Kafić Bife Doris

To da, ako govorimo o verziji mene koju ti izmaštaš.
Ona realna je malo drugačija:
Da, Amjerikanci bolon krivi, zavadiše nas pravoslavne samo zato što Ukrajinci nisu hteli da se podaju Rusima dobrovoljno, a moglo je pod Putlerom da im bude divno. Ustvari, boli te patka za bilo koje kidnapovano ili ubijeno ukrajinsko dete, to se kod tebe sve vodi kao Azov.
Terorista je svako koga ubiju izraelske snage, jbt na Zapadnoj obali, gdje nije rat kao ovo u Gazi što je, gledaš kako izvode momke ispred zgrade i najlaganiji egzekucija.
Vojska, ne neke paravojne formacije, prosto čišćenje.
Obuzdaj amigdalu, nisam rekao da je to sjajno, ali to je onaj nivo tragedije pojedinca. Pitao sam te 'da li zbog toga očekuješ da podržim islamski terorizam?'
Pa i ja gledam na dva nivoa, kada pričamo o Srebrenici kao ubijanju ratnih zarobljenika, jasno je zašto je svako od počinilaca i nalogodavaca završio u zatvoru, ali kada pričamo o Sulju koji presađuje baba da bi se stvorio narativ, tu već mora malkice da se reaguje.
Znači siguran si u Suljovo presađivanje baba, kao da si prisustvovao tom događaju, ali isto si tako siguran da Suljo iz Rafe ne može imati taj motiv kad naduvava žrtve? Pick one.
Ne ograničavam te ja na međubosanske probleme, što, noćima ne spavaš zbog par bogoslova u Prizrenu?

Nego si nešto krenuo sa pričom kako ti se srce cijepa, pa mnim da je bolje da ipak konstatujemo ono što jeste, tj. boli te *****.
Pa srce može da ti se cepa na nivou tragedije pojedinca, a da si u trezvenom stanju i dalje svestan šta je bolje za čovečanstvo. Jedan Suljo ne čini proljeće, zar ne.

Da, Amjerikanci bolon krivi, zavadiše nas pravoslavne samo zato što Ukrajinci nisu hteli da se podaju Rusima dobrovoljno, a moglo je pod Putlerom da im bude divno. Ustvari, boli te patka za bilo koje kidnapovano ili ubijeno ukrajinsko dete, to se kod tebe sve vodi kao Azov.
Nije meni problem da saslušam tvoja maštanja, naročito jer uskoro prelazim na tvoje konkretne stavove, bez potrebe da učitavam šta ja mislim da ti misliš i sl.

Doduše jesi demonstrirao konačni proizvod tog stila razmišljanja, ja ne mislim ono što govorim, nenaoružani civil nije nenaoružan kao što izgleda i sl.

Narativ ispred realnosti u 100% slučajeva.
Obuzdaj amigdalu, nisam rekao da je to sjajno, ali to je onaj nivo tragedije pojedinca. Pitao sam te 'da li zbog toga očekuješ da podržim islamski terorizam?'
Da obuzdam amigdalu, to ono za agresiju?
Ne brini Momo, i tu garantujem da si neuporedivo agresivniji, što je i logično, agresija kreće iz osjećaj nemoći, što je tvoj zaštitni znak.

Od tebe očekujem baš to što radiš, tj. podržavaš teritorijalni integritet Ukrajine i BiH, ne i Srbije, podržavaš OVK ali ne i Hamas, podržavaš da se ritualno skidaju glave Srbima iz Bosne (ok, ne baš podržavaš, ali *******, moralo 'e), ali si prosto užasnut primitivizmom Hamasovih zločina.
Znači siguran si u Suljovo presađivanje baba, kao da si prisustvovao tom događaju, ali isto si tako siguran da Suljo iz Rafe ne može imati taj motiv kad naduvava žrtve? Pick one.
Ja da pick one?
Pa čekaj, prvo si ti bio zgranut akcijom Račak, gdje su pripadnici VJ bez najave i provokacije uletjeli u selo poljoprivrednika Adama Jašarija dok je on okopavao baštu, pobili mu familiju i onda za kraj njega, da bi par decenija kasnije za smrt Al-Yasharia u Gazi konstatovao da nije trebao da bude okružen ženom i djecom u trenutku dok pristiže bomba koja ravna i zgradu i kvart.
A IDF je jasno saopštio da će gađati tu zgradu i da imaju komotnih 60 sekundi da istu napuste.

U duhu tko je poć'o rat, vrijeme je da ti pick one, što se mene tiče VJ uvijek ispred OVK.

Što se samog Emira i Sulja tiče, to čak nije ni kontroverza da li se dogodilo, već samo način na koji možemo na to gledati.
Siguran si kao da si tamo prisustvovao :D :D :D
Evo ne znam, šta ti misliš?
Suljagić demantuje da se njegov otac nalazi na listi žrtava iz 95. ali ne poriče da je posmrtne ostatke oca ukopao u Memorijalnom centru Potočari. 2005. godine.

Suljo je bio pripadnik jedinice Nasera Orića i prema umrlici preminuo je 24. decembra 1992. godine.
Naravno, ostaje ti narativ, Suljo možda jeste junački poginuo u borbi protiv nevjernika 1992, ali isto tako je njegova duša žrtva genocida 1995.
Naglašavam genocida, jer je Emir apelovao i na ukrajinsku i na rusku stranu da pažljivo koriste termin genocid u međusobnim optužbama, jer na taj način umanjuju događaje iz jula 1995. godine
Glas razuma.
Pa srce može da ti se cepa na nivou tragedije pojedinca, a da si u trezvenom stanju i dalje svestan šta je bolje za čovečanstvo. Jedan Suljo ne čini proljeće, zar ne.
Razjasnili smo tu sve, kao što rekoh, učinilo mi se da imaš neke pokušaje da predstaviš sebe kao čovjeka koji ima empatiju prema sunarodnicima svojih roditelja, ali smo to u startu zaustavili, jer bi bilo previše komično.

Back