Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To sa faksom bih mogla tek od ponedeljka,da im saljem skeniranu necu,mozda bih mogla i postom,al to sve tek od ponedeljka,a htela sam da licitiram ove neke knige sto isticu sutra i prekosutra:confused:

Možeš da uslikaš ličnu telefonom ili fotoaparatom, pa da im pošalješ, tako sam ja.

Nego, vidite šta sam našla :D
Derokova sećanja na Beograd :D
(velike slike)
Jeroplan-nad-Beogradom-Aleksandar-Deroko_slika_O_617742.jpg

Mangupluci-oko-Kalimegdana-Aleksandar-Deroko_slika_L_576705.jpg

Medulinka je rekla da je našla :rtfm: a ne da je kupila...što je velika razlika
:mrgreen:

ti Rajka baš 'očeš u tu Crnu reku ..to kod nas Dobrota
pa nešto mislim, svaka od nas je lagano zrela za tamo, što zbog ovoga ili onoga
pa još nešto mislim, kad smo već zrele za tamo, da budemo pametne, pa da polako počnemo da pakujemo knjige za ponijeti, da nam ne ushvali....

elem, procitah ringispil.:neutral:
borba je bila teska..zelja da saznam sta se desilo sa anom balint borila se sa ljigavim stilom gospodje bacic..i do kraja je bilo neizvesno..:mrgreen:

elem, procitah ringispil.:neutral:
borba je bila teska..zelja da saznam sta se desilo sa anom balint borila se sa ljigavim stilom gospodje bacic..i do kraja je bilo neizvesno..:mrgreen:

Pa je l' rezultat neresen ili je i pored neizvesne borbe nesto od ta dva odnelo prevagu? Ne da bi me to navelo da citam, ali radoznala sam kad je u pitanju neizvesna borba

Skinula sam sa Baneprevoza Mama Leone. I to munjevitom brzinom. Ja mislila to će da traje satima kao kad skidamo filmove, ali naravno da nije. Ima jedva nešto više od 1 MB. I sad samo da kupim onaj kindle da mogu da čitam u autobusu. Kad ću ja pročitati 170 str. za kompom!? Ali probaću. Prebaciću ga i na komp na poslu (ili ću skinuti tamo), pa ću malo da uštinem u radno vreme.
Pri kraju sam Pola žutog sunca, ostalo mi još 80-ak strana. Mogla sam to danas da pročitam, a ja uzela da sredjujem fijoku, pa dok sam svaki papirić pogledala jel mi treba ili ne....i prodje vreme.

Pa je l' rezultat neresen ili je i pored neizvesne borbe nesto od ta dva odnelo prevagu? Ne da bi me to navelo da citam, ali radoznala sam kad je u pitanju neizvesna borba
prica je interesnatna, glavni lik jedna zasita fascinantna zena..prosto je steta sto osoba koja bi volela da spisateljka nije makar malo nadarena..:(
sta znam. na nivou vikend romana.

Skinula sam sa Baneprevoza Mama Leone. I to munjevitom brzinom. Ja mislila to će da traje satima kao kad skidamo filmove, ali naravno da nije. Ima jedva nešto više od 1 MB. I sad samo da kupim onaj kindle da mogu da čitam u autobusu. Kad ću ja pročitati 170 str. za kompom!? Ali probaću. Prebaciću ga i na komp na poslu (ili ću skinuti tamo), pa ću malo da uštinem u radno vreme.
Pri kraju sam Pola žutog sunca, ostalo mi još 80-ak strana. Mogla sam to danas da pročitam, a ja uzela da sredjujem fijoku, pa dok sam svaki papirić pogledala jel mi treba ili ne....i prodje vreme.

Auh sto je slatko cituckati na poslu na kompu! Osim toga, "Mama Leone" je posebno dusu dalo za takvu akciju jer su price kratke pa mozes da prekines cesto, a da ipak zaokruzis celinu.
Nadam se da Lamar nece da me bije, ali mene taj Jergovic i nije nesto kupio (mada cu rado prisustvovati vencanju i bacati zito i pirinac na mladence za srecan i bericetan brak:)), mada shvatam njegovu privlacnost ljudima. Nekako samo nije moja talasna duzina, nesto meni u njegovim knjigama fali, neki jos sastojak da bi bilo taman kako treba.Ovako je ukusno ali nije vau!
Ali zato mi je "Pola zutog sunca" mnogo draga knjiga i kao i Bambi, kupila me je od prve strane. Nadam se da ti je postala zanimljivija kako je vreme odmicalo, znam da si se na pocetku zalila da ti nesto i ne pase bas. Zato je lepo sto smo ovde sve razlicitog karaktera i afiniteta i zivotnih fazaa, pa jednima prija nesto drugima nesto drugo.

