Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad smo vec kod madjarskih pisaca preporucujem Sabo Magdu "Vrata".

Interesantna tema i na izuzetno iskren nacin obradjena.Posle sam dugo bila u dilemi da li je bas tako moralo da se zavrsi.Knjiga o medjuljudskim odnosima potpuno razlicitih tipova licnosti(uvek mi je slabost bila psihologija:confused:)

Ode na spisak posle Esterkine preporuke za "Starinsku pricu" :)

Hvala drugarice moje
yellow_smiley_hug.gif

Jaooo :lol: napisala sam juce svoj komentar na sajtu lagune o KITNU i naravno da ga nisu objavili :lol:

Objaviće.
I ja sam im negativno kometarisala nekoliko knjiga i isto sam pomislila što i ti,kad eto komentara posle 5-6 dana...Oni ih "proveravaju" - u smislu sadržaja - da nema vulgarnosti i tako to...Mada, dešavalo se da nema nekih mojih pozitivnih komentara za starije knjige - one sa početka rada izavačke kuće. Pitala sam, ne znaju zašto,ali kad su proveravali, ispostavilo se da su sve izdanja sa početka - član sam od samog osnivanja, dok još nije bilo ni site-a , ni kluba čitalaca...Jedino što su me na jednom od sajmova, zbog gužve, ponovo učlanili ( navodno im je bilo brže,nego da mi traže broj, jer ga nisam imala kod sebe), pa sam dobila veliki članski broj i novu karticu :(

"Knjigu očeva" sam tati kupila za NG i mnogo mu se dopala.Imam poverenja u njegov sud, jer baš mnogo čita, pa sve što kupim, prvo ide kod njega.....

a, jesi li mozda citala njegovu Zegu? pitam se dal je slicna ovoj knjizi...meni se svidja stil kojim poneku, ali ne sve, price pise, upotrebljava neobicne forme glagola ....tipa zakaputala, se za obuci kaput, il tako nesto slicno..ali onda naidjem na neku drugu pricu, koje je em o psihicki bolesnim ljudiima, o depresiji i samoubistvu, em su recenice teske za pracenje (mada..hmm, sad nesto kontam, mozda bas zbog fabule, da jos dublje docara likove i radnju?) i smorim se skroz...

nisam.
čitala sam Šnit, pisala sam ovdje...razvukla sam ga...otprilike je i on takav kao što opisuješ priče...čas odličan, čas smoran
namjerno sam uzela priče , računajući da su krače, pa ako mori idem dalje
mislim da je i Žega nešto o prošlosti,bar mi se tako vrti po glavi

malo mi bezveze što odgovaram na post posle 30 sati, ali ne mogu da odolim, pošto sam marojeviću posvetila dosta svog dragocenog vremena, a njegova dela u celini mogu da okarakterišem kao "trt". Komentarisali smo ga ovde u decembru kad sam čitala neka. Mediterane sam čitala odavno, Šnit sam pokušala pa odustala. To je jedino Esterka pročitala ito zato što je bila zarobljena na nekoj planinin pa joj bilo dosadno. Jedino što mi se donekle svidelo je Parter, a i to verovatno više iz nekog mog lokalpatriotizma jer se radnja dešava na splavu na zemunskom keju. I posle kolko-tolko pozitivnih utisaka uzmem Žegu, ona je kao dobila neke nagrade, to mu najbolje delo. Meni je bilo totalno haotično, izmešao prošlost i sadašnjost, neke dogadjaje, bolnice....
Da rezimiram: žao mi je što sam trošila vreme na njega.

Moj tata je procitao pre par dana on je odusevljen.
Ujedno je procitao Stimer klavira i to mu je citiram "trt"
Jaooo :lol: napisala sam juce svoj komentar na sajtu lagune o KITNU i naravno da ga nisu objavili :lol:

E da objavljuju negativne kritike, ja ne bih mojoj drugarici poklonila Štimer klavira

malo mi bezveze što odgovaram na post posle 30 sati, ali ne mogu da odolim, pošto sam marojeviću posvetila dosta svog dragocenog vremena, a njegova dela u celini mogu da okarakterišem kao "trt".

Kako smo lepo i lako usvojili novi termin :zcepanje:
Svidja mi se nema sta, jer u jednoj kratkoj reci od svega tri slova stane ceo utisak :zcepanje:
Usteda naseg dragocenog vremena i prostora :zcepanje:

Iako je ovde bilo polu-negativnih utisaka o njoj (koliko se secam) ja procitala Vikend Bernharda Slinka (Mirka mi strogo rekla da moram da koristim bold kad pisem naslove i ja evo odmah zurim da budem dobra :) ) Elem, meni se dopala. Jeste da nema tako prijemcivu temu kao "Citac" ali nalazim da slicne kvalitete - pise o teskoj temi, pokusava da je analizira sa svih strana, da se stavi u poziciju razlicitih likova i ne donosi konacnu presedu. Podsetila me je na jedan odlican film koji sam gledala da Festu pre 2-3 godine i ostao mi je u strasnom secanju Bader-Majnhof kompleks. To nije tema koja bi me primarno interesovala, isla sam jer je moj decko hteo da gleda, ali odgledala sam film od tri sata ne trepnuvsi.
Drago mi je da sam procitala "Vikend", sa njim mi se Slink definitivno upisuje medju omiljene pisce o cemu god da pise, ali ostaje da su mu najprijemcivija dela "Citac" i "Bekstva od ljubavi" koja je fenomenalna za sve ljubitelje prica, to sam ovde vec pisala.

