Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Esterka je pročitala, zašto, ni ona ne zna, knjigu od 5oo strana, sa najsitnijim mogućim slovima koja se štampaju za knjige
taman k'o da sam recepte čitala
da je dobra, nije...nije ni baš, baš loša, eto, ona dvojčica sa dva minusa :mrgreen:
odlična je za one koji planiraju da renoviraju hotel, ili da krenu na tečaj kuvanja, objašnjava baš onako njemački sistematično
glavni lik je jedna naivna djevojana, koja je svjesna da je naivna..i tako, zezne je vjerenik...itd itd
Muškarac vredan pažnje...Eva Heler, izd narodna knjiga...

Esterka je pročitala, zašto, ni ona ne zna, knjigu od 5oo strana, sa najsitnijim mogućim slovima koja se štampaju za knjige
taman k'o da sam recepte čitala
da je dobra, nije...nije ni baš, baš loša, eto, ona dvojčica sa dva minusa :mrgreen:
odlična je za one koji planiraju da renoviraju hotel, ili da krenu na tečaj kuvanja, objašnjava baš onako njemački sistematično
glavni lik je jedna naivna djevojana, koja je svjesna da je naivna..i tako, zezne je vjerenik...itd itd
Muškarac vredan pažnje...Eva Heler, izd narodna knjiga...

Hm...a bas sam se pitala skoro sta sam to pre par godina citala a radi se o renoviranju hotela.

Znaci to je to :lol:

Ja inače pročitala "**** sad 1000 dinara" i ismejala se i umal isplakala i eto :D
Dobra je skroz, malo priča podseća na potku "Lepa sela lepo gore", isto se radi o dve naoružane grupe (ovog puta hrvatsko-muslimanski sukob) u pat-poziciji, ali stil je potpuno drugačiji. Ovo je nekako oštra satira, crnohumorna do bola, i likovi su toliko isprepletani međusobno, a da oni sami nisu toga svesni. Nema onih dozlaboga dramatičnih scena kao u Selima, sve je uvijeno u humor i ironiju, ali tu je, u nagoveštaju.

Emi i Vanka su dakle švercerke

Ali kulturne svercerke, molim lepo.
(u oba pravca :mrgreen:)

Rajka i Vanka su u problemu

:whistling: sve sam (nekako) smestila na police.

Waterfalka i Minka ne čitaju ništa

Ni ja vec par dana. Ja sam danas u magarecoj klupi izgleda :rumenko:

Osim sto sam citala ovu temu od pocetka, da vidim sta sam sve zaboravila :) i slatko se smejala nekim komentarima. Nadam se da Mirka pise svoju prvu knjigu, al ako zabusava mogla bi i ovde da svrati. I jos neke forumasice bi mogle da svrate i preporuce nesto, da ih ne imenujem sad.

Nisam spremila spisak :rumenka: a nisam ni preterano citala ovo vreme..

Trenutno zavrsavam Kci princeze Sultane..a uzela sam hrpu knjiga iz Biblioteke

Bambi

kakva je Kci srece?o cemu se radi?

Radi se o mladoj Čileanki i njenim "avanturama" u potrazi sa svojom prvom ljubavlju za kojim traga po Kaliforniji u vreme zlatne groznice. Porodične tajne se tokom knjige otkrivaju i klupko se razmotava, a ona nalazi svoju pravu ljubav, ali da li je to momak koga je tražila;). Možda najinteresantnije u ovoj knjizi je prikaz ljudi sa svih krajeva sveta koji hrle u obećanu zemlju, prava jedna šarolika skupina, od gospode do razbojnika, tu su Indijanci, Kinezi, Čileanci, Meksikanci, Englezi, Irci, njihovi sukobi, netrpeljivosti. A pisano je takvim jezikom da tačno zamišljaš kako bi bilo odlično snimiti film (Lamar jesi htela za ovu trilogiju da snimaš film kad skupiš para?:lol:).

E, pa, narode moj, ja sam završila Pola žutog sunca i mogu da prijavim da mi se dopada. Možda nije tako snažna i zgusnuta kao Purpurni Hibiskus, ali daje jednu širu sliku dogadjanja i ljudskih sudbina i odnosa u još jednom gradjanskom ratu. Nisam mogla da ne pravim paralelu sa dešavanjima na ovim prostorima. Jeste pomalo dokumentaristički što neko reče, ali za mene, kao novinara, to je u redu. (Meni se čak svidela i Markesova Vest o jednoj otmici, koja se retko kome svidela.). Ipak, više su prikazane pojedinaccne sudbine i ono što su obični ljudi preživljavali i kako su se snalazili. Interesantno mi je bilo da sve do nekih 50 strana pred kraj (a ima 500), medju junacima vlada neki optimizam, veruju u svoju stvar i tek kad masovno počinju da umiru od gladi, ta vera se malo poljuljala. Na kraju su srećni da se agonija završila, bez obzira što su izgubili sve - i rat i mnogo života. Toliko o idealima! A Bijafra ostala upamćena samo kao simbol izlgadnelosti.

I ja ću u ovoj biblioteci gde idem (a koja nije moja) tražiti Kći sreće i ostalo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back