Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
je l' čitao neko Spletkarenje sa sopstvenom dušom?

Ja čitala svojevremeno. Svidelo mi se. I druga njena knjiga Kao da se ništa nije dogodilo.

Da znas, divan je "Muzej". Imam ne znam koliko strana prepisanih odlomaka posto je knjiga bila iz biblioteke. To je prva njena koju sam ja citala i trajno sam se zaljubila

Lakše bi ti bilo da si je kupila. Inače, tu sam, čitam. Mislim, čitam temu, a čitam i Jergovića, pa dok ne pročitam nemam šta da kažem. Nemam ni neke preliminarne utiske. Može da se čita, nije neko smaranje, a to mi je najvažnije.

Ja čitala svojevremeno. Svidelo mi se. I druga njena knjiga Kao da se ništa nije dogodilo.
Lakše bi ti bilo da si je kupila. Inače, tu sam, čitam. Mislim, čitam temu, a čitam i Jergovića, pa dok ne pročitam nemam šta da kažem. Nemam ni neke preliminarne utiske. Može da se čita, nije neko smaranje, a to mi je najvažnije.

ovo sam citala pre nekoliko godina i jedva sam je svarila :neutral:

Meni se svojevremeno dopalo Spletkarenje, stavise veoma mi se dopala. Ali sada je u onoj danas pominjanoj grupi - necu ponovo da citam da se ne bih razocarala. Kao da se nista nije dogodilo sam odusevljena kupila, imala i potpis autorke i sve, i bila mi je neopisivo razocaranje - povrsna, neuverljiva, ma bas bzvz. Cula sam da su joj ove kasnije bolje od te ali vise nisam imala snage da se petljam, a i htela sam da makar sacuvam lepu uspomenu na "Spletkarenje".

pa jest, kad sam vam rekla da se dvoumim šta dalje da čitam i pitala za savet iskulirale ste me i pustile me da idem stranputicom : )

Pa Tara vidis da one rade ovde samo na podvikivanje i podvriskivanje.
Ja kad uljudno pitam sve cute kad pripretim onda se raspisu ne mo'š ih se nacitati.

Devojka sa pomorandzama je draga moja jedna tralalajka da prostis.
Potpuno neverovatno da je jedan covek napisao tako razlicite knjige i zanrovski i kvalitetno razlicite. Ja sam je citala na plazi i za to je bila odlicna. Al nisam mogla da se nacudim cudom da je isti autor kao presmorni Sofijin svet. Posle sam se zaintersovala za Gordera i od tad sam fan. Ali Devojka i nije tipicni Gorder, imam utisak da je nju napisao iz dokonosti jedno popodne kad je napolju bilo toliko hladno da nije znao sta ce sa sobom pa ko veli daj da smuljam jednu super laku a lepu knjigu prodavace se i eto malo parica prihodovanih.

Citaj do kraja obavezno.
Divna je i toplo.
Al laka.
Ne ocekuj previse,

Posle kad se odlucis za Gordera pitaj sta dalje :)
Da ne natrcis na neke njegove radove i odustanes pre nego sto si uzela najbolej od Gordera.
je l' čitao neko Spletkarenje sa sopstvenom dušom?

Citala sam ja ...kao i Kao da se nista nije dogodilo i Idi, vreme je.
Sta te zanima?

Spletkarenje je jedna od knjiga koje sam citala 2x.
I naravno sa razlicite distance i sa par godina razlike sasvim drugacije sam dozivela knjigu. Tj sadrzaj. Knjizevno gledano to je u rangu Bobic Mojsilovic i npr ...ne znam npr koga jer kad objasnjvam ja uvek Jovanovicku stavljam kao predmet sa kojim poredim.

Poslednja izmena:
Meni se svojevremeno dopalo Spletkarenje, stavise veoma mi se dopala. Ali sada je u onoj danas pominjanoj grupi - necu ponovo da citam da se ne bih razocarala. Kao da se nista nije dogodilo sam odusevljena kupila, imala i potpis autorke i sve, i bila mi je neopisivo razocaranje - povrsna, neuverljiva, ma bas bzvz. Cula sam da su joj ove kasnije bolje od te ali vise nisam imala snage da se petljam, a i htela sam da makar sacuvam lepu uspomenu na "Spletkarenje".

