Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo jos jednog predloga od mene, mozete i sad u toku letnjih dana d a je citate, vrlo je poeticna knjizica, a opet pitka Veciti mladozenja Jase Ignjatovica
pozdrav!

Jao mnooogo mi se svidja ta knjiga! Čitala sam je kao lektiru u gimnaziji.Baš, baš lepa priča.Ostala mi je u sećanju po nekoj toplini koju nosi.

Čituckam Zimski dvorac koliko god stignem i dopada mi se.Već sad mogu da je preporučim,ali pišem sve po redu kad završim.

evo jos jednog predloga od mene, mozete i sad u toku letnjih dana d a je citate, vrlo je poeticna knjizica, a opet pitka Veciti mladozenja Jase Ignjatovica
pozdrav!

E, jeste, i ja sam je čitala pre par godina na leto, i baš mi je legla :D Kao i ''Pop Ćira i pop Spira'' i Nušićeva ''Autobiografija'', svakog leta ih čitam iznova.

Ima na netu
http://www.antikvarne-knjige.com/elektronskeknjige/detail-item_id-85
ja sam već pročitala 1/4 i osećam se kao osnovka koja čita lektiru :manikir:

E, jeste, i ja sam je čitala pre par godina na leto, i baš mi je legla :D Kao i ''Pop Ćira i pop Spira'' i Nušićeva ''Autobiografija'', svakog leta ih čitam iznova.

''Kraljica Margo'' me je malo, samo malo, razočarala jer sam neposredno pre nje čitala ''Crnu lalu'' i ''Grof Monte Kristo'' (obe su predivne) pa me je valjda manje oduševila. A i očekivala sam malo srećniji kraj.
''Rimljanku'' ću morati opet da čitam jer sam je čitala s nekih 15 godina pa nisam sve baš najbolje shvatila, sada će doživljaj sigurno biti drugačiji.

p.s. Mislila sam da je Kalogridisovu izdao Alnari, ali videh da je Sezam, kuku, njihovi prevodi su jos gori (to kazem na osnovu onog sto sam citala od njih)

p.p.s. Vidim, neko ide u Atinu, zavidim ;)

ona, bre, ima privilegiju da živi tamo

zavidimo joj svi, al' onako zdravo

:flert:

Monitor mi bio u kvaru par dana, ne znam kako sam preživela:(.
Joj baš sam kilava ovih dana sa čitanjem, nikako ne postižem sve što želim. Završila konačno Kustinu knjigu i baš sam skontala da sam jako osetljiva na te teme i ne volim da čitam ništa vezano za ovaj rat, valjda jer sam ga jednim delom osetila na svojoj koži. Odmah mi se koža naježi. Sad se mislim kako sam uopšte uspela da pročitam onu Jelenu 81:(.
Počela Otmenost ježa, malo me smara ne znam šta mi je, tj nervira me. Nastaviću još malo, pa ako ne ide neću da se mučim, čeka me još štošta za čitanje.

Kći sreće je prva knjiga trilogije, posle koje idu Portret u Sepiji i Kuća duhova. Ja sam čitala samo Kuću duhova, ali s obzirom koliko mi se dopada Izabel Aljende, verovatno ću nekom prilikom čitati sve redom. Pošto sam pre par dana pročitala Ishod naših dana i belešku o piscu na kraju, videla sam da je kod nas izdato baš dosta njenih knjiga. Uglavnom Narodna knjiga, a u poslednje vreme Evro-Giunti. Samo u mojoj biblioteci ih ima malo, pa ako nekad u životu budem imala vremena krenuću u potragu za još nekima.
Kci srece mnoooogo dobro pocinje. Mislim da moja biblioteka ima i ostale dve iz trilogije, pa cu ih verovatno uzimati redom ako mi se ova prva do kraja ovako bude svidjala :)

ja završila 42o strana Matematike ljubavi
nisam ništa preskakala, a možda sam trebala
knjiga je nekako sva gore dolje...ima sjajnih momenata, a opet ima i :dash:...i, da mi ne bi promakle ti sjajni, bakćala sam se i sa glupostima
ponekad sam imala osječaj da ne piše ista osoba

i tako, ne znam dal' da je preporučim..ako naleti, pročitajte..ako ne, nikom ništa..a i 42o strana sitnih slova nije malo
I tako cemo mi imati na umu da je to 420 str. bez neke narocite preporuke :D :hvala:

Čituckam Zimski dvorac koliko god stignem i dopada mi se.Već sad mogu da je preporučim,ali pišem sve po redu kad završim.
Guglalal sam i kako ova knjiga meni dobro delujeeeee. Ono bas po mom meraku ima sve, Rusija, necija secanja, carska porodica....

