Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima dosta dobrih knjiga ali sada mi ove padaju na pamet:
1. Mati pirinča,
2. Svetkovina ruža i dvadeseta supruga,
3. Hiljadu čudesnih sunaca,
4. Dani pčela - odlična knjiga
Zaboravila sam pisce ovih knjiga

Nisam ni nju citala :lol: Ja sam tek u poznim godinama postala popustljiva kada je knjizevnost u pitanju, ranije sam bila skroz ... netolerantna :D

hihihi i ja ali ne bih bas otisla toliko daleko do mirjam ili gdje stil.... mada nikad se ne zna mozda totalno potonem literarno posle tridsete :cool:

e sad sam skapirala da "pljujem" ove dv a nisam bas sigurna ni sta pisu, al kapiram da je na nivou ljubica cistokrvnog :think:

Ja Danijelu Stil jos nisam citala... ali sam provalila da je u jednom trenutku imala CETIRI knjige na listi najprodavanijih knjiga... i prodala je pola milijarde knjiga. Nije ni cudo sto su joj sve knjige o bogatim zenama :lol: Ima zena devetoro dece, mora se zaradjivati :lol:

edit: sada sam pogledala razgovor sa njom (http://www.randomhouse.com/features/steel/video.html) - prodala je 570 miliona knjiga samo u Americi... a prevodjena je na onoliko jezika... jednostavnom racunicom stizem do zakljucka da je svaka osoba na ovoj planeti kupila jednu njenu knjigu :lol: pa zena je bolja od bilo koje sekte!
dSteel01.jpg

Nekako mi se cini da je citalacki zivot tu negde oko 12 godine treba poceti sa Danijelom Stil , da bi svoj ukus i mere gradio prema njoj.

Individualno skroz, nekome Danijela i posle 12 godina citanja ostane vrh knjizevnosti :roll: a vecina ipak bez obzira na njen uspeh shvati gde je mesto tim knjigama - u podrumu !

Pocela sam svoju citalacku karijeru sa Šeldonom i D.Stil ....sad ni pod pretnjom smrcu ne bi preporucila ni jednu od procitanih knjiga.

Poruka u boci-Nikolas Sparks-Boca sa porukom stize do jedne zene, ona odlucuje da pronadje coveka koji je poslao tu poruku...Knjiga je veoma tuzna i romanticna i zavrsava se neocekivano...

Meni se to uopste nije dopalo ..davno sam to citala .....kasandra .....:lol:[/QUOTE]

Meni ta knjiga uopste nije Kasandra, veoma je tuzna ....tj. ako si pazljivo citala pisma i sa razumevanjem... :roll:

Pocela sam svoju citalacku karijeru sa Šeldonom i D.Stil ....sad ni pod pretnjom smrcu ne bi preporucila ni jednu od procitanih knjiga.

a ja sam pocela sa hevi varijantom - posle marka tvena i nusica, koji su mi bili heroji tako do 12, odmah sam se bacila na ruske klasike... koje su oko 15 zamenili henri miler i hemingvej... i bukovski :rumenko: tek posle faksa sam pocela da citam krimice... i nasla sebe :lol: ma zezam se, bas citam svasta...

Zovem se Crvena - Orhan Pamuk

Crveno, zovem se Crveno... sori za ispravku ali bode ochi :lol:

Mirka, to što nisi čitala Kupoholičaku da ti oprostim ne mogu, a tek za te Stil(ske) vežbe reči nemam :lol: :lol:

Kao "mala" čitala sam Andrića i Kunderu.. nekako su mi u glavi bili bliski... bila sam
zaljubljive prirode pa su mi Andrićeva poetičnost i Kunderina patetika stvarali fini ugođaj...

Kasnije sam istraživala, čitala razne stvari i otkrila neke domaće pisce kojima se uvek vraćam, iako nisu lektira, meni su obavezni... Goran Petrović "Sitničarnica kod srećne ruke" , Nenad Ilić "Carigradski drum" ... to su mi novi Andrić i Kundera :lol:

a da vas pitam ? ovaj sajt you4you je srpski sajt jel da ??? nekoliko puta krenem da narucim knjige i zaustavim se ....... ovde mogu da kupim sve sto pozelim ali nem,a na srpskom mucim se s prevodima ( nepismeni ljudi nam ovde prevode knjige , i nash "novo makednoski" lici na bugarski ....imamo novih kovanica koje niko ne razume ...uzas, ko novokomponovani hrvatski ....da poludis .) Majstor i Margarita sam citala pre 17 godina , u trecoj srednje ... pa sam je kupila prosle godine .....ali na makedonskom ...ko da nije ta knjiga ..... ....i da htela sam nesto drugo da kazem :lol: ....

Poslednja izmena:
a ja sam pocela sa hevi varijantom - posle marka tvena i nusica, koji su mi bili heroji tako do 12, odmah sam se bacila na ruske klasike... koje su oko 15 zamenili henri miler i hemingvej... i bukovski :rumenko: tek posle faksa sam pocela da citam krimice... i nasla sebe :lol: ma zezam se, bas citam svasta...

:eek: ovo je moj razvojni put:lol::lol::lol:
tom sojer i nusic
pa rusi
pa bukovski i uzalud trazila h milera al u nasoj biblioteci nije bilo
tu se ubacio i hese pored bukovskog,kao i dilan dog
krimice,sad skorije patrisa kornvel i meri higins klark :lol:
al citam i poneku pamtnu knjigu:rumenko:

Slavoljub Stankovic - The Box, super je.
Misel Onfre - Gurmanski um, deluje dobro ali nesto se neckam oko knjige, nije me ponela.

A nista od ovog sto pisete nisam citala :neutral: Iscitavam knjige po 50 puta, uopste ne mogu da kupim nesto sto je tek napisano, nije mi jasan trip - moram da sacekam da ....ostari. :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back