Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i, teška srca i uz veliku muku, moram nešto da izjavim

ova knjiga od Salmana Ruždije je NIKAKVA
nije toliko loša ko se prvi put susreće sa njim..ali on me RAZOČARAO
ovdje je tako BLIJED

rijeć je (da vas podsjetim "Čarobnica iz Firence"

eto, morala sam...

i, teška srca i uz veliku muku, moram nešto da izjavim

ova knjiga od Salmana Ruždije je NIKAKVA
nije toliko loša ko se prvi put susreće sa njim..ali on me RAZOČARAO
ovdje je tako BLIJED

rijeć je (da vas podsjetim "Čarobnica iz Firence"

eto, morala sam...

To je rekao i moj muz i moj tata, obojica fanovi Ruzdija.
Ja jos nisam stigla da se pozabavim tim delom.

Za Vas koji niste citali Ruzdija do sad mala sugestija...ne pocinjite sa Satanskim stihovima a vala ni sa decom ponoci. Da bi voleli Ruzdija bolje je krenuti od neceg laganijeg...Mavrov poslednji uzdah me meni najlepsa njegova knjiga, nekako najprijatnija za citanje i posle nje ti sve lepo. Nisam procitala Tlo pod njenim nogama mislim da mi je pored Carfobnice samo to ostalo :)

Tako da ako niste citale do sad mozda da krenete sa trt Carobnicom :lol:, pa onda da pojacavate...Mavrov poslednji uzdah, Tlo pod njenim nogama, Bes, Deca ponoci , Satanski stihovi...ima jos jedna knjiga koju sam procitala al evo stao mi mozak i ne mogu da se setim kako se zove.

Joj sto volim cika Gugla on sve zna...
Dakle ta jos jedna je Grimus.
Nju sam ostavila na pola.
Sad da me ubijete ne znam zasto.

A evo liste knjiga koje su prevedene na srpski jezik :
Deca ponoći - "BIGZ" (1986, 1987, 1989), "Dereta" (2008)
Satanski stihovi - "Prosveta" (1989, 1991)
Harun i more priča (1991)
Istok, Zapad - "Geopoetika" (1995 )
Mavrov poslednji uzdah - "Narodna knjiga" (1997)
Bes - "Narodna knjiga" (2001)
Sramota - "Narodna knjiga" (2002)
Tlo pod njenim nogama - "Plato" (2003)
Grimus - " Narodna knjiga" (2004)
Čarobnica iz Firence - "Alnari" (2009)

Sad vidim da ima jos knjigakoje nisam procitala u izdanju Geopoetike...neverovatno kako saroliki izdavaci su izdavali Ruzdija ..

Mirka, baš ti hvala na ovim uputstvima za Ruždija. Ja nisam čitala ništa, mislila sam da je on.... nemam pojma, neki antiislamski smor. (Nije da sam ja neki ljubitelj islama, ali zbog cele one afere sa osudom zbog Satanskih stihova)
Posle tvojih i Esterkinih postova sam se zainteresovala. I stvarno je bitno od kog dela se kreće. To smo već više puta ovde zaključile. I da od toga zavisi da li će nam se neki pisac dopasti ili ne.
Jel previše da pitam o čemu se, onako okvirno, radi u njegovim delima?!

NIsam mislila da idem od topika do topika, cisto da imam pregled i ofrlje-sto se kaze, ali, odustajem, dobro, evo odustajem, nemoj se toliko smejati, nisam imala nameru da izazovem salvu smeha, a ni da dozivim da pocrvenim od stida..
:bye:

Smeh je izazvala bundevina opaska.Ništa drugo...
A uvod koji je dao pisac i koji si nam ti prenela, je nešto što mi je sestra pročitala i što mi se baš dopalo...
Tako da , nemoj da se na kraj srca..mi smo ti ovde jedno veselo i miroljubivo društvance

Sareno je...
Carobnicu ce ti opisati Esterka...nisam citala
Mavrov poslednji uzdah je knjiga o nekoliko generacija jedne potpuno caknute ( veselo caknute ) porodice ciji je glavni lik Mavro cudan tip :) Divna knjiga (bar meni bila) u kojoj nema potenciranja bas mnogo na islamu.

Tlo pod njenim nogama je knjiga o roku..nisam citala al znam kostur.
Grimusa se uopste ne secam...

Decu ponoci i satanske stihove citala sam prerano.
Mislim sa 15, 16 godina...mene je tad to udavilo :lol:
Trebalo bi mozda da sednem pa iznova al ja ne mogu.
Muslimani, proroci..Muhamed...:roll: ne mogu...cak izbegavam.

Deca ponoci je prica o decaku Salemu,njegovoj porodici, odrastanju, Indiji uopste, lepa al teska...kao i sama Indija uopste.
Tako sam je ja dozivela.

Sad nesto razmisljam ja zapravo nisam sigurna da li nisam procitala do kraja Grimus ili Bes. :think:
Kad dodjem kuci moram da zagnjurim u knjige.

