Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neke silne obaveze al ipak nadjem po malkice vremena za Sto godina samoce!

Pozdrav za Mirku :bye: mogla bi da svrati ponekad!

Seherezado blago tebi kad imas vremena i da se vratis procitanim knjigama !

Ester ljubav cini cuda :mazipsa:
nije valjda :pas: tvrdoglaviji od jednog jarca:mrgreen:

I ja sam danas završila Kuću duhova. Mnooogo je dobra. I našla sam neke sličnosti sa Kći sreće. U obe su glavne junakinje tajno vodile ljubav u nekim skrivenim sobama, ostavama, podrumima ogromnih kuća. A opisi onih revolucija i promena režima, a naročito opisi nestašica, tako na momente podsećaju na ovu našu zemlju. I na tu '93. O čemu se radi u toj Jeleni '93?

E, a sada moj današnji ulov, znate da sam ja skromna, po knjigu-dve. Danas tri, ali jedno je lektira za dete- Ep o Gilgamešu.
A druge dve izabrala sa pulta.

Jedna je Igra istine Zeva Kazati Modinjani, pominjana uglavnom u pozitivnom smislu.
a evo i dijalog-monolog Nalenceta i mene o ovoj i knjizi Vanila i čokolada istog pisca od pre par meseci. Da ne pišem sad ponovo nešto. Počela sam da je čitam i stvarno vrlo sličan početak, tj. situacija kao i u Vanila i čokolada.

Bi pa i ova njena je što na predhodnoj strani pisah Igra istine, mislim na pisca od Vanile i čokolade,i mogu ti reći da je priča dosta slična sa ovom , sad se malo razočarah, u smislu što su joj knjige na isti fazon, a tako sam se oduševila njome.Isto je priča o ženi ali koja je posle isto toliko godina rešila da stai tačku na takav život gde o svemu ona brine a on se večito izmakinjao .Elem nije ga ostavila ali je okrenula list.Mada u celoj toj priči meni je zapravo fascinantna njena majka i uopšte njena viđenja odnosa muškarac-žena.

Druga je Poslastica Mjuriel Barberi, autorke Otmenosti ježa, koji nam se tako svideo. Pretražila sam temu, pominje se, stavljan je na neke spiskove, ali nisam našla da je neko pročitao.

A sad ono što nisam uzela, a merkala sam: Norveška šuma Murakami, bez nekog određenog razloga i Kradljivica knjiga, koju ste ovde mnogo hvalili, kao i moja kozmetičarka. Uzela sam je u ruke, obimna (da ne kažem debela), žuti papir, sitna slova, vreme dogadjanja Drugi svetski rat... ne, ne mogu...
Sad sam malo pretražila, Lamar kaže Ovakve knjige me iscrpljuju…Emotivno... ja sam emotivno već toliko iscrpljena i prazna, da ne smem da rizikujem s nekom knjigom.

Pisala sam ovaj post 2 sata. U medjuvremenu gledala šopingholičarke. Ne znam da l da se smejem ili da plačem. A nekako mi zanimljivo da gledam

Poslednja izmena:
I ja sam danas završila Kuću duhova. Mnooogo je dobra. I našla sam neke sličnosti sa Kći sreće. U obe su glavne junakinje tajno vodile ljubav u nekim skrivenim sobama, ostavama, podrumima ogromnih kuća. A opisi onih revolucija i promena režima, a naročito opisi nestašica, tako na momente podsećaju na ovu našu zemlju. I na tu '93. O čemu se radi u toj Jeleni '93?

E, a sada moj današnji ulov, znate da sam ja skromna, po knjigu-dve. Danas tri, ali jedno je lektira za dete- Ep o Gilgamešu.
A druge dve izabrala sa pulta.

Jedna je Igra istine Zeva Kazati Modinjani, pominjana uglavnom u pozitivnom smislu.
a evo i dijalog-monolog Nalenceta i mene o ovoj i knjizi Vanila i čokolada istog pisca od pre par meseci. Da ne pišem sad ponovo nešto. Počela sam da je čitam i stvarno vrlo sličan početak, tj. situacija kao i u Vanila i čokolada.

Bi pa i ova njena je što na predhodnoj strani pisah Igra istine, mislim na pisca od Vanile i čokolade,i mogu ti reći da je priča dosta slična sa ovom , sad se malo razočarah, u smislu što su joj knjige na isti fazon, a tako sam se oduševila njome.Isto je priča o ženi ali koja je posle isto toliko godina rešila da stai tačku na takav život gde o svemu ona brine a on se večito izmakinjao .Elem nije ga ostavila ali je okrenula list.Mada u celoj toj priči meni je zapravo fascinantna njena majka i uopšte njena viđenja odnosa muškarac-žena.

