Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Joj Kerefekice, sto to zvuci super! Ko je pisao, ko objavio?

Izdao je Stilos,a za ime pisca nisam sigurna, nije mi knjiga sada pri ruci - znam da ima neka dva inicijala , pa prezime.Proveriću, pa javljam.
Tebi verovatno neće biti dovoljno razradjeni likovi i možda će biti previše light,ali ja sam sad u fazi da mi je legla baš, baš.
Kao Potraga za srećom, letos :)

Ester, čini mi se da je Rada čitala Ulicu kamelija i da se razočarala...

Procitah Timor mortis :rida:
Knjiga je za preporuku i zaista je odlicna, ali ja sam bila toliko tuzna sinoc kad zavrsih sa citanjem:sad2:
Imam utisak da je tu, na tih 300 stranica, sva nepravda, svi losi izbori, svi nacini za borbu sa onim sto nas snadje. Likovi su tako dobro gradjeni, polako, deo po deo i svi su razliciti, okolnosti ih spojile, a inace ne bi ni primetili jedni druge. Dopada mi se i sto je narator 2/3 dela posmatrac, a zatim pise o sebi u svemu tome. Eto, mogla bih jos da pisem, ali necu, da ne pokvarim nekome citanje.

Ja zavrsavam Deda Ranka i ne mogu da docekam da idem kuci da vidim kraj knjige.
Ceo dan je gledam i venem od znatizelje ko je koknuo Bandu svalercinu :lol:

Imam neke ideje al samo zahvaljujuci tome sto je moje dete listalo knjigu pa sam nesto pred kraj videla sto me navelo da razmisljam o tome.

Odlucila sam da posle predjem na Poranio Milorad, da bi jedna draga forumasica uspela da je kupi ako valja pre nego sto ode van granica ove zemlje.

Zove se Profesorka klavira
Ovo zvuci dobro :D

p.s. nevoljena zaova odlazi tomorou ranom zorom
:eek: Ona je jos tu!!!
Msm, sinoc je bila :eek:
Pa jes' ti njoj rekla da su praznici davno prosli :mrgreen:

Providne priče-Ljudmila Ulicka 5 priča na 100 strana, o tome kako žene lažu.

Vrckavo,ironično,čitaš i znaš da lažu,čudno...
Tema mi nije odgovarala,toliko laži na tako malo mesta mi je bilo previše.:confused:
Ne vredi ti sad. Vec si me zainteresovala :D

• Podržavam
Reactions: Em.
Cao drustvance moje! Nesto sam mrzovoljna da pisem, ali citam redovno i vas i knjige :) Evo izvestaja:
- Isledjivanje Ilijas Maglinis (Geopoetika).
- Vizantija Misel Kaplan (Clio).
Obe shvatam kao preporuku :D

jutros mi se sve poremetilo, a i digla sam se u devet zora (pet)..pa bar da napišem šta sam dovukla iz biblioteke
Partizanova kči...Luj de Bernijer
Ja citala, ali meni je bila bzvz. Srecom makar je tanka :D

Eno sam ulozila prigovor na kraj Deda RRT na fb profilu autorke pa sam dosla i ovde da se zalim.
Kako je bre nije sramota da onako zavrsi roman?
Pa ja sam izgarala da saznam kraj ali izgarala i sta ?
Nista.

Sita sam se ismejala, sve to stoji i rado cu da citam nove knjige al ne da meje zeznula , nego nemam reci.
Al da je vrcavo, veselo, pametno i zabavno...jeste!

jutros mi se sve poremetilo, a i digla sam se u devet zora (pet)..pa bar da napišem šta sam dovukla iz biblioteke

Luda za modom...Rebeka Kempbel (da malo odmorim mozak, a i mala je, taman zaa damsku torbu ..koju ja btw nemam)
Ulica kamelija...Merse Rudeira...laguna, španac(a možda i špankinja, ne znam) obećava
Rubin u njenom pupku
Matematika ljubavi...Ema Darvin...čini mi se da je neko ovo čitao, molila bih da mi kaže
Putanja čula..Nedžma
Ćarobnica iz Firence...Ruždi :heart:
Ni tamo ni ovde..Brajson (ovo mi se čini da sam čitala, al' nema veze...nije mi prvi put:rumenko: )

bila je na polici i ona Vesna Dedić...dal' da je uzmem, dal' ne...i NISAM...a možda sam trebala

Da, Rada nasa je citala "Ulicu kamilija" i "Matematiku ljubavi" i koliko sam shvatila, dobro je da si je uzela iz biblioteke. A ja sam se zeznula i kupila "Matematiku" jer mi se tada bas bas to kupovalo i nisam mogla da docekam Radu do kraja da mi kaze da i nije nesto :lol:
Ja citala "Partizanovu kci" i ko sto rece draga nam i neprevazidjena Lamar, bzvz je. Sve je on nesto hteo ali je bez poente a i dosadnjikava, jedino eto, nije velika (kao "Mandolina kapenova":))
I ja sam preporucila "Rubin u njenom pupku" i nadam se d ace ti se svideti.
I javi za Ruzdija, bas me zanima. Jesi citala nesto drugo njegovo?
Ja sam citala "Deca ponoci" i bila mi je neobicna i lepa na neki isto tako iscassen nacin, do danas nisam nacisto ali bih nesto jos njegovo citala. Medjutim, moj dragi me ne pusta da ne procitam "Satanske stihove" ("Kod tolikih knjiga koje citas nisi jos citala "Satanske stihove"?!!!"), cak mi ju je i kupio, tako da mi nema druge, moram letos da je citam :)

Eno sam ulozila prigovor na kraj Deda RRT na fb profilu autorke pa sam dosla i ovde da se zalim.
Nista.

