Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Razgovaraju Muška i Ženska knjiga:

- Spavaš li, dušo?

- Jok, brate Pajtose, ti knjavaš.

- Nisi bila dostupna drugarici P. Gde si bila ceo dan?

- Išla sam s jednom zgodnom gospođicom Š. čak na Avalu, da gledam kako čiste šut od tornja.

- Nisam te video na snimku.

- Bila sam iza kamere.

- Da se nađemo u Preporuci da proslavimo...

- Nema ništa za slavlje.

- Ima, danas me u ručicama držalo nekoliko curica.

- Koga još zanima Muška knjiga?

- Normalne i vatene.

- Nisam ta, oladila sam odavno.

- Nisi razumela moju poruku, pomenuo sam dve vrste: hladne pomodarke i rasne čitateljke.

- Navijam za njen jastuk, gleda u ekran.

- Čujem da si našla novu pomodarku, kaže mi M., mlađi je od tebe pedeset godina.

- Ne pominji mi R, tu vatrenu svađalicu.

- A pomodarku P?

- Što manje to bolje.

- A šta kažeš za Borčicin postojani lad?

- Oladi. Jesi li ti kršten, Delijo? Izgleda da si ustao na levu nogu.

- Obe su mi leve.

- Pa šta radiš večeras.

- Gledam televiziju s njenog jastuka.

- Koji program?

- Ubilački.

- Leba ti, šta gledaš?

- Film o zločinima u našoj materini.

- Sa ove ili one strane dobra i zla?

- Ne pravim razliku.

- Videla si ti to i uživo.

- Nagledala se, ispovraćala. Nisam nikoga ubila, ni guštera. Ne zanimam me istina koje nema, a sad pravim spisak načina ubijanja.

- I dokle si stigla?

- Do paranja stomaka.

Pošalji mi taj spisak ako si upala u ćorsokak, možda mogu da ga dopunim.

- Ti si bio na polici dok je grmelo.

- A sad sam na čardaku. Samo ti pošalji.

- Evo ti pa se češi: nabijanje na kolac, odsecanje glave, komadanje, šurenje, metak u čelo i srce, rezanje grkljana, maljem u glavu, probadanje bajonetom, davljenje rukama, gajtanom, trovanje, bacanje u jamu, iznurivanje, lomljenje kostiju, testerisanje, spaljivanje, preki sud, vešanje, silovanje, bombardovanje, streljanje, čupanje srca... plaženje jezika, pljuvanje, omalovažavanje, čupanje kose, psovanje...

- Šanje, vanje, sanje, lajanje...

- Šta ti je, počinješ da anjačeš!?

- Pošalji taj spisak u Hag, specijalnom tužiocu, ili u centar za dekontaminaciju Krstarova.

- Pozdravi šefa Komisije za pomirenje, K-a.

- Bio sam noćas na njenim grudima, spavala je.

- Tebi je njeno telo pozorište. Ili cirkus? Uzmi duplu kafu. Pljuni u šolju svedocima i publici.

- Rekao sam ti da je i kafa crna, kao i njihov jezik.

- Da se manemo mi ovog razgovora?

- Slažem se, počećemo da se prepiremo nesuvislije nego u Preporuci.

- Sutra te čekam u Pričamo, dakle postojimo, valjda ćeš mi zamahati koricama kao onomad.

- Onomad su me dovele rasne čitateljke.

- Video sam u čituljama. Izgeleda da je malo njih preživelo.

- Do viđenja, Pajtose.

- Do viđenja, Ženska.

Jedva nađoh ovu temu. :confused:

Dakle, još sam pod utiskom jednog romana:
"SKORO PUN MESEC" - Alis Sebold (u izdanju "Čarobne knjige")
Sjajna priča, sjajno urađeni likovi ... U svakom slučaju, prijatno iznenađenje. Već dugo nisam pročitala tako dobru knjigu.
p.s. Nije tzv. "lako štivo".

Meni je 11 minuta isto lepa knjiga, nema praznog hoda kao u Zahiru. Ako prostitucija stvarno tako izgleda u zemljama koje su je legalizovale, možda legalizacija i nije tako loša ideja.

Meni je 11 minuta isto lepa knjiga, nema praznog hoda kao u Zahiru. Ako prostitucija stvarno tako izgleda u zemljama koje su je legalizovale, možda legalizacija i nije tako loša ideja.

baš sam danas razmišljala o toj knjizi i čini mi se prostitucija nekako idealizovana u 11 minuta. nekako mi deluje kao bajka, odeš, kresneš se sa nekim, uzmeš pare, niko te ne prisiljava ni na šta, ne bije, ne maltretira.... ne znam kako je to u stvarnom svetu, mislim sa prostitutkama koje su same izabrale svoj poziv( ne mislim na žrtve trgovine ljudima), koliko sam gledala par emisija gde su gostovale "sexualne radnice", govorile su o maltretiranju, batinama...od strane mušterija i makroa. devojku iz 11 minuta je gazda milan postio da ode kad je htela. da li je baš tako u stvarnom svetu?

Memoari jedne gejse-fenomenalna knjiga, ako je neko gledao film i nije mu se svideo...samo cu reci da film nema veze sa knjigom. Prati zivot gejse Sauri, od malih nogu pa sve do kraja zivota. Knjiga je veoma zanimljiva...

Dragulji-Danijela Stil-Nije tipican Danijelin roman, desava se polovinom 20-og veka, takodje prati zivot jedne zene, njen brak, rat, i delimicno zivot njene dece.

Poruka u boci-Nikolas Sparks-Boca sa porukom stize do jedne zene, ona odlucuje da pronadje coveka koji je poslao tu poruku...Knjiga je veoma tuzna i romanticna i zavrsava se neocekivano...

Poruka u boci-Nikolas Sparks-Boca sa porukom stize do jedne zene, ona odlucuje da pronadje coveka koji je poslao tu poruku...Knjiga je veoma tuzna i romanticna i zavrsava se neocekivano...[/QUOTE]

Meni se to uopste nije dopalo ..davno sam to citala .....kasandra .....:lol:

meni je ta danijela stil bila interesantna kad sam imala 12 godina:(
njeni svi romani su o ženama iz bogatih porodica i njihovim usponima i padovima u životu.
ima toliko boljih i interesantnijih knjiga.

meni je ta danijela stil bila interesantna kad sam imala 12 godina:(
njeni svi romani su o ženama iz bogatih porodica i njihovim usponima i padovima u životu.
ima toliko boljih i interesantnijih knjiga.

Ja Danijelu Stil jos nisam citala... ali sam provalila da je u jednom trenutku imala CETIRI knjige na listi najprodavanijih knjiga... i prodala je pola milijarde knjiga. Nije ni cudo sto su joj sve knjige o bogatim zenama :lol: Ima zena devetoro dece, mora se zaradjivati :lol:

edit: sada sam pogledala razgovor sa njom (http://www.randomhouse.com/features/steel/video.html) - prodala je 570 miliona knjiga samo u Americi... a prevodjena je na onoliko jezika... jednostavnom racunicom stizem do zakljucka da je svaka osoba na ovoj planeti kupila jednu njenu knjigu :lol: pa zena je bolja od bilo koje sekte!
dSteel01.jpg

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back