Nije mi jasno kako može da vas nervira Otmetonost ježa.:think:
Danas trazila u biblioteci i na citanju je :(

Nije mi jasno kako može da vas nervira Otmetonost ježa.:think:

pa malo je njanjava u početku, što jes', jes'...
treba se navići na nju i na njen stil

probaj Bambika da izdržiš još malo, nećeš zažaliti

p.s. ipak je meni Otmenost bila razočarenjene..ne u smislu knjige, knjiga je dobra, nego u smislu mene...toliko su je ovdje spominjali i nahvaljivali i suza prolili da sam ja očekivala..pa, u najmanju ruku, prasak :mrgreen: , prosvijetljenje, ili tako nešto veliko...
e, pa, nije, ali je dobra, pitka, nježna i ostalo

samo da se prijavim da ništa nisam čitala :rida: i da vas pozdravim :D
Pa gde si ti :D
Ma ko te pita dal citas il ne citas :D
Bitno je da se uredno javis sa ovim tvojim cuvenim :D ,i samo kazes da eto nista ne citas :D
A ne da mi mislimo ovdeN :D

Monitor mi bio u kvaru par dana, ne znam kako sam preživela:(.
Joj baš sam kilava ovih dana sa čitanjem, nikako ne postižem sve što želim. Završila konačno Kustinu knjigu i baš sam skontala da sam jako osetljiva na te teme i ne volim da čitam ništa vezano za ovaj rat, valjda jer sam ga jednim delom osetila na svojoj koži. Odmah mi se koža naježi. Sad se mislim kako sam uopšte uspela da pročitam onu Jelenu 81:(.
Počela Otmenost ježa, malo me smara ne znam šta mi je, tj nervira me. Nastaviću još malo, pa ako ne ide neću da se mučim, čeka me još štošta za čitanje.
Meni internet nestao danas na oko pola sata i odmah panika :D
Koja slucajnost, danas sam trazila i Otmenost jeza i Jelenu 81 :D
Odnosno ja sam trazila Jelena 93 - Mile Kordic.
Msm sta ja u stvari trebam da trazim? :think:
Jer na mom spisku stoji ovako:
-Jelena 93 – Mile Kordic, Knjga komerc, 480 str,(a na netu sam procitala da je ova knjiga u zvanicnoj dokumentaciji UN, sta god to znacilo).
-Jelena 2001 – Mile Kordic, Knjga komerc,

još nešto o Izabel Aljende
ja sam k'0 nešto mjerodavna
a mislim i da jesam, najviše sam ovdjeN od nje pročitala

ova što je Bijićka pročitala, po meni joj je najlošija...mislim da je i u knjizi napisala da je bila vezana ugovorom, poslije smrti kćerke, pa je pisala onako, kao dnevnik, o porodici...
ima, mislim da se zove Paula..to je o kćerki i borbi sa njenom bolešču i sve...tužna, pretužna

ovo ostalo je većinom istorija i razne dogodovštine, kao i Kći sreeće

ali, za preporuku, i to veliku preporuku (nije "debela") je Ines srca moga
knjiga bazirana na istorijskim činjenicama
Ines je bila, pa..khm..žena, ljubav ovog osvajača Čilea..radnja tamo u XVI vijeku...i njihova borba sa nedaćama i svime što ide
a najviše me fasciniralo što je ta Ines u novi svijet (iz Španije) otišla, za tadašnje prilike, pa...malo starija 4o god..to k'o da sad žena sa 6o krene u akciju osvajanja novog svijeta...i sve dobije..i ljubav i snagu i novu zemlju...i kćerku koja je njeguje (njegova kčer )
taaako...nikad nije kasno za osvajanje bilo koje vrste, jel'

Lamar oprosti mi, prsla sam očigledno:roll:, ne znam odakle mi ovo 81, postoji samo Jelena 93 i 2001. 93 mi je mnogo potresnija.

Ma ja sam sad baš u čusnom raspoloženju pa možda zato tako deluje na mene ova Otmenost ježa a i nisam daleko odmakla, videćemo.

za tadašnje prilike, pa...malo starija 4o god..to k'o da sad žena sa 6o krene u akciju osvajanja novog svijeta...i sve dobije..i ljubav i snagu i novu zemlju...i kćerku koja je njeguje (njegova kčer )
taaako...nikad nije kasno za osvajanje bilo koje vrste, jel'
Ebote Ester, pa ja sam onda jos u prvoj mladosti :mrgreen:
Znaci jos ima nade :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back