Ako mene pitate kasnije knjige nisu bolje.
Idi vreme je je bilo toliko razocarenje za mene da sam prestala da ctam tu autorku posle nje. Obozavala sam Spletkarenje 2000.te. Citala sam je ponovo 2002. na zimovanju od dokonosti i razocarala se nevidjeno. Odjenom vise nije bilo te emocije i energije koju sam na prvo citanje osetila i koja me pomerla do suza. Secam se tacno da sam sedela u kreveti u ridala na neke scene.

Kao da se nista nije dogodilo mi je bila mlaka.
Sad kad gledam neke od ovih serija na tv ove Mir Jam i otasle njam njam...to mi na to lici...al aj i ta je nekako pretekla al Idi vreme je ...e to je bilo zestoko razocarenje al da ne mislite da je nesto u pitanju famozno naime najveca zamerka koju imam je to sto je napisala jednu odu Djindjicu ( politicki sam debil, mogoloid ...ič me politika ne zanima te nisam citala pricu o Djindjicu kao politicaru nego kao coveku, ali nisam uspela da se izvucem iz politike ) potpuno po meni nepotrebno je kombinujuci sa ljubavnom pricom ...i tako opsiuje neko tesko vreme ove zemlje i meni je knjiga sva bila siva...i nista mi se u njoj dopalo nije. Bukvalno.

Aj kad nema neku knjizevnu tezinu al je prica lepa i pitka kao ta Devojka sa pomorandzama pa i prodje al ovo nit knjizevno jaka nit fabula jaka ma potpuni smor.

I naravno sa razlicite distance i sa par godina razlike sasvim drugacije sam dozivela knjigu. Tj sadrzaj. Knjizevno gledano to je u rangu Bobic Mojsilovic i npr ...ne znam npr koga jer kad objasnjvam ja uvek Jovanovicku stavljam kao predmet sa kojim poredim.

baš si mi dala dobar šlagvort, jer sam baš kad sam napisala da sam čitala Jovanovićku, htela da zapitam da li nju stavljamo u koš sa onima Dedić-Milojević, Bačić-Alimpić, Mateus, .... pa mi ipak bilo malo sumnjivo
ali da, ona je tačno u rangu sa Bobić-Mojsilović.... a i ona mi je ni tamo ni ovde....
nisu baš ni ozbiljna literatura, a ni gore pomenute
E, kad ih ovako sve nabrojim, onda mi baš drago što nemam dva prezimena, a nekad mi je to izgledlo tako cool

baš si mi dala dobar šlagvort, jer sam baš kad sam napisala da sam čitala Jovanovićku, htela da zapitam da li nju stavljamo u koš sa onima Dedić-Milojević, Bačić-Alimpić, Mateus, .... pa mi ipak bilo malo sumnjivo
ali da, ona je tačno u rangu sa Bobić-Mojsilović.... a i ona mi je ni tamo ni ovde....
nisu baš ni ozbiljna literatura, a ni gore pomenute
E, kad ih ovako sve nabrojim, onda mi baš drago što nemam dva prezimena, a nekad mi je to izgledlo tako cool

Ti k'o Tanja Peternek :mrgreen:

Vi' stvarno. Sve po dva prezimena :)

:zcepanje:
Tek sad, kad procitam ovaj tvoj komentar, mi je jasno zasto mi se nije svidjao :zcepanje:
U stvari mi je isao na zivce tako njanjav. Zeno, otvori mi oci :zcepanje:

Dva puta sam citala Malog princa...i pridruzujem se kubu onih koji ga ne vole...tj...nije mi jasno sta tu ima posebno.

Kad sam bila mala, moja rekacija je biloa...jao jadan :(
Skorasnja reakcija je, bas ta.....al je njanjav :confused:

Ako mene pitate kasnije knjige nisu bolje.
Idi vreme je je bilo toliko razocarenje za mene da sam prestala da ctam tu autorku posle nje. Obozavala sam Spletkarenje 2000.te. Citala sam je ponovo 2002. na zimovanju od dokonosti i razocarala se nevidjeno. Odjenom vise nije bilo te emocije i energije koju sam na prvo citanje osetila i koja me pomerla do suza. Secam se tacno da sam sedela u kreveti u ridala na neke scene.

