takmičenja.
Izrael uđe u međunarodno priznatu državu - sve ok.

Svet je nepravedno mesto, mislim da je to poznato od početka vremena.
Zato umesto glumljenja velikog noroda, koji nismo, treba da se ponašamo kurvaljski kao država i da nam bude lepo.
Ima smisla, mada moramo da osiguramo barem opstanak Rs.
Kao narodu to nam treba biti prioritet, jer to je najzdravije tkivo srpskoga naroda u svakom smislu.

Rusija uđe vojno u međunarodno priznatu državu - skandal, mačke im uklone sa međunarodnih takmičenja.
Izrael uđe u međunarodno priznatu državu - sve ok.
Ili iz ugla vašeg gledano, obratno jelte. O tome i govorim, kao neko ko misli da su US-EU-Isr ponudili najsrećniji model postojanja podržat ću njegov izvoz na svim meridijanima. Meni zato ide na živce rusjačko pozivanje na princip neotuđivosti granica i mahanje nekakvim normama (koje su i oni kršili brdo puta), kad svi znamo šta je posredi.

Back