Samo da se pohvalim da sam pobedila na aukciji za Dezire (na Limundu). Sad još da mi stigne.:)

:rotf::rotf::rotf:
Jao Rado, ulepsala si mi dan!
Pa da su ucesnici makar i najmanje slutili sa kim su se do'vatili, odustali bi jos kod pocetne cene :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Oni nesrecnici misle aukcija ko aukcija. Kad ono sipak, evo Rade.

Ja ne mogu da ti opisem koliko si me razvedrila jutros.
A naravno da mi je drago i sto si se dokopala knjige koju si htela. :)

Iako je ovde bilo polu-negativnih utisaka o njoj (koliko se secam) ja procitala Vikend Bernharda Slinka (Mirka mi strogo rekla da moram da koristim bold kad pisem naslove i ja evo odmah zurim da budem dobra :) ) Elem, meni se dopala. Jeste da nema tako prijemcivu temu kao "Citac" ali nalazim da slicne kvalitete - pise o teskoj temi, pokusava da je analizira sa svih strana, da se stavi u poziciju razlicitih likova i ne donosi konacnu presedu. Podsetila me je na jedan odlican film koji sam gledala da Festu pre 2-3 godine i ostao mi je u strasnom secanju Bader-Majnhof kompleks. To nije tema koja bi me primarno interesovala, isla sam jer je moj decko hteo da gleda, ali odgledala sam film od tri sata ne trepnuvsi.
Drago mi je da sam procitala "Vikend", sa njim mi se Slink definitivno upisuje medju omiljene pisce o cemu god da pise, ali ostaje da su mu najprijemcivija dela "Citac" i "Bekstva od ljubavi" koja je fenomenalna za sve ljubitelje prica, to sam ovde vec pisala.

Ja sam citala Vikend i utisak mi je bio da je "onako". Ali to je ona kategorija za koju mi nije zao sto sam imala strpljenja da je procitam, a ne spada u moje omiljene. Volim sto sam je citala zbog tog preispitivanja koje se provlaci kroz celu knjigu. Sto je ukljucena porodica, prijatelji i okolina. Sto se stice jedan sveopsti utisak promisljanja.Davno sam je citala ali jos pamtim tu atmosferu.

"Bekstvo od ljubavi" nisam citala, ali mi je na spisku, i volela bih i hocu da je procitam :)

:rotf::rotf::rotf:
Jao Rado, ulepsala si mi dan!
Pa da su ucesnici makar i najmanje slutili sa kim su se do'vatili, odustali bi jos kod pocetne cene :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Oni nesrecnici misle aukcija ko aukcija. Kad ono sipak, evo Rade.

Ja ne mogu da ti opisem koliko si me razvedrila jutros.
A naravno da mi je drago i sto si se dokopala knjige koju si htela. :)

Da li će tvoja sreća biti manja ako ti priznam da nisam ni imala konkurenciju? :zper: Tražio čo'ek 400 dindži, tol'ko i dobio.
Strahovala sam od vas ovde da mi neka ne pokvari posao. :zcepanje:
Ali, vi ste moje drugarice. :zaljubljena:

Da li će tvoja sreća biti manja ako ti priznam da nisam ni imala konkurenciju? :zper: Tražio čo'ek 400 dindži, tol'ko i dobio.
Strahovala sam od vas ovde da mi neka ne pokvari posao. :zcepanje:
Ali, vi ste moje drugarice. :zaljubljena:

Moja sreca nece biti manja zato sto si ti :sad2: strahovala, (strahovati zbog knjige) :zcepanje:
i pored ostalih mogucih konkurenata :sad2: strhovala si i od nas :zcepanje:
A mi :kafa::jede: :strika: :whistling: :manikir: mirno provodile dane, i ne pomisljajuci na knjigu.

I kad ja to tako zamislim, mojoj sreci ponovo kraja nema :zcepanje:

Sve u svemu, drago mi je sto je bilo tako kako je bilo, :zag: jer to znaci da si je dobila povoljno.

Sad je i meni smešno, ali čekati da prođe devet dana, pri tom znati da u Beogradu postoje samo još dve takve knjige(reče mi Dana, :heart: moje), nije bilo ni malo naivno. Razmišljala sam ako počnu da dižu cenu, dokle valja ići, ipak je polovna, kad ono, nikoga to ne zanima. Mi smo ti ovde poslednje Mohikanke.:zcepanje:

Moja sreca nece biti manja zato sto si ti :sad2: strahovala, (strahovati zbog knjige) :zcepanje:
i pored ostalih mogucih konkurenata :sad2: strhovala si i od nas :zcepanje:
A mi :kafa::jede: :strika: :whistling: :manikir: mirno provodile dane, i ne pomisljajuci na knjigu.

I kad ja to tako zamislim, mojoj sreci ponovo kraja nema :zcepanje:

Sve u svemu, drago mi je sto je bilo tako kako je bilo, :zag: jer to znaci da si je dobila povoljno.

E sad ste vas dve meni ulepsale dan, sa citavom pricom i pretecim stripom (Lamar, genije si nas!)
Meni je neizmerno drago da se sve razresilo na opstu srecu i zadovoljstvo, a nasa Rada dobila jos jednu knjigu da se gura sa drugima na spisku i na polici :)

E sad ste vas dve meni ulepsale dan, sa citavom pricom i pretecim stripom (Lamar, genije si nas!)
Meni je neizmerno drago da se sve razresilo na opstu srecu i zadovoljstvo, a nasa Rada dobila jos jednu knjigu da se gura sa drugima na spisku i na polici :)
:rotf:
Nemoj da si na kraj srca.:lol: Još malo pa će raspust, a i penzija će ubrzo :zper:.
Idućeg meseca možda ne kupim ništa; vidiš kako nam prete smanjenjem plata.:(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back