Kao da se nista nije dogodilo mi je bila mlaka.
Sad kad gledam neke od ovih serija na tv ove Mir Jam i otasle njam njam...to mi na to lici...al aj i ta je nekako pretekla al Idi vreme je ...e to je bilo zestoko razocarenje al da ne mislite da je nesto u pitanju famozno naime najveca zamerka koju imam je to sto je napisala jednu odu Djindjicu ( politicki sam debil, mogoloid ...ič me politika ne zanima te nisam citala pricu o Djindjicu kao politicaru nego kao coveku, ali nisam uspela da se izvucem iz politike ) potpuno po meni nepotrebno je kombinujuci sa ljubavnom pricom ...i tako opsiuje neko tesko vreme ove zemlje i meni je knjiga sva bila siva...i nista mi se u njoj dopalo nije. Bukvalno.

Slicno tebi dozivela sam "Kao da se nista nije dogodilo" i drugi krug "Spletkarenja".

"Idi, vreme je" se po pravilu nije dopala duboko apoliticnim citaocima. Meni jeste. Veoma. Zbog socioloske i politicke analiticnosti i obojenosti, koje se veoma podudaraju sa mojom licnom.
Intimno, knjiga me je izuzetno dotakla u segmentu opisa hronologije sazrevanja zivotne odluke - otici zauvek.

Pa Tara vidis da one rade ovde samo na podvikivanje i podvriskivanje.
Ja kad uljudno pitam sve cute kad pripretim onda se raspisu ne mo'š ih se nacitati.

Devojka sa pomorandzama je draga moja jedna tralalajka da prostis.
Potpuno neverovatno da je jedan covek napisao tako razlicite knjige i zanrovski i kvalitetno razlicite. Ja sam je citala na plazi i za to je bila odlicna. Al nisam mogla da se nacudim cudom da je isti autor kao presmorni Sofijin svet. Posle sam se zaintersovala za Gordera i od tad sam fan. Ali Devojka i nije tipicni Gorder, imam utisak da je nju napisao iz dokonosti jedno popodne kad je napolju bilo toliko hladno da nije znao sta ce sa sobom pa ko veli daj da smuljam jednu super laku a lepu knjigu prodavace se i eto malo parica prihodovanih.

Citaj do kraja obavezno.
Divna je i toplo.
Al laka.
Ne ocekuj previse,

Posle kad se odlucis za Gordera pitaj sta dalje :)
Da ne natrcis na neke njegove radove i odustanes pre nego sto si uzela najbolej od Gordera.

Citala sam ja ...kao i Kao da se nista nije dogodilo i Idi, vreme je.
Sta te zanima?

e mirka fala ti ko sestri : )
takav utisak sam i ja stekla, da je napisao knjigu onako, iz dosade, brza i laka

što se tiče spletkarenja ja sam čitala i meni se svidela poprilično, ali sam je čitala pre mnogo godina, kada se pojavila, posle toga sam čitala sve marijine knjige ali mi je spletkarenje ostalo u najlepšem sećanu... poslednja je svakako najlošija, ne sećam se ni kako se zove : S

je l' po njoj snimljen istoimeni film sa Šarliz Teron?

nije..

predpostavljam da mislis na film Zena astronauta....

