Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala draga Rado sto si moj zamenik :D :cmok2:
Samo jos da dodam Dragon da, ako ti se dopadne "Ovde sam vec hiljadu..." mozes da nastavis sa "Sakupljacicom badema" - isto je Italija, Sicilija, "dise i mirise" momenat, ali su i odlicna prica i likovi. Ako te jos neka sa navedenog spiska posebno zanima pisi :bye:

Pocela sam "Knjigu oceva", na 80-oj sam strani, i za sada mi je "onako".
Videcemo kako ce biti dalje :)

Moj tata je procitao pre par dana on je odusevljen.
Ujedno je procitao Stimer klavira i to mu je citiram "trt"
Al ponajbolje obozava Avanture nevaljale devojcice -kaze "uf"

A moj tata vam je zahtevam citalac nevidjeno.
Malo sta mu je bas za "uf" vecina mu je "trt" :lol:

Sad cita Englesko kineski recnik za ljubavnike i smejulji se ...videcemo sta ce reci.

Sad cita Englesko kineski recnik za ljubavnike i smejulji se ...videcemo sta ce reci.

Pozdravi tatu posto se slazem i za "uf" i za "trt" od navedenog :D
Meni se takodje dopala "Knjiga oceva", licila mi je na Vidu Ognjenovic po atmosferi i nekom ravnicarskom tipu pripovedanja (a mozda je to ono sto sam zelela da vidim, buduci da je pisac Madjar). Ovu drugu njegovu, "Majka je samo jedna", nisam citala.

čitala sam ja :)
i meni se dopala Knjiga očeva...priča o generacijama očeva
a Majka je samo jedna..je priča samo o majci..koja je baš onako loša kao majka i karakter :)...i samo o toj jednoj majci...i nije ni primać' očevima, kao da je drugi čovjek pisao

Kad smo vec kod madjarskih pisaca preporucujem Sabo Magdu "Vrata".

Interesantna tema i na izuzetno iskren nacin obradjena.Posle sam dugo bila u dilemi da li je bas tako moralo da se zavrsi.Knjiga o medjuljudskim odnosima potpuno razlicitih tipova licnosti(uvek mi je slabost bila psihologija:confused:)

ja se ovo k'o ponavljam,a?!

A-a :zcepanje:

Ja cu danas da svratim do Lagune :rumenko: da kupim knjigu nedelje :cool: cenim da moze biti edukativna :cool: ako nista bar zabavna... :lol:

Pored toga danas cu se videti sa Danom :klap: a to znaci ...2 h dobrog provoda + dve nove knjige + super kafa.

Povrh toga evo guglam neke knjige , sutra sam u NS a tamo je sajam knjiga pa cu sa jednim :heart: da idem da opajamo sajam mozda nadjemo nesto na super popustu :zper:

Ako i ne neadjemo moja firma ima super sendvice i druzenje ce biti kul.

Kad smo vec kod madjarskih pisaca preporucujem Sabo Magdu "Vrata".

Interesantna tema i na izuzetno iskren nacin obradjena.Posle sam dugo bila u dilemi da li je bas tako moralo da se zavrsi.Knjiga o medjuljudskim odnosima potpuno razlicitih tipova licnosti(uvek mi je slabost bila psihologija:confused:)

moj čovjek! to nisam čitala od nje (znam da je ona, Magda),
čitala sam od nje Starinsku priču...čak dva puta (jesam, života mi)
prvi put,daaavno, slučajno je otkrila...a drugi put skoro negdje...i mnogo mi se svidjela
Starinska priča je priča o njenoj porodici, o babama, đedovima i ostalim
i ima priča o nekoj njenoj babi koja se nikako nije slagala sa đedom..i svaki put kad bi otišla da razgovara sa njim o razvodu, ostala bi trudna..imali su 7-8 djece na kraju i nisu se razveli
htjela sam još od Magde da čitam, ali ništa drugo nije bilo u biblioteci

• Podržavam
Reactions: Em.
inace, procitala ovog meseca i Crni dud-Kejtlin Dejvis i nije mi ni ona bilo nesto narocito- porodicna prica o tri generacije zena u Bocvani tokom proslog veka...uz to topla, topla preporuka za Murakamijevo Igraj, igraj, igraj, koja je feeeeeenomenalna, klasican njegov stil koji meni pase, ali je nekako optimisticna, nije me ubedacila poput Juzno od granice, zapadno do sunca i Sputnik ljubav, posle kojih nisam mogla da citam nesto drugo od Murakamija po sest meseci..po poruci koju salje me je malo podsetila na Koelja i Alhemicara, ali su meni Koeljo i Murakami neuporedivi po svim mogucim osnovama (naravno na Koeljovu stetu)..i sad jedva cekam da pocnem Okorela zemlja cuda i kraj sveta, koju sam kupla na sajmu jos..znam, znam da je sad u trendu citati Murakamija i da je vec zbog toga pomalo izvikan, ali meni je stvarno sve od njega sto mi dospe u ruke tako dobro, da svaki put ostanem zabezeknuta da neko razmislja/pise takvim recenicama...

Meni se takodje dopala "Knjiga oceva", licila mi je na Vidu Ognjenovic po atmosferi i nekom ravnicarskom tipu pripovedanja (a mozda je to ono sto sam zelela da vidim, buduci da je pisac Madjar). Ovu drugu njegovu, "Majka je samo jedna", nisam citala.

Evo ja ću, pa ću ti reći. :lol:
Samo da završim Staru šalu, počela sam danas.

Za Stimera klavira slazem se, 3Xtrt :)

"Knjigu oceva" nastavljam veceras, videcemo, nadam se da ce da bude vise od "onako" :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back