Kafić Bife Doris

Evo sad recimo spomenem Kubance koji u čamcima rizikuju svoje živote na putu za Usa.
I kaže mi neki forumaš: Je l' si to videla na CNN?

E sad, moj kruzer je konkretno spasio nekoliko ljudi u tim čamcima, dakle videla sam svojim očima.

Kako to objasniti nekom ovde?

IMG_20241127_155652015_HDR.jpg

divan je dan bio

Znate da je Jugoslav zazivao mrtve duše pomoću Ouidzi table

@Jugoslav Čvarak hajde da ovde nastavimo jučerašnji konverz
Ma mislim da je to neka... da se oprezno izrazim, ne možda glupost, ali nema od toga nikakve koristi.
Ima na netu prizivanje u TV studiju gdje su svima oči povezane, tu čaša ne slovka smislene riječi, već ide od slova do slova bezveze.
Radio sam to samo zato što mi je mater pričala da su radili na poslu... trebalo je utući dan u vrijeme socijalističkog nerada.
Znam i neke manje lijepe priče u vezi toga, ne sad da se Belzebub ukazao i bekeljio, ali da su se ljudi ozbiljno presrali i zatražili pomoć.
Meni se nikada tako nešto nije dogodilo, javljale su mi se mahom budale, možda zato što sam i ja budala.
Čudi me btw. da to nikada nisi radio, mislim da smo jednom davno poveli razgovor u vezi toga, ispalo da se jedino ja u vezi toga zafrkavao.

Ma mislim da je to neka... da se oprezno izrazim, ne možda glupost, ali nema od toga nikakve koristi.
Ima na netu prizivanje u TV studiju gdje su svima oči povezane, tu čaša ne slovka smislene riječi, već ide od slova do slova bezveze.
Radio sam to samo zato što mi je mater pričala da su radili na poslu... trebalo je utući dan u vrijeme socijalističkog nerada.
Znam i neke manje lijepe priče u vezi toga, ne sad da se Belzebub ukazao i bekeljio, ali da su se ljudi ozbiljno presrali i zatražili pomoć.
Meni se nikada tako nešto nije dogodilo, javljale su mi se mahom budale, možda zato što sam i ja budala.
Čudi me btw. da to nikada nisi radio, mislim da smo jednom davno poveli razgovor u vezi toga, ispalo da se jedino ja u vezi toga zafrkavao.
A koliko si dugo praktikovao i koliko seansi je trebalo da prođe dok čaša nije počela da levitira?

Ne sećam se da smo pričali, verovatno bih zapamtio, ja sam vjeliki duholjubac i horor fan, volim te priče, čak iako su izmišljene.

A koliko si dugo praktikovao i koliko seansi je trebalo da prođe dok čaša nije počela da levitira?

Ne sećam se da smo pričali, verovatno bih zapamtio, ja sam vjeliki duholjubac i horor fan, volim te priče, čak iako su izmišljene.
Ništa tu ne levitira, već sve brže krene šetati od slova do slova.
Ka kraju stvarno "leti", ne u smislu levitacije, već brzime.
Ne znam točno koliko mi je trebalo, bile su one dijetinje fore da kraj sebe prospeš nešto kuhinjske soli kao zaštitu, ali to sam i u tim godinama smatrao glupošću.
Bilo je npr. jednom da sam se vratio iz škole, razmotao taj A3 papir sa slovima, stavio novčić na njega, bez svijeće u blizini, koja navodno pojačava kontakt, bez soli koju nikada nisam prosipao i nakon što sam glasno prizvao da se netko javi, novčić je za par minuta počeo tromo šetati.
Nakon daljnje dvije minute, jurio je od slova do slova.
Eto.
Po meni je to najobičnija glupost, nema koristi od toga, iako je neka osoba tako saznala za suprugovu švalerku, a da li je istina, pojma nemam.
Po meni bezvezarija obična.