Rado ne znam sta bih ti rekla.. ukusi se razlikuju.. ja sam je pocela citati prije par mj i ostavim je na pola..nesto mi je bila spora i skace mi iz sadasnjosti u proslost..e onda kad se jedno popodne varim opet na citanje i nisam mogla stati...

nešto mislim o dva prezimena
JA, Esterka...imam jedno zvanično
drugo, djevojačko, koje koristim uz to zvanično
treće, klizno..bilo, pa se vratilo..ali može da posluži za nedaj bože
i četvrto...stoji u rezervi

zeznula sam sve ove sa dva prezimena :mrgreen:

i, moram da kažem, živa nisam

nisam mnogo pročitala od Bobić Mojsilović...Dnevnik srpske domaćice...i još jednu, ne znam koju( na kraju završi sa mlađim tipom)
mislim, nije neko ludilo, ali simpatično i čitljivo...
inače, njene kolumne po novinama ne ćitam
eto

ja sam je čitala prije desetak godina, kad sam i film gledala
pridružujem se Dani...mnogo je topla i slatka
čak je i moja starija kćerka pročitala, koja inače ne ćita..nisam joj mogla usaditi ljubav prema knjigama nikako

Moj klinac (6 godina) naucio da cita i odusevljen je, kupujem mu knjigice, jedini problem je sto cita naglas i srice, pa ako ga neko prekine on zaboravi gde je stao pa sve iz pocetka :lol: a to sve verujte mi utice na moj nervni sistem i moje ganglije :mrgreen:

I sad je trazio da mu kupim Carobnjak iz Oza mislim da mu je rano za tu knjigu :think:

moja starija je baš starija..mislim, djevojka, žena..jel'
i čitala sam joj kad je bila mala..i upisala u biblioteku od 6 god i gurala joj knjige za njen uzrast i nema što nisam pokušavala...zirou..kol'ko kuća..jedva je lektire pročitala i to na muku...a pored toga, ponekad, ponešto
od lektire joj je legao Stranac od Kamija...njega je apsolvirala..pa sam joj onda gurala slične knjige...ma džaba sve
kol'ko sam joj knjiga kupila samo...

a mlađa sad zasad voli...ne zna još dobro da čita, al' se bori...malo ja, malo ona...al' sad voli
mislim, da će ona i čitati

Moj klinac (6 godina) naucio da cita i odusevljen je, kupujem mu knjigice, jedini problem je sto cita naglas i srice, pa ako ga neko prekine on zaboravi gde je stao pa sve iz pocetka :lol: a to sve verujte mi utice na moj nervni sistem i moje ganglije :mrgreen:

I sad je trazio da mu kupim Carobnjak iz Oza mislim da mu je rano za tu knjigu :think:
:zcepanje: Ulepsala si mi dan. Samo kad ga zamislim...

Inace vidim da cu citati Lajanje na zvezde i tako to,
da necu citati Spletkarenje i tako to
i da sam procitala 1 od Bobic-M... ne znam stvarno ni koju, al' neku s' pocetka, i nisam vise niti cu.

Ester, ja cisto sumnjam da jos neko ima toliko prezimena (znaci izuzimajuci Aziju, jel tamo to bese nekih 100 imena i prezimen? :think:) . Ti si na ovim nasim prostorima definitivno najkomplikovaniji slucaj :D

Meni se dopada Bobić Mojsilović. Dopadala mi se kao opoziciona novinarska u slavnim danima TV Politike... dopala mi se njena prva knjiga koju sam pročitala i u mnogim segmentima se pronašla Dnevnik srpske domaćice, dok sam još čitala knjige o nesrećnim 90-im, pa onda naredna Majke mi bajka, pa Ono sve što znaš o meni i Tvoj sam. Verujem da će mi se svideti i druge ako ih nekad budem pročitala. Ima toga vazdan, sad sam malo izguglala, ispade ona plodan pisac (http://www.knjigaknjiga.com/pisac_knjige.php?pisac=Mirjana Bobić Mojsilović)
Mozda bi mi se svidela i Bačić-Alimpić i ostale iz tog koša kad bih ih pročitala. Samo što to ovde ne bih smela da priznam. :zper:
Inače Bobić Mojsilović je posle udavila u onim emisijama gde je imala neke goste.. ne znam kako se zvala, i ona gde je kuvala "Pogodi ko dolazi na večru". Ja gledala kad je Marijani Mateus pravila gibanicu. Nego, toliko je bila samodovoljna i samodopadna, da su joj gosti bili čist višak, uvek zapostavljeni, nikad nisu mogli da dodju do izražaja od nje. U jednom momentu je bilo stvarno previše u javnosti

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back