Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
2ufrr7m.jpg

Ja cu iste ovakve da nabacim :lol:

Biblija otrovne masline je odlicna, za razliku od Bujnog leta, koje je na trenutke dosadno i zamorno sa opisima prirode i nema ni priblizno dobro pricu kao potku, u odnosu na bibliju...
ja trenutno citam Venerinu deltu, Anais Nin i ne svidja mi se uopste..to su njene erotske price, ali pisane po narudzbini u periodu nekih njenih finansijskih problema, i nemaju u sebi ni mrvicu divlje strasti, senzulaaosti i osecajnosti koje imaju njeni dnevnici..naporedo citam i Marojeviceve price Mediterani, koji mi takodje nesto nisu legli i davim se sa Markesovom Vesti o jednoj otmici, od sramote, citam je vise od dva meseca, sto mi s eprvi put desava sa Markesom, koji je moj omiljeni pisac...skroz je drugacija od ostalih njegovih stvari, valjda zato sto je bazirana na istinitim dogadajima, nije mastovita, cak ni stilski, poput ostalih, pa mi nije tako pitka, kao sto sam navikla...

Ko je ovde citao Biblija otrovne masline?
Cini mi se da je Mirka to citala :think:
Mirkaaaaaaaaaaaaaaaa :hej:

Ja čitala. Super je, kao i Bujno leto, mada su totalno različite.

Završila sam Kada si otišao ( tu negde ispred Niša), jedva sam se uzdržala da ne zaplačem na poslednjih desetak stranica. Konačno nešto dobro da pročitam. :) Ali, Mirka nemoj da čita. Nije bolest u pitanju ali ipak...ne voli ona to.

I ja se slazem oko obe (Bujno leto i Biblija) s tim sto su zaista razlicite i ne moraju obe svakome da se dopadnu. Volela bih da procitam i "Lakunu" ali to negde u perspektivi. Imam sad svasta drugo.

Procitala sam "Leto trideset devete" Verner Birman napisao (Laguna). To je knjiga nekakvo novinarsko-reportaznog stila o periodu mart-novembar 1939. god kada se II sv. rat pripremao. Knjiga je igradjena od fragmenata, kao novinarskih crtica o tome sta su razni ljudi radili u tom periodu, i sve po danima, kao dnevnik. A ti ljudi su i Hitler i Dzek Kenedi i Vladislav Spilman pijanista i gomila obicnih ljudi po svim kontinentima. Lepo izvedeno (mada je lektura vrlo losa), dobro je preneta ta atmosfera iscekivanja nekog sr... a ne zna se tacno kako ce izgledati, i ima puno zanimljivosti. Prosto jedna malo veca i sarenija reportaza o jednom specificnom vremenu u istoriji. Nije da padnes u nesvest, ali sam zadovoljna sto sam procitala. Otprilike kao kad citam "P.Zabavnik" :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back