Druga je Poslastica Mjuriel Barberi, autorke Otmenosti ježa, koji nam se tako svideo. Pretražila sam temu, pominje se, stavljan je na neke spiskove, ali nisam našla da je neko pročitao.

A sad ono što nisam uzela, a merkala sam: Norveška šuma Murakami, bez nekog određenog razloga i Kradljivica knjiga, koju ste ovde mnogo hvalili, kao i moja kozmetičarka. Uzela sam je u ruke, obimna (da ne kažem debela), žuti papir, sitna slova, vreme dogadjanja Drugi svetski rat... ne, ne mogu...
Sad sam malo pretražila, Lamar kaže Ovakve knjige me iscrpljuju…Emotivno... ja sam emotivno već toliko iscrpljena i prazna, da ne smem da rizikujem s nekom knjigom.

Pisala sam ovaj post 2 sata. U medjuvremenu gledala šopingholičarke. Ne znam da l da se smejem ili da plačem. A nekako mi zanimljivo da gledam

Pretraga ne poznaje padeze. :)

Procitala sam Poslasticu. Pisala sam kratko o njoj. Evo sta zabelezih ranije:

Sinoc sam pocela "Poslasticu", M. Barberi.
Na polovini sam romana i nisam optimisticna. :neutral:

"Otmenost jeza" me odusevila. S "Poslasticom" to nije slucaj.

Stil je kicen, gotovo ziv, recenice duge, krasene mnogim pridevima.
Mogu osetiti mirise kojih se Pjer priseca.

Ali romanu nedostaje nesto...

Kao da svim poslasticama i kulinarskim cudesima o kojima pripoveda,
nedostaje bogati, egzoticni zacin.

Ja sam Ep o Gilgamesu imala na usmenom delu prijemnog ispita prilikom upisa na studij Knjizevnosti. :)

E, da, nisam se setila da ukucam nepotpunu reč, kao npr. Poslastic onda bi mi verovatno izašlo i to tvoje. Pa dobro da znam da ne očekujem bogznašta. Ali knjiga nije velika, krupna su slova, beo papir...
Pretpostavljam da si se upisala na Književnost i završila je i sad si pisac, jer tako lepo pišeš :)

Moj današnji ulov je:
Vita Brevis - J.Gorder
Čitač - B. Šlink
Sirenina stolica - Sju Monk Kid
i...
Kapetan Rima - Džon Stak , ali je to za sina.
Kako meni malo treba da ispunim dan, uz sve ovo idem da gledam Paradu večeras.

Koben te drzi prikovanu za knjigu od pocetka do kraja.
Procitala sam Netragom nestao i mogu da kazem da takav kraj stvarno nisam ocekivala.
Odlicna je knjiga,mnogo mi se svidela,kao i prethodne 2 njegove koje sam procitala (Suma i Nikom ni reci)
Primetila sam da i u ovoj knjizi ima lika koji ubija zrtve na neobican,upadljiv i vrlo bolan nacin.Interesuje me da li je tako i u ostalim delima.
Takodje i ovde ima lik policajca koji vam na pocetku ide na zivce,iritira skroz,da bi se na kraju razjasnilo to njegovo ponasanje
i shvatitte da je imao razloge za takvo ponasanje.
Nastavljam sa Kobenom,vec veceras,samo ne znam koju cu sledecu.

Ja definitivno nisam normalna. Upravo sam kupila Anđeliku za 1001din. I to samo zato što smo se onomad zezale na taj račun. I dalje cenim da je za tinejdžerke. Ćerka mi nije tu, poludeće.

Sjetva soli – Muharem Bazdulj, Rende, 180 str.

Fino, ali nista specijalno.
Jedno prijateljstvo u detinjstvu i ranoj mladosti... Sarajevo ovih dana, i Sarajevo osamdesetih... Podsecanje na neko davno vreme...

Prica o cuvenoj “naci zurci” tih osamdesetih… Malo sam vise saznala o toj zurci, ali nista specijalno vise. Od ranije znam za tu zurku, i jedna nasa strikerajka :strika: skandal majstor
smilie_girl_144.gif
smilie_girl_214.gif
smilie_girl_151.gif
i vrla knjizevnica
smilie_les_034.gif
(knjige samo izlecu iz njenog pera :roll: ) je bila ucesnik te zurke.
Hvalila se svojevremeno u nekoj estrdnoj emisiji… I tako.

Kazem fino, ali nista specijalno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back