Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja nisam čitala Šumu, pa je nisam ni preporučila. Ali sam od istog pisca - Harlana Kobena - čitala Nikom ni reči. Malo poodavno pa sam i zaboravila, ali znam da je bilo napeto i uzbudljivo.

Ja sam Nikom ni reci htela da citam.I onda pobrkam 2 knjge i trazim na netu Suma-H.K. ne znajuci uopste da je ima....
I nadjem je i silno se odusevim
i pocnem da citam kontam da se ne secam bas da je tako islo(jer mi je u secanju ostao opis knjige)
al' kao aj' nebtno citam ja,i super mi je skroz.
I onda na Laguninom sajtu vidim sta sam ja ustvari htela da citam :lol:
Sad sam pocela U sumi-Tana French.
Tesko mi ide,slova su sitnaaaaaa a ja vec imam lepu dioptriju,pa sam morala da uvecam stranicu poprilicno
al' interesantno je :)

Za Ester :)

Procitala sam 2/3 knjige Poranio Milorad...
Hm...nista specijalno to nije...onako za sad cak ni ne mnogo smesno. :neutral:
Ima par blistavih momenata vise u formi monologa i to je to ...

Prica ko prica suplja do zla boga.
Jos ne vidim neki smisao a prevalila sam dobro polovinu.
Ocekivala sam od Duleta ipak vise.
Ako nista bar nesto nalik Djurdjevicki...vrcavo, veselo, beogradski nadmeno...al nista ...NISTA.

Cenim da sutra u busu zavrsavam.
I vec se mislim sta dalje ???
Dal da nastavim u stilu kupujmo i citajmo domace ..pa jos i tralalajke il da se doziram malo kvalitetnijom literaturom...:think:

Poranio Milorad
...a poranio i Dule Nedeljkovic da se nazove piscem.
Nista mi se to nije dopalo.
Nigde nisam nasla smisao.
Nista me niej odusevilo.
Nista specijalno nasmejalo.

Prati dve price...jednu savremenu 21. vek, jednu negde iz 18. veka
O dva rodjaka...
Ako ja ynam gde je nasao vezu ubite me.
Osim sto se obojica tripuju da su ******...a nisu.
Ova prica iz 21. veka nikakva.
Par svetlih momenata kad opisuje slatkise npr.
To je po meni jedino vredno u knjizi.
Ona iz 18. mogla je da bude i nenapisana.
Osim sto je dosadna i prilicno je agresivna i nabijena negativnom energijom.

Pojma nemam sto se onaj Arsenijevic u pogovoru toliko razdusevio.
Znate ono trt sto kaze moj cale.
E ovo je duplo trt.

Cenim da sam maksimalno liberalni citac...al ovo je drage moje tesko sr.

Pola sata pišem poruku i ona nestade...e sad nemam snage da pišem ponovo...
Napisala sam da sam završila Pola žutog sunca....i moje viđenje knjige.
U suštini, nije me preterano oduševila.Nešto mi fale iskazana osećanja, više su napisana nego što možeš da ih osetiš dok čitaš.
Trenutno čitam ...samo naslove knjiga koje vi čitate :rumenka:
Rado, kad možeš, javi se da ti knjigu prosledim.

Pola sata pišem poruku i ona nestade...e sad nemam snage da pišem ponovo...
Napisala sam da sam završila Pola žutog sunca....i moje viđenje knjige.
U suštini, nije me preterano oduševila.Nešto mi fale iskazana osećanja, više su napisana nego što možeš da ih osetiš dok čitaš.
Trenutno čitam ...samo naslove knjiga koje vi čitate :rumenka:
Rado, kad možeš, javi se da ti knjigu prosledim.

e baš mi žao što ti nestala poruka da pročitam malo više tvog vidjenja Pola žutog sunca. Jesi i ti u pravu za osećanja... svi ste u pravu za sve. A ja ostajem pri tome da mi se dopada. Dobro, nije ni mene preterano oduševila. Ali sasvim mi je bilo prijatno da je čitam.

Dasty, dušo, što žuriš, pa gde ću je? :lol:

Slabo sam danas čitala, a ponela sam onol'ku grdosiju od knjige. Šiznem kad sedne pored mene neko s kim se družim. Mlatimo praznu slamu po stoti put, a glupo mi je da kažem da ćuti da bih ja mogla da čitam.

Zatim, sestra javila da joj je ćeru ujeo avlijaner iz komšiluka dok ga je po ko zna koji put milovala kroz ogradu. Branio je valjda instinktivno štence kojih je bilo u dvorištu. Zatim su joj ušivali šaku bez anestezije, mnogo je krvarilo, dete se prepalo. Išli smo da je obiđemo.:( Ovih dana baš ujedaju.:think:

Inače, zaista je lepa Kći sreće.:super:

Uh Rado, baš mi žao za malu:( Nadam se da je sada dobro. Kad sam čula za onu trogodišnju devojčicu juče nije mi bilo dobro.

Uživaj u knjizi, čeka te i drugi deo, ništa manje lep;). Skoro sam pri kraju.

E pa mene je baš oduševila Pola žutog sunca, šta ću voooolim Afriku i onda sve upijam kao sunđer, a ta mi je baš bila legla:heart:.

Uh, Rado jadno dete :(

Dasty, ona u stvari tebi daje knjige na citanje da joj ih cuvas i skladistis, posto ih i onako nema gde :lol:

Znaci Kci srece nam se svima koji smo je citali dopada :)

Meni onako... prvih 18 strana. Nikako da se zaukam s čitanjem. Radim pre podne, pa to guzve po autobusima i kad idem i kad se vraćam, il sednem par stanica, ili ni toliko, pa ne mogu ni da čitam. Ja sam bre, narode, zaboravila kako je to raditi kad svi rade. To jest, ići na posao u 8 i još gore vraćati se u 5. Ja inače kad idem normalno, popodne u 14 h ne ulazim u bus ako nema mesta da se sedne. :manikir: P onda izaberem mesto do prozora, pa lepo otvorim knjigu i uzivam. A sad mogu da se sećam toga.

