Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Soba – Ema Donahju, laguna, 340 str.

Pisana je iz vizure i recnikom jednog petogodisnjaka. Odlicna je.
Tema je vise nego teska, ali je napisana tako da se cita lako.
Knjiga, koju kao i Kevina verujem da nikada necu zaboraviti.

Čokomoko i Mjesečinasta (što ti dobar nik) dobro došle i družite se sa nama
ja da podijelim nešto što sam pročitala

...istraživanja su pokazala da se literarni ukusi muškaraca i žena veoma razlikuju, jer iako čitaju slična dijela oni to čine u različitim dijelovima života.Žene ranije sazrijevaju (:)) i još kao mlade čitaju klasične knjige, a u poznijim godinama prelaze na lakše teme.Dok se zaljubljuju čitaju Dostojevskog, u srednjim godinama plaču uz Hoseinija i Murakamija, a u zlatnim godinama gutaju ljubiće.Muškarci imaju obrnut čitalački ritam, kao mladi čitaju treš romane poput jeftine fantastike, krimiće, u zrelim godinama popularnu psihologiju, a kad osijede ne ispuštaju iz ruke istorijske romane, nacionalne i druge klasike....
odlomak iz članka Dragoljuba Stevanovića
Dobrodislica i od mene :bye:

A sto se tice istrazivanja, da znas da je to i moj utisak kad pomislim na muskarce citace koje poznajem :think:

ha :D

pa, dobar dan
ja sam sinoć čitala i pročitala Nevjerstvo za očeve početnike..Mark Barouklif
od tih tralajki, baš duhovita i zabavna..jes da ga je smućkao na kraju, tj. pretjerao malo u hepiendu, ali nema veze...valjda je morao :mrgreen:
čovjek je napisao i Devojka 44..e, sad, zaklela bih se da sam je čitala, al' ne mogu da se sjetim o čemu se radi, nikako...

čitala ja tog tatu, sad sam konsultovala moj tefter... koja zbrka... :lol:
Stavila sam je na spisak u onaj odeljak "Laganica" :D

Poslednja izmena:
Nisam je čitala, a nije ni nova, sa voćkica je.:) Slobodno je otvori, nemoj da mi se posle zatvara kad je ja budem čitala. :D

Tako sam ja volela da čitam novine posle moje majke...ona svaki list prekolopi pažljivo.To su takvi zahvati...Toga više nema , čitam e - novine.

Da se upišem da završih Portret u sepiji uprkos slavama koje su me odvajale od knjige.
Njen stil pisanja je isti, čitko i pozivno za dalje....i dalje ...i dalje i kraj me je razočarao.
Sve vreme čitam knjigu da na kraju ona sazna ono što ja znam od početka. :eek:
Ko je ovde važniji autorki- čitalac ili lik iz knjige? :confused:
Mislim, drago mi je zbog nje ali se ja osetih uskraćenom....:mrgreen: za bolji kraj.

Beli oleander – Dzenet Fic, Laguna 380 str.

Ovo je jedna sasvim druga vrsta roditeljstva od onog u “Sobi”. I zbog toga nisam zelela da je citam.
Probala sam, ali mi od pocetka nije isla tako da sam je ostavila mozda za neko drugo vreme.

PS. Ostala mi samo jedna knjiga za citanje
smilie_girl_189.gif
a nikako da stignem u biblioteku.

• Podržavam
Reactions: Em.
Beli oleander – Dzenet Fic, Laguna 380 str.

Ovo je jedna sasvim druga vrsta roditeljstva od onog u “Sobi”. I zbog toga nisam zelela da je citam.
Probala sam, ali mi od pocetka nije isla tako da sam je ostavila mozda za neko drugo vreme.

smilie_girl_189.gif
a nikako da stignem u biblioteku.

Mnoge je oduševila ta knjiga, mene ne. Ali sam je pročitala do kraja.;)

Ja :heart: Rajku

ustvari, došla sam da se požalim da nešto slabo čitam
nije da nemam vremena, imam
al' neke druge situacije mi ne daju da se do'vatim knjige

milim, do'vaćam je ja, al' ne koliko mojoj duši treba
a i sa koncentracijom imam problem, ne sluša me

a i moram da pletem
onaj čuveni šal mi je služio kao ćebe u autobusu, koliki je ispao na kraju
pa sam ga oparala i sad jovo nanovo

i tako

• Podržavam
Reactions: Em.
.Lamar ...

smilie_girl_189.gif
a nikako da stignem u biblioteku

ja moram izvršiti posebne pripreme za odlazak tamo..ni ne pamtim kad sam bila poslednji put..bruka i sramota...ima mjsec i više

.Lamar ...

smilie_girl_189.gif
a nikako da stignem u biblioteku

ja moram izvršiti posebne pripreme za odlazak tamo..ni ne pamtim kad sam bila poslednji put..bruka i sramota...ima mjsec i više

znamo, znamo... ono sportska odeća, patike, trenerka, ništa svečano, pa vazdušnom linijom.... muke tvoje..:zag:

dobro to :mrgreen:
nego, reci ti nama šta si kupila danas
(osim hljeba i mlijeka)

Samo se ti šali, ali nije da si daleko od istine. ;) Izlicitirala sam jeftino Zvonka Karanovića, ne zato što mislim da je dobar pisac, štaviše, nisam ga ni čitala do sada, već iz razloga što je u romanu opisao čoveka koga poznajem. Videćemo...:think:

Jao bre Esterka ti najbolje nabaci gumene čizme i radni kombinezon pa u lov na knjige:hahaha:.
Ja bila danas i uzela Vikend (Bernhard Šlink), Sirenina stolica (Sju Monk Kid) i Lakunu (Barbara Kingsolver).:manikir:
Lamar o'š ti pozajmim koju:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back