Sita sam se ismejala, sve to stoji i rado cu da citam nove knjige al ne da meje zeznula , nego nemam reci.

Meni se nekako cinilo da je tako i trebalo da bude. Verovatno sam i ja iscasena, ali nisam zelela da nijedna od tih zena blesavih bas bude zasigurno ubica. Tako da mi je kraj bio taman kako treba. Ali k'o sto rekoh, ja sam sasava na svoj nacin pa me ne treba uzimati kao merilo.
Ali eto, gledaj na to sa vedre strane, pa ti i nisi citala da bi videla ko je ubica vec da bi se nasmejala (sto i jesi, cak si i autobus zasmejavala :lol:), da bi se zabavila (sto i jesi) i da bi potvrdila da volis Djurdjevicku (sto takodje jesi). I da bi naravno uzivala u posveti, sto si svaki put sigurno i uradila uvek kad otvoris knjigu ;) Dakle, sve je na mestu

Ispred mene stoji novi Koeljov roman "Andjeo cuvar" i Selimoviceva "Tvrdjava". :think:
Pitala sam vas skoro za Moraviu i nisam uzela da citam. Rimljanku sam davno pocela i nikako da zavrsim.
Smaraju me tra la la knjige, a mozak mi nije skoncentrisan nesto za ozbiljnije stivo. Bas sam u nekom cudnom raspolozenju...

Koeljo nije ni za kakvo razpoloženje
Koeljo je za pileći mozak koji misli da je nešto posebno
tako, Trojanka, slobodno računaj da nemaš nikakvu knjigu

izvini Koeljo, dovoljno sam te pročitala da ovo odgovorno tvrdim

jedino,nešto malo, ali baš nešto malo vrijedi 11 minuta

Nista.

ja sve nisam htela da ti kvarim volju, pa zato nishta ne napisah:lol:
tako sam se i ja iznervirala:evil:
posle kad sam prochitala Chim prezivim ovaj roman i opet ostala bez odgovora skontala da je valjda u tome i fora, shta li...

Da, Rada nasa je citala "Ulicu kamilija" i "Matematiku ljubavi" i koliko sam shvatila, dobro je da si je uzela iz biblioteke. A ja sam se zeznula i kupila "Matematiku" jer mi se tada bas bas to kupovalo i nisam mogla da docekam Radu do kraja da mi kaze da i nije nesto :lol:
Ja citala "Partizanovu kci" i ko sto rece draga nam i neprevazidjena Lamar, bzvz je. Sve je on nesto hteo ali je bez poente a i dosadnjikava, jedino eto, nije velika (kao "Mandolina kapenova":))
I ja sam preporucila "Rubin u njenom pupku" i nadam se d ace ti se svideti.
I javi za Ruzdija, bas me zanima. Jesi citala nesto drugo njegovo?
Ja sam citala "Deca ponoci" i bila mi je neobicna i lepa na neki isto tako iscassen nacin, do danas nisam nacisto ali bih nesto jos njegovo citala. Medjutim, moj dragi me ne pusta da ne procitam "Satanske stihove" ("Kod tolikih knjiga koje citas nisi jos citala "Satanske stihove"?!!!"), cak mi ju je i kupio, tako da mi nema druge, moram letos da je citam :)

Danče, sve što je bilo od Ruždija kod nas, ja pročitala
Tlo pod njenim nogama čak dva puta
jedino ovu nisam i baš sam sretna što sam je ugrabila
meni je on divan..baš tako kao što kažeš...na neki iščašen način..i mistika i istina i strast i priča i nemoguče i sve...

Koeljo nije ni za kakvo razpoloženje
Koeljo je za pileći mozak koji misli da je nešto posebno
tako, Trojanka, slobodno računaj da nemaš nikakvu knjigu

izvini Koeljo, dovoljno sam te pročitala da ovo odgovorno tvrdim

jedino,nešto malo, ali baš nešto malo vrijedi 11 minuta

11 minuta je poslednja njegova koju sam procitala. Tu sam stala jer me ne privlaci njegovo pisanije. Slazem se sa tvojim misljenjem.