Takodje dok sam ovo pisala shvatila sam da mi se pravo dopao , tj bas za preporuku dopao samo Mavro :)
A sebe uvek vidim kao nekog ko voli Ruzdija :lol:

Poslednja izmena:
I meni taj Mavro deluje baš zanimljivo. U momentu dok sam čitala kako si to napisala o veseloj ćaknutoj porodici setila sam se Ararata Lajoša Zilahija. U stvari lika Rere koji jeste bio ćaknut i najbolje mi je ostalo u sećanju da je pojeo escajg. A o čemu se još radi u knjizi (osim da je o porodici) se ne sećam. Mozda sam i ja to rano čitala. Mada ne mislim da je Zilahi nešto dubokouman, pa da tu ima nekih skrivenih sadržaja. eh, odo ja sad sa Ruzdija na Zilahija, što su ti asocijacije

Imam je i ja, malecnu, za tašnu. Ako ti kažeš, mogla bih je posle Čea.:)

I moje izdanje je bas za tasnu i to po ceni od 100 din :) Znas kako, klasicna Dzejn Ostin, jedna gospodjica malo smotana u drustvu, odlazi prvi put iz svog malog mesta i odlazi na balove, upoznaje ljude... likovi razliciti, od dosadne gospodje pa nadalje... Ali ok za autobus :) a i ja volim da procitam tako nesto sto vraca u to vreme, jos kad zamislim kako je lep Bat koga sam videla doduse samo na travel kanalu :lol:

E Mirka ja sam bila ubedjena da si ti preporucila CArobnicu iz Firence i da sam je ja zato narucila za prosli rodjendan :lol: U svakom slucaju meni se dopala i to je za sada jedina njegova koju sam procitala. Za Grimus si tad rekla da ima mucnih stvari, silovanja i zato je ja jos ne procitah, a imam je u kuci.

Poslednja izmena:
Smeh je izazvala bundevina opaska.Ništa drugo...
A uvod koji je dao pisac i koji si nam ti prenela, je nešto što mi je sestra pročitala i što mi se baš dopalo...
Tako da , nemoj da se na kraj srca..mi smo ti ovde jedno veselo i miroljubivo društvance

Nema problema:)
U principu, niti je normalno da procitam sve postove, niti bi to neko od mene trazio, ja se nadovezem, kad stignem pogledacu malo sta je bilo, mozda i meni nesto zapne za "oko" a da nisam procitala. Izvini, nije bilo s losom namerom, dosad sam bila na diskusiji gde kako "progovoris" stize paljba iz svih orudja i oruzja, pa sam (moguce) refleksno krenula u odbranu, zaboravivsi kako lepo izgleda druziti se s miroljubivima:klap:

Nema problema:)
U principu, niti je normalno da procitam sve postove, niti bi to neko od mene trazio, ja se nadovezem, kad stignem pogledacu malo sta je bilo, mozda i meni nesto zapne za "oko" a da nisam procitala. Izvini, nije bilo s losom namerom, dosad sam bila na diskusiji gde kako "progovoris" stize paljba iz svih orudja i oruzja, pa sam (moguce) refleksno krenula u odbranu, zaboravivsi kako lepo izgleda druziti se s miroljubivima:klap:
Ovo ti je oaza "miroljubivog druzenja" :)
Naviknuces se, na dobro se covek lako navikne :mrgreen:
(Al' nas hvalim :lol: )

Nego htedoh ti reci da sam ja (a nisam jedina na temi, ima nas jos sasavih), procitala svojevremeno svih dvestotinak strana koliko je u tom trenutku imala. I sada se hvalim kako imam spisak od 300-400 knjiga koje bih citala :D

U svakom slucaju dobrodoslaiboljenasnasla :bye:

I ja, i ja!
smilie_girl_192.gif

Dete sam uglavnom uspavljivala u krilu
smilie_girl_227.gif
, namestim sebi ovu temu, njemu muziku u pozadini i udri!
A sve smo pitome...dok ne naiđe poštar sa knjigama:mrgreen:
Čitam Kustu i pitam se da li je on pročitao tu svoju knjigu pre nego što je izdao jer već par puta ponavlja rečenice i to na istoj strani, ja sve mislim štamparska greška, ma jok.
Da ne grešim dušu, nasmejao me par puta i ne žalim što je čitam, sve za maminu ljubav:heart:, podseti me na neka davna vremena taj bosanski humor:aha:

Poslednja izmena:
I evo sad kao sto ste me zarazile sa: Ostavljena i Potraga za srecom, tako sada na listu prioriteta ide Ruzdi.
Dovoljno je da se raspricate, i ja odma' k'o narkoman :lol:
Ooo, samo kako sve to stici i postici :roll:

I ja, i ja!
smilie_girl_192.gif

Dete sam uglavnom uspavljivala u krilu
smilie_girl_227.gif
, namestim sebi ovu temu, njemu muziku u pozadini i udri!
A sve smo pitome...dok ne naiđe poštar sa knjigama:mrgreen:
Čitam Kustu i pitam se da li je on pročitao tu svoju knjigu pre nego što je izdao jer već par puta ponavlja rečenice i to na istoj strani, ja sve mislim štamparska greška, ma jok.
Da ne grešim dušu, nasmejao me par puta i ne žalim što je čitam, sve za maminu ljubav:heart:, podseti me na neka davna vremena taj bosanski humor:aha:
:zcepanje:
Evo jos jedna sasava. Odmah se vidi. Ozbiljna zena i majka a vidi je :D

E za Kustu me slatko nasmeja :lol: Ja neizmerno volim bosanske teme, taj ambijent, ne pitam da li je proslost ili sadasnost... ali Kustu cu da preskocim :)

PS. Kako su ti slatki ovi smajlici. Posebno ovaj sto se ljulja :zaljubljena:

Citam ovog Carlosa Eire, cekajuci sneg u Havani, strasno me nervira glavni lik, tj narator. Razmazen sebican na momente patetican (a po stilu pisanja podseca me na jednog daveza pa ga i zamisljam tako), i sve su neka secanja zbrda zdola. A tek dodvoravanje Amerikancima, joj.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back