Ništa tu ne levitira, već sve brže krene šetati od slova do slova.
Ka kraju stvarno "leti", ne u smislu levitacije, već brzime.
Ne znam točno koliko mi je trebalo, bile su one dijetinje fore da kraj sebe prospeš nešto kuhinjske soli kao zaštitu, ali to sam i u tim godinama smatrao glupošću.
Bilo je npr. jednom da sam se vratio iz škole, razmotao taj A3 papir sa slovima, stavio novčić na njega, bez svijeće u blizini, koja navodno pojačava kontakt, bez soli koju nikada nisam prosipao i nakon što sam glasno prizvao da se netko javi, novčić je za par minuta počeo tromo šetati.
Nakon daljnje dvije minute, jurio je od slova do slova.
Eto.
Po meni je to najobičnija glupost, nema koristi od toga, iako je neka osoba tako saznala za suprugovu švalerku, a da li je istina, pojma nemam.
Po meni bezvezarija obična.
Čekaj, tvrdiš da se čaša sama kretala bez da si držao ruke na njoj tj imao fizičkog kontakta sa predmetom ili bio na psihoaktivnim sranjima?

Ne znam, meni je to toliko nezamislivo da bih, u slučaju da mi se to desilo, verovatno trajno prolupao i pao u katatoniju usled nemogućnosti da uguram tu ciglicu novospoznaje u postojeću paradigmu sveta u koju sam do tada verovao, a da mi se mentalni sklop ne raspadne.

A možda bih samo nastavio po starom, i nakon trodnevnog šoka se vratio u svakodnevnicu i bavljenje trivijalnostima i opet se nervirao jer je neko pogrešno dao žmigavac u kružnom toku itd.

Čekaj, tvrdiš da se čaša sama kretala bez da si držao ruke na njoj tj imao fizičkog kontakta sa predmetom ili bio na psihoaktivnim sranjima?
Prst je bio blizu čaši, kao i u onom eksperimentu s novčićem, ali nikada je nije dodirnuo.
Kao da postoji neka naelektriziranost, pa čaša vuče kažiprst za sobom.
Tako da... tvoja tvrdnja je točna, nikada nije bilo fizičkog kontakta, to garantiram, a da li sam ja, ili u par navrata koji smo bili u grupi, "mi", nešto svojom snagom volje manifestirali u čaši, pa se ona počela jednom prilikom predstavljati kao Beathe Uhse (ne šalim se), to ne znam.

Ono što mislim je - bolje osam sati raditi, nego osam sati prizivati duhove. Jedno i drugo je glupo, ali si za prvo barem plaćen.

Prst je bio blizu čaši, kao i u onom eksperimentu s novčićem, ali nikada je nije dodirnuo.
Kao da postoji neka naelektriziranost, pa čaša vuče kažiprst za sobom.
Tako da... tvoja tvrdnja je točna, nikada nije bilo fizičkog kontakta, to garantiram, a da li sam ja, ili u par navrata koji smo bili u grupi, "mi", nešto svojom snagom volje manifestirali u čaši, pa se ona počela jednom prilikom predstavljati kao Beathe Uhse (ne šalim se), to ne znam.
Misliš kao telekineza ili kako se to već zove. Iskreno, lakše mi u duha da poverujem, mada ko zna. Danas sam odlučio da ti sve verujem, toliko si to lijepo opisao.

A koje je tvoje objašnjenje, u šta si najradije sklon da poveruješ?

Ono što mislim je - bolje osam sati raditi, nego osam sati prizivati duhove. Jedno i drugo je glupo, ali si za prvo barem plaćen.
Dapače, pogotovo duhove sa daunovim sindromom koje si ti izgledao uspeo da prizoveš

A koje je tvoje objašnjenje, u šta si najradije sklon da poveruješ?
Ne znam.
Da znam, ne bi ovdje tipkao s tobom, bio bi na nekom drugom mjestu.
Pa sve da je i uvid u nešto onostrano, kao što si i sam napisao - odazvale su se budale.

Misli što hoćeš, ali Ouija je po meni dječja posla i nema koristi baviti se tim glupostima. Navodno postoje ljudi koji su si zbog toga zakomplicirali život.
U Njemačkoj postoje grupe samopomoći, tzv. "anonimnih prizivatelja".
Mišljenja sam da su to uglavnom lujke, ali tko zna.

Back