A rekoh da cu napisati sta sam jos citala:
- Split, Slavoljub Stankovic (Geopoetika). Prica o momku od 33 godine, Beogradjaninu, strucnjaku za reklamne slogane (tzv. copyrighter) koji se upusta u potragu za svojim polubratom tri dana starijim od njega (navodno je njegov otac u roku od tri dana napravio i njega u Beogradu i tog brata u Splitu). Prica je i o Jugi, i o danasnjem Beogradu i Splitu, i najvise o porodicnim odnosima i o ljudima, odnosno najvise muskarcima od tridesetak godina koji vise ne mogu da se ponasaju kao klinci (ono - kres, sloboda i sl) a ne osecaju se ocigledno kao sasvim odrasli. I onda mora da se potrudi da poveze svoje licne price, da zaokruzi neke porodicne mitove, valjda da bi mogao dalje.
Dopala mi se vrcavost jezika (zaista mu leze te reklame jer je i pisac copyrighet i to bas velika faca kako sam cula). Mislila sam da je prica i sve to sasvim povrsno pa sam bila prijatno iznenadjena da nije tako. Cita se za jedno popodne i drago mi je da sam je procitala. Nije tipa Selenic (niti to pokusava da bude) ali je prijatno drustvo. Otprilike kao Ante Tomic u Hrvatskoj.
- Svinja koja bi da bude pojedena, Dzulijan Badzini (Laguna). Malo se odmaram od Lagune ali ova mi je sela, valjda zato sto nije beletristika. Knjiga je bas zanimljiva (uprkos odbijajucem naslovu - 100 god sam se mislila za nju na svakoj akciji dok je nisam napokon pazarila zimus). Tip je sakupio 99 misaonih ogleda, kako ih on zove, u stvari interesantnih, ,cesto duhovitih pricica koje posle analizira a koje su zapravo parafraze nekih od najznacanijih filozofskih ideja nekad i sad. Tipa, sta nas cini osobama (dakle ne ljduima, kao bioloskom vrstom, nego bas osobama), onda recimo ideje (ne)postojanja Boga i vere, reinkarnacije, eutanazije, kloniranja sto su sve i svevremene i savremene dileme i gomile drugih. Ja nikad nisam volela filozofiju, ona mi je uvek bila dosadna, ukljucujuci i "Sofijin svet". Ali ova knjiga mi je prijemciva. Lepe je primere izabrao a prepricava ih vrlo duhovito. Nekada se ti ogledi baziraju na delima "pravih" filozofa tipa Dekarta, Platona, Hoka i sl, a nekad uzima primere iz filmova ("Ratovi zvezda", "Insomnija"), knjiga ("Autostoperski vodic kroz galaksiju", "Srce tame") i drugih zanimljivih stvari.
Odlicna je za autobus, uzgred, jer su kratka i zanimlijva poglavlja, taman za 2-3 stanice.
Preporuka.

Uh Jelena:(. Davno sam je čitala, drugarica mi posle maznula knjigu i nikako da vrati:confused:, ali i dalje mi se prevrće želudac kad je se setim. Mada mi je prvi deo mnogo mučniji nego drugi, valjda sam posle već malo oguglala, a možda i jer sam ja sa tih BIH prostora nekada davno otišla...

Luda za modom...Rebeka Kempbel (da malo odmorim mozak, a i mala je, taman zaa damsku torbu ..koju ja btw nemam)
Ulica kamelija...Merse Rudeira...laguna, španac(a možda i špankinja, ne znam) obećava
Rubin u njenom pupku
Matematika ljubavi...Ema Darvin...čini mi se da je neko ovo čitao, molila bih da mi kaže
Putanja čula..Nedžma
Ćarobnica iz Firence...Ruždi :heart:
Ni tamo ni ovde..Brajson (ovo mi se čini da sam čitala, al' nema veze...nije mi prvi put:rumenko: )

bila je na polici i ona Vesna Dedić...dal' da je uzmem, dal' ne...i NISAM...a možda sam trebala

Ja sam čitala ove dve. Ulica kamelija , o napuštenoj bebi, ali ne bih smela više da pričam o tome, jer se tek na kraju saznaje suština. Možda me zbog toga i nije toliko dirnula, mada je tema privlačna.
Matematika ljubavi je malo bolja, radi se o specifičnom porodičnom i ljubavnom odnosu, ali sam od nje više očekivala.

Nista.

ja sve nisam htela da ti kvarim volju, pa zato nishta ne napisah:lol:
tako sam se i ja iznervirala:evil:
posle kad sam prochitala Chim prezivim ovaj roman i opet ostala bez odgovora skontala da je valjda u tome i fora, shta li...

Koje smo ti mi detektivke. :rotf: Ako će vam biti lakše, moj osećaj je isti.:(

Danče, sve što je bilo od Ruždija kod nas, ja pročitala
Tlo pod njenim nogama čak dva puta
jedino ovu nisam i baš sam sretna što sam je ugrabila
meni je on divan..baš tako kao što kažeš...na neki iščašen način..i mistika i istina i strast i priča i nemoguče i sve...

E pa to je divno Ester mila, bas si mi lepo i jasno napisala. Kad ti kazes, nema mi druge, dakle, za leto je Ruzdi rezervisan :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back