Zatim, sestra javila da joj je ćeru ujeo avlijaner iz komšiluka dok ga je po ko zna koji put milovala kroz ogradu. Branio je valjda instinktivno štence kojih je bilo u dvorištu. Zatim su joj ušivali šaku bez anestezije, mnogo je krvarilo, dete se prepalo. Išli smo da je obiđemo.:( Ovih dana baš ujedaju.:think:

Inače, zaista je lepa Kći sreće.:super:

Rado, žao mi je za devojčicu :sad2:
Uh, Rado jadno dete :(

Dasty, ona u stvari tebi daje knjige na citanje da joj ih cuvas i skladistis, posto ih i onako nema gde :lol:

Znaci Kci srece nam se svima koji smo je citali dopada :)

Dasty, dušo, što žuriš, pa gde ću je? :lol:

Sad sam i ja shvatila... :zcepanje:
Ali ...daće mi Kći sreće...taman da oslobodim mesto za ovu :mrgreen:

Ne znam da li ovo da stavim na Biblioteku ili na dijetu :zcepanje:

Osnovan "Klub ljubitelja čokolade"

BEOGRAD - U Galeriji čokolade "Premijer" večeras je osnovan "Klub galerije čokolade" i predstavljena saradnja sa izdavačkom kućom "Portalibris" koja je objavila za sada dva naslova iz serijala o "Čokoholičarki" Kerol Metjuz.

Pored novih prodajnih mesta za sve knjige na temu čokolade, u postojećim i budućim specijalizovanim čokolaterijama "Galerijama čokolade Premier", koje otvara proizvođač čokoladnih poslastica "Art-Ival", izdavačka kuća "Portalibris" će sa novim partnerom sarađivati i na predstojećem 56. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

Posetioci štanda "Portalibrisa" će, uz kupovinu knjiga o Čokoholičarki, dobiti na poklon od čokolade.

Čitaoce, a takvih je bilo puno, jer je knjiga "Čokoholičarka i drugarice" doživela za sada tri izdanja, obradovaće vest da će se na sajmu pojaviti uernebesni nastavak "Čokoholičarka na dijeti".

Takođe "Portalibris" je prihvatio da bude suosnivač "Kluba Galerije čokolade" koji neće samo okupljati prave poklonike čokoladnih poslastica, već će se baviti humanitarnim radom pod sloganom "Zasladimo život onima kojima je to najviše potrebno", što znači da će pomagati deci.

Među gostima koji su se odazvali pozivu da se učlane u novi klub bila je glumica Milica Milša, muzičar Aca Seltik, voditeljke Adriana Čortan i Marina Kotevski, fitnes trener Saša Plećević koji su priznali da su čokoholičari i prihvatili da zajedno sa "Portalibrisom" i "Galerijom čokolade" učestvuju u humanitarnim akcijama.

Poruka koju su večeras uputili osnivači novog kluba je da "uživanja u čokoladi ili u čitanju treba da budu signal i motivacija da mislimo na druge, da lepe trenutke još nekom pružimo, sa nekim podelimo".

Ima li dešavanja na koje se nije "udenula" neharizmatična Milica Milša i njen antipatični muž....E taj par mi je takav smor...A dežurni po gradskim dešavanjima...
Ona bivša manekenka i glumica u pokušaju i on pisac i političar...
Izvin'te što ovako upadam, al' nerviraju me jako...
Šta god da se dešava, eto njih..

Čekam da i ona počne da piše, ako već nije...
Mada , možda bi joj to bolje išlo od glume..tata joj je Antonije Isaković...sećate se iz škole - "Kašika"....

Poslednja izmena:
Nego, ovo mi se dugo nije desilo...da ne stignem da vas pratim ovde..pa sam bila sva frustiriana razmišljanjima šta propuštam...Vezala sam se bre za sve vas ovde...
Sve kao da mi nešto fali kad ne stignem da svratim....a svratim i kad ne stižem da pišem...ali ovo sad...zagužvalooooo se...
Krenula na pilates posle duge pauze, a išla sam i u jesenje obnavljanje krpica...i sad se sabiram - bolje rečeno ODUZIMAM, da l ' ću uopšte moći na Sajam...pa se tešim kao, kupovala si dovoljno knjiga ove godine, nije smrtni greh,ako ove ne odeš...Mada, teško mi pada...
Videćemo još...

Nego videste li novi Lagunin sajt...?Uopšte mi se ne svidja - sad je kao Alnarijev...bzvz...
A da, navodno kad se zvarši ova akcija 17.10., startuje nova posle Sajma...
A biće i sajamskih popusta i nekih akcija...
Baš da vidim...

:mrgreen:
i ja sam krenula u jesenje obnavljanje krpica
imam jednu gomilu za sitne prepravke, ona mi je na stolici ovdje iza mene i samo raste
druga gomila mi je pored ormara i svaki put kad hoću da otvorim ormar, šutiram je nogom, tako da to više nije gomila nego gomilice
treća gomila mi je na krevetu, velikom, 'oču reć po krevetu.. i svako jutro me dočeka baš veseo prizor :mrgreen:
četvrta gomila mi je na jednoj stolici i tu se ništa ne vidi šta je šta
i 'ajd se ti obuci ujutru, majčin sine

p.s. počela, 2 str Gospodin zauvek, Majkl Gejl....vidjela mu sliku na koricama, mnogo je sladak, crnče :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back