Biciklizam

to je poenta sto najvise uzimaju za ruke i za banalne stvari,bas takvim ljudima koji se ne razumeju i nemaju vremena da se sami bakcu,na pr losi tockovi olabave se zice i puknu,zamena i centriranje 1000din po tocku,najmanje,bez delova,a kad imas malo skuplji nece ti se bukvalno nikad nista desiti s njim,najgore od svega sto su na takvim bajsevima uglavnom kineski delovi,a kad neki ode to ne mozes naci i da hoces,odes u servis on ti prodaje ono sto ima,sto je satro bolje od toga sto imas,i onda od fice ti pravi punta,rupa bez dna a i dalje ne osecas poboljsanje,skoro ortaci 2 burazera ,1 kupovao nove delove,niza klasa,drugog nekako ubedim da uzima polovnu xt grupu,cak je na njoj i zaradio,dok ovaj sa novim delovima u startu izgubio pola na vrednosti i nikad zadovoljan,a kao ma znam sta sam kupio novo i ne brinem ,jes kur

Sad sam googlovao oko xt grupe bicikala i naidjem na jedan domaci sajt sa savetima. I lepo sam se nasmejao:
Citat:
Evo kako: ode neupućen kupac u radnju ili na net… i šta vidi? Lepo ofarban, što nabudženiji, to bolji (amort napred i pozadi, još ako su i disk kočnice….) – i ako je sve to stalo taman u budžet, nema bolje.

xaxa ma ima svega vecina bira po boji ko zena,jbt lik 190,tezak 130 kila i vacaros ga ubedi da kupi m velicinu rama,ko trotinet da vozi,i tera on tako godinu dve pita sta mislis jel mi mali ram,idi bre:lol:

Ukucas u neki pretraazivac pitanje , recimo , tipa "Kakoi kupiti prvi bicikl" ili "kako odabrati pravi bicikl" i citas i edukujes se ...

Naravno , ako imas i vremena i volje za tim .

Georgejune ti je u sustini rekao skor sve bitnije , ali su ipak potrebne i jos neke dodatne finese ...

Ako geogrejune imas volje i vremena , mozda bi mogao da mu makar na PP posaljes nekoliko predloga sa konkretnim linkovima , kao info , pa neka se sam odluci ...?

:)

Znas i sam da mnogi vole "na gotovo i bze licne obaveze" ...

Nema potrebe,
vec sam se sam raspitao i razguglao. Da, mislio sam da cu ovde doci do brzih informacija, umesto da lutam po netu. I Georgjune je pomogao dosta.
Mislim da cu dalje znati sta da trazim.
Hvala !

evo da se pohvalim ..
kupio sam cube editor 2017 :)

evo slicica
cube-editor-2016-28338_1.jpg

Danas bio do save, preko nasipa neki idiot me zamalo pokupio sa 200 na sat na putu širokom 1, 50! Pričao sa nekom simpatičnom biciklistkinjom ali me posle mrzelo da sednem sa njom, danas više ne znaš sa ljudima, sve je toliko nenormalno i haotično ovde...:neutral:

Javni bajk servisi u svetu polako ali sigurno dobijaju pojačanje u vidu električnih bicikala
Ford GoBike je servis rasprostranjen po čitavom San Francisku, ali od 24. aprila dosadašnjoj postavi dvotočkaša dodato je i 250 električnih bicikala.

thumb_22986_default_big.jpeg
Kompanija “Motivate” koja je odgovorna za javni biciklistički servis u Njujorku požurila je da uvede i liniju e-bicikala u svoju ponudu nakon što je talas električnih bicikala i skutera preplavio tržište. Kao i oni standardni na pedalski pogon i ovi novi bicikli zahtevaju stanicu za preuzimanje i ostavljanje. Fordovi e-bicikli prate trend kineskih kompanija za rentiranje koje su se infiltrirale u severnoameričke gradove. U Kini su električni bicikli bili izuzetno popularni proteklih godina ali je njihovo uvođenje donelo i niz problema poput “groblja rashodovanih bicikala”, vandalizma, njihovog namernog oštećivanje i krađe.
Ford e-biciklovi su poprilično teški sa svojih 29.5 kg ali jednom kada se korisnik nađe na sedištu i zaleti se sa 29 km/h, njegov težak i masivan ram i GenZe baterija čine da se zaboravi njegova nezgrapnost. Procena je da ovi biciklovi mogu da traju do 40 km vožnje po jednom punjenju. Stanje baterije može da se prati na velikom displeju koji takođe pokazuje i brzinu kretanja.

:)

Kao i u vecini novih proizvoda i ovde je pravilo "Ko prvi , kajmak skupi" ...

Sto rece jednom jedan serviser :

"Te vece brzine se osete samo na takmicenjima i tamo gde je potrebno da se sopstvena crevca izvuku , radi pobede u trci" ...

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena:
ma nisu vece brzine nego je pre trofaz bio 44,32,24 napred a pozadi 11-32 ili 34,pa su smanjivali napred povecavali odnos pozadi,dvofaz i sad jedna sajbna oko 32 zuba a pozadi ide na 50,sa takvim odnosom taj bajs na drumu nema sta da trazi,a bogami ni u sumi na trci pored onog koji ce ostati na dvofazu napred a pozadi ispratiti trend i ici ka 50,on stavi manju sajbnu napred 24 ili 22 i ide uz banderu,a ovaj sa 32 moze da se slika,samo je olaksao bajs za levi sifter i prednji menjac,300-400g,sto nije malo ali vece uzbrdice moze samo da gura,to priznaju trkaci koji voze jednofaz

Beograd Velograd: Orange Bike Ride 2018

- - - - - - - - - -

U subotu, 23. juna od 17.00, na Trgu republike u okviru festivala biciklizma Beograd Velograd 2018 biće održana Orange Bike Ride.
Okupljanje biciklista je od 16.00.
Orange Bike Ride promovisaće bicikl kao zdravo, ekonomično i ekološko prevozno sredstvo.
Beograd Velograd je međunarodni biciklistički festival čiji je cilj da učini Beograd bezbednijim, čistijim i srećnijim gradom, kao i da se utiče na smanjenje nivoa buke i zagadjenja u gradu.
Beograd Velograd peti put organizuju beogradsko društvo „Velograd“ i Ambasada Holandije koji nastoje da podstaknu što veći broja kompanija da tokom cele godine svojim programima za zaposlene doprinosile razvoju biciklizma kao prevoznog sredstva.
Orange Bike Ride završiće se u Staroj ciglani u okviru festivala Devet.
Posle vožnje biće organizovana biciklistička pijaca gde će različite kompanije predstaviti svoje proizvode vezane za biciklizam i proglašenje pobednika Like my Bike takmičenja.

Kada smo bili klinci, krenes sa ponikom i udri. Ne znam kuda sve nisam vozio i po kakvom terenu. Jeste bilo, cim je uzbrdica veca, sidjes i guras. Kocnica - kontra, ustanes i nacepis petom i ono koci. Sletis sa njega izlomis se, odneses komsiji on zavari i nazad u akciju.

U to ime prijatno sam se iznenadio da ta legendarna firma i dalje radi (izgleda da prave i elektricne verzije):

Ponika zakon :ok:
Mali točkovi, lako za manevrisanje, ne možeš da padneš :D još ako si penzos pa ti se nigde ne žuri, onda idealno.

Samo mi se ne svidja ovaj mehanizam za sklapanje.
Dva puta sam lomio ram.

Back