Trenutno citam, i zavrsavam, Nezahvalnost Jing Cen (Clio). Autorka je Kineskinja koja dugo zivi u Kanadi i pise na francuskom. To je kratak roman od odnosu majke i cerke koji je tako prepun... svacega. Ne umem bolje da objasnim. Toliko se toga skupilo u njima a bez reci, znate kako su Kinezi suzdrzani i kako su njihovi odnosi roditelj-deca optereceni raskorakom izmedju tradicije i zelje da se bude svoj jer vise nije doba Konfucija. Dobra je knjiga, zaista dobro napisana, i svaka rec na mestu, i sve to sto je meni tesko da izrazim odlicno je u knjizi opisano tako da lako mozes da zamislis. A opet, uzasno je teska jer je tako introspektivna i likovi su nama stranog karaktera (iako se moze zamisliti). Jedna od onih knjiga za koje mi je veoma drago da sam ih procitala a ipak kad sklopim korice kazem "uf!"

Podseti me Bi da vam nisam ispričala dogodovštine sa kindle-om, pomenula sam negde na temi Trojanki da mi nešto glavi i da sumnjam na futrolu....E, pa nije bila futrola problem, ali kindle jeste zabagovao žešće. Možete zamisliti, ubio me u pojam. Ali Amazon me je razduševio totalno, posle dva mejla i dva telefonska poziva poslali su mi novi :D
Elem, prvi mejl je moje pitanje tehničkoj podršci "a šta sad?" i njihov odgovor posle 15tak minuta (!) "probajte to i to, ako ne uspe, javite se".
Pošto nije uspelo, ja se javila sutradan, popričali još malo i devojka presudila "ok, to je za zamenu".
Pošto sam ja naručila sa nemačkog amazona (jer se isporučivalo u Nemačku - moj lukavi plan za izbegavanje carine), a sad treba da se isporuči u Srbiju, za koju je opet zadužen centralni Amazon, američki, devojka je prosledila reklamaciju njima....pola sata posle tog našeg razgovora sam dobila mejl iz centralnog Amazona u kojem me obaveštavaju da je novi uređaj poslat. Još me pozvala devojka odatle da proveri da li sam videla mejl i da li je sve ok oko toga.
Znači, u utorak sam poslala prvi mejl, u sredu se čula sa njima, u petak je paket već bio na aerodromskoj carinarnici :eek: To u Srbiji kad doživim....:roll:

Ali, tako je propao moj lukav plan da zaobiđem carinu. Ipak me na kraju i nisu previše rebnuli, oko 2000din, 20tak%, što je ništa naspram onog što sam čula da rade ljudima.
Plus, taman je tih dana čekanja na paket Amazon izbacio novu generaciju Kindle-a, sa prilično niskim cenama, a snizili su i cenu ovog mog modela (na centrolnom je inače jeftinije nego u evropskim Amazonima, ono što je ovde u evrima, tamo je u dolarima), tako da je sad ovaj moj 99 dolara (novi model 79, novi sa tač-skrinom 99, novi u boji 199 i sl.).
Znači, mogla sam i dosta jeftinije da prođem uz malo sreće, al ebg, nije mi žao, zaljubila sam se u spravicu.
Sad kad bih ponovo kupovala, uzela bih direkt iz Amerike, sa ovom cenom koliko god da carina izađe - dobro je.

A za firmu sve pohvale, kupili su me za sva vremena.

Poslednja izmena:
ja nikoga ne znam ko se pokajao što je uzeo kindl =)
i stvarno se lepo vidi, kao da čitaš pravu knjigu
kad mi finansijski dođe na red obavezno za uzimam
mislim, kindl ili nešto slično

Podseti me Bi da vam nisam ispričala dogodovštine sa kindle-om, pomenula sam negde na temi Trojanki da mi nešto glavi i da sumnjam na futrolu....E, pa nije bila futrola problem, ali kindle jeste zabagovao žešće. Možete zamisliti, ubio me u pojam. Ali Amazon me je razduševio totalno, posle dva mejla i dva telefonska poziva poslali su mi novi :D
Elem, prvi mejl je moje pitanje tehničkoj podršci "a šta sad?" i njihov odgovor posle 15tak minuta (!) "probajte to i to, ako ne uspe, javite se".
Pošto nije uspelo, ja se javila sutradan, popričali još malo i devojka presudila "ok, to je za zamenu".
Pošto sam ja naručila sa nemačkog amazona (jer se isporučivalo u Nemačku - moj lukavi plan za izbegavanje carine), a sad treba da se isporuči u Srbiju, za koju je opet zadužen centralni Amazon, američki, devojka je prosledila reklamaciju njima....pola sata posle tog našeg razgovora sam dobila mejl iz centralnog Amazona u kojem me obaveštavaju da je novi uređaj poslat. Još me pozvala devojka odatle da proveri da li sam videla mejl i da li je sve ok oko toga.
Znači, u utorak sam poslala prvi mejl, u sredu se čula sa njima, u petak je paket već bio na aerodromskoj carinarnici :eek: To u Srbiji kad doživim....:roll:

Ali, tako je propao moj lukav plan da zaobiđem carinu. Ipak me na kraju i nisu previše rebnuli, oko 2000din, 20tak%, što je ništa naspram onog što sam čula da rade ljudima.
Plus, taman je tih dana čekanja na paket Amazon izbacio novu generaciju Kindle-a, sa prilično niskim cenama, a snizili su i cenu ovog mog modela (na centrolnom je inače jeftinije nego u evropskim Amazonima, ono što je ovde u evrima, tamo je u dolarima), tako da je sad ovaj moj 99 dolara (novi model 79, novi sa tač-skrinom 99, novi u boji 199 i sl.).
Znači, mogla sam i dosta jeftinije da prođem uz malo sreće, al ebg, nije mi žao, zaljubila sam se u spravicu.
Sad kad bih ponovo kupovala, uzela bih direkt iz Amerike, sa ovom cenom koliko god da carina izađe - dobro je.

A za firmu sve pohvale, kupili su me za sva vremena.

ti si i sada prosla bez carine..ako je kostao oko 10.000 din - 2.000 su ti naplatili samo porez..
a i to nije nista spram poreza za iznos knjiga iz zemlje koji me je ostavio bez teksta.

ti si i sada prosla bez carine..ako je kostao oko 10.000 din - 2.000 su ti naplatili samo porez..
a i to nije nista spram poreza za iznos knjiga iz zemlje koji me je ostavio bez teksta.
134 dolara je bila vrednost na njemu, sa naznakom da je reklamacija.
Tip mi je rekao da mi se računa 23%, to je kao PDV 18% i trošak carine.
Zapravo špediciju nisam platila, koliko sam ja skontala :confused:

134 dolara je bila vrednost na njemu, sa naznakom da je reklamacija.
Tip mi je rekao da mi se računa 23%, to je kao PDV 18% i trošak carine.
Zapravo špediciju nisam platila, koliko sam ja skontala :confused:

cini mi se da bez carine moze da se uveze do 100usa vrednost robe..onda je ovo mozda carina na onih 34usa viska plus pdv koji ne moze nikako da se izbegne..

cini mi se da bez carine moze da se uveze do 100usa vrednost robe..onda je ovo mozda carina na onih 34usa viska plus pdv koji ne moze nikako da se izbegne..

Moguće.
Koliko sam pričala sa ljudima koji imaju više iskustva sa naručivanjem iz inostranstva, nikad se ne zna koliko će te rebnuti. Msm, postoje propisi, ali je u suštini kao loto, kako te zapadne :confused: Nekome je najopuštenije samo stiglo na kuću, nekoga su rebnuli sa 60-70% sa sve špedicijom i sl. Zato sam ja htela to da izbegnem, za svaki slučaj.

Medo, stvarno lepo iskustvo. Naravno, bolje bi bilo da se onaj prvi nije pokvario, ali kad već jeste, onda je ovo prilično bezbolno rešenje.
I čitajući tvoju priču, ja sam se setila kako sam ja menjela ADSL modem (ili kako se to već zove) Telekomov. Prvo njihovu tehničku podršku dobiti, misaona imenica. Pa onda uspem, objasnim simptome (internet uglavnom ne radi, samo na moment proradi), oni me otkače, pa onda ponovo, pa ponovo dok nisam naišla na nekog strpljivijeg ili savesnijeg "podržača". Sat i po je on mene ispitivao.... imate dva kompjutera, ajde sad na prvom ovo i ovo, ajde sad na drugom ono i ono... pa uključite, isključite, ukucajte.... Ali na kraju je zaključio da je modem u pitanju i da će dati nalog da dodje ekipa da zameni. Onda je ekipa zaista došla brzo i zamenila modem. Tako da na kraju ne mogu ni da se požalim, ali to nikako ne bih mogla da nazovem da smo "malo popričali" kao ti.
I posle toga mi je postalo jasno zašto je tako teško dobiti tehničku podršku.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back