Biciklizam

de da nadjem 6 i po soma za ovo sediste:aha:
32325.jpg

po mom misljenju zato sto je veci oslonac na nogama i pedalira se umesto da se dobro zavali dupe

matija ne vredi tako,nego odlucis koliko si ozbiljan i koliko ces voziti,ako zelis trajno resenje daces vise para i miran si godinama,visina je bitna za velicinu rama pa trazimo

Potraga za očevidcima udesa na Beogradskoj biciklijadi -- 21.05.2013

Dobili smo mejl od bicikliste koji je na Beogradskoj biciklijadi imao saobraćajni udes te završio sa prelomima na Urgentnom centru. Kolege biciklisti, očevici udesa, mole se da se jave na dole navedeni kontakt telefon i pomognu oko rasvetljavanja slučaja. Sledi originalni mejl:

Ja sam Vasić Milun, jedan od učesnika vožnje na Avalu, koja je održana u subotu 18. maja. Prilikom povratka kod Beograđanke doživeo sam saobraćajni udes gde je vozač iz Resavske ulice izleteo da preseče kolonu biciklista. Ja sam odveden u Urgentni centar, povrede su fraktura lobanje i prelom lopatice levog ramena pa molim sve očevidce tog događaja da mi se jave. Posebna zahvalnost jednoj devojci koja me polivala vodom i masirala glavu.

Kontakt: Tel 064 1477938 Email Vaske1954@gmail.com

uh znam za taj slucaj full xtr rasklopili a tipovo ga neko ko je bio na gajbi valjda je prijavio muriji,trazim ram intenzivno a nema ni za lek,par sam dobrih propustio a ram vise necu variti gotov je

vid ovaj al ga sredio
thumb.php

Poslednja izmena:
moram kupiti ovako nesto :D samo jedan ljubicasti evrej :D
thumb.php

ocu da radim preko leta da zaradim pare da konacno kupim neki tako dobar bajs

pomagajte ljudi ako znate neki poslic, slobodan sam od jula pa do oktobra kad mi pocinje fax ;) bilo sta :D

thumb.php

XTR 2013/2014 -- 21.05.2013

Iako mnogi, kada je u pitanju Shimano i njihova XTR grupa, možda očekuju 11 brzina ili elektroniku – Shimano je u ovom slučaju svo svoje umeće bacio na smanjenje težine – iako neko možda postavi i pitanje – da li to uopšte i može lakše.Odgovor je – da.I to pre svega zahvaljujući novim kočnicama, patroni, lancu, kao i 29“ karbonskim felnama. Tu su naravno i sve prihvaćeniji 650B točkovi.Kočnice su sada lakše 40 grama po točku, što ih čini najlakšim XTR disk kočnicama ikad napravljenim. Magnezijumska klješta kao i master cilindar, karbonske ručice i titanijumski hardver su napravili tu razliku, kao i novi Ice tech rotori. U stvari – Ice tech tehnologija je upravo glavni „krivac“ koja je omogućila upotrebu magnezijuma koji baš nešto i „ne voli“ toplotu.
xtr1.JPG

Novi rotori će biti u dimenzijama 140, 160 i 180mm i samo u center lock varijanti, a tvrde da ova nova generacija obara temperaturu za dodatnih 40 stepeni u odnosu na prethodnu seriju.Spajder na ovim rotorima će biti odrađen u „hollow“ tehnologiji, a sve radi još većeg smanjenja težine.Za one koji se ozbiljno takmiče, kao i za one sa dubljim džepom, tu je i ograničena serija tubular karbonskih točkova u 29“ dimenziji – i oni će se samo u toj dimenziji i proizvoditi
xtr2.JPG

xtr3.JPG

Felne su „teške“ 280 gr, što je moram da priznam ludački lako! Prednja nabla ide sa 15mm thru axle opcijom, dok je zadnja klasičan QR ili 12x142.Težina kompleta u opciji 15mm/12mm je 1349 gr, odnosno 1298 za 15mm/QR.Novi lanac je CN-M981 koji zovu super narrow HG-X. Sa Sil-tech tehnologijom, tvrde da drži duže lubrikant, bolje se ponaša u blatnjavim uslovima, a imaće i duži vek trajanja.
xtr4.JPG

Nove patrone će bito oko 14gr lakše od prethodnih, a biće i u klasičnoj varijanti kao i u pres fit opciji
xtr5.JPG

Evo i zvaničnih težina:XTR M987-kit w/G01A resin pad, w/o adapter, for front , 800mm, postmount, W/RT99S : 305 gramsXTR M987-kit w/G01A resin pad, w/o adapter, for front , 800mm, postmount, W/O RT : 186 gramsXTR WH-M980-F15+R12 : 1349 gramsXTR WH-M980-F12+QR : 1298 gramsCN-M981 HG-X, 114L, w/o ampoule type connect pin : 259 gramsSM-BB93, thread type : 71 gramsSM-BB94-41A, pressfit type : 58 grams
Sve u svemu – ko ima novca na pretek – ovo će baš lepo da legne na bajk :)

Back