Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam Rado sasvim sigurna da ti imas njegova sabrana dela, samo sto si ih kupovala jednu po jednu, pa ih jos nisi sabrala :D

Nisam ih kupovala. Došla sam do njih slučajno, prostom razmenom. Naime, dobili smo od sponzora gomilu knjiga za odličan uspeh (neprimerenih uzrastu osnovaca). Zamenila Zonom Zamfirovom.:rumenko:

Sinoć nisam mogla nikako da uđem na Krstu, a tako sam želela da vam se pohvalim(požalim) da sam bila na sajmu.
Prvo, toliko je mali, sa nekim malim izadavačima (ili bar meni nepoznatim), a skupo do đavola. Ovo je prvi deo, a od 4. marta se menja "postavka". Dolaze takođe neki izdavačići. Od velikih kuća tamo je samo Laguna, ali ih ne kupujem na sajmovima već u knjižari.
Da me ne bi bio maler, kupila sam samo Dnevnik Ane Frank, jer mi ga je koleginica izgubila prošle godine kad sam joj pozajmila za unuče,a to mi je omiljena knjiga iz detinjstva, zatim Drugo ime za ljubav-Kolin Mek Kalah, nju mi je pojelo drugaričino kuče pre dvadeset godina, a mnogo sam volela tu knjigu. Prodavac koga inače znam godinama sa sajmova mi je preporučio Iluminator-Brenda Rikman Vantriz, i za ćerku, koja mi je pravila društvo Povratak na pravi put(ispovest bivše narkomanke) i Dete ulice od Margaret Klark. Kaže u svojstvu edukacije. 'Ajde.
Kad se preračunam, bolje da sam uzela Aleksandrijski kvartet, polovan za 1500 dinara, ali kasno, već sam se bila istrošila. Nov je 4000, Ljubav u doba kolere 700, Ono što od uvek želiš 800. Mnogo bre. Ćirjanićka će valjda uskoro na trafike, ko prošlogodišnja pobednica. :)
U drugom delu, od 4. marta u planu mi je nova knjiga Dejana Stojiljkovića, Leva strana druma; ipak je on moj Nišlija.:lol:
Eto.

ja uzivam u toj knjizi
mada ona nje nova
pisana je pre Konstantina, jos 2007-e ovo iydanje je samo prosirena za jednu pricu

ali je dobra

ja sam sada opet citala isto iy lokal patriotskih razloga-cisto znam pisca i gotovo sve ljude koje pominje pa ajd da proverim koliko je pesnicke slobode u Americkom snu Milana Jovanovica Strongmena

Rado ne možeš se izbalmirati više od mene :zcepanje:
Emil, Emil, Emil Zola zapamtila za sva vremena :lol:

Inače danas bila u biblioteci i uzela "Čitač" i "Kada si otišao" , to je sa spiska Lamarovog i Daninog ,hvala vam cure :zag:
Počela prvo ovu drugu knjigu, mada sve mislim da sam je čitala čim ugledah korice same knjige, ali nešto se ne sećam radnje uopšte :confused:, mada ne odustajem videću .

Skoro je ovde bila priča o knjizi "Majstor i Margarita", čini mi se Meda i Bi su komentarisale, ako ne grešim, jednoj se dopala drugoj nije.Elem isto pojma nisam imala o radnji sam eknjige i juče mi moj dragi komšija, ne menjam ga ni za koje pare , doneo film .Nisam ni znala da je film snimljen po toj knjizi.Inače film traje skoro 4h i sve je u delovima da kažem, tako je skidan , ostalo mi je još dva dela da odgledam , inače ima ih ukupno 10.Film me je ostavio bez reči, još uvek sam pod utiskom, gledala ga od 9h do 2 i nešto preko noći, oči mi ispadoše ali vredi svaki minut.:)

pa ja iz lokal patriotskih razloga uyela da citam Tnac Violete Jović pa se raspametila....evo čeka me i Preobraženje...al ne mogu da postignem...

inače volim da čitam Dejana, Magičnog Ćiru..jer osnovna ideja je da ima asfalta i izvan kruga dvojke....

Ustala sam iz kreveta da bi napisala ovde svoje utiske o KITNUkrainskom dok mi je sveze.
Osim sto sam celu knjigu posle pocetnog kilavljenja procitala bezmmalo za 5 sati nikakav drugi jaci utisak nemam.

Prica kao prica je toliko uobicajena, prakticno svakodnevna da mi je zao sto se ja nisam setila da tako nesto napisem.
Iskreno se divim piscima koji od nicega naprave knjigu i na tome i ovoj autorki skidam kapu.

Recenice su obicne, nezanimljive, potpuno bez mirisa i boja...
Knjiga mi je budila cudnu emociju...likovi su me ljutili od pocetka do kraja ...
Nista bas specijalno ni lepo ni dbro a ni kvalitetno nisam nasla na tih 300 strana...ovo spada u one knjige koje procitas i zaboravis da si procitao a ako vec nisi procitao mozes sloooooobodno da preskocis jer ama nista ne propustas.

Imam drugu knjigu iste autorke ...Dve prikolice ...necu je skoro citati.

Prelazim na Brajsona od sutra...
Neprakticna mi je za put posto sam je printala iz pdf-a pa cu umesto je morati poneti nesto drugo na sajam u NS da ne bi poludela od dosade ti 6 h koliko sam u obavezi da odsedim.
Jos nisam odlucila sta ce biti ...Mislim da cu Kaju ...spremam se za nju vec mesecima :)

Ako ima neko iz NS da ne zna...sajam knjiga vam pocinje sutra.

Poslednja izmena:
ma nije to toliko što je pročitala, mislim, jeste
nego to Danče naša tako lijepo prezentuje...i kad ti (mi) se nešto ne sviđa, ona to tako objasni, da se debelo zamislim...pa mi se onda čak i svidi
i, normalno, zapisuje
ne kao ja i ostala bagra (ako je ima uopšte po tom pitanju)
i Medo je odlična

ja sam amater totalni
al' mi to ništa ne smeta da se guram to što mogu :mrgreen:
ja to iz čiste ljubavi prema knjigama
eto

Aha :whistling:
Amater koji je procitao cak i "Kad u vuciji sat eti ih opet" :malav:

Rado ne možeš se izbalmirati više od mene :zcepanje:
Emil, Emil, Emil Zola zapamtila za sva vremena :lol:

Inače danas bila u biblioteci i uzela "Čitač" i "Kada si otišao" , to je sa spiska Lamarovog i Daninog ,hvala vam cure :zag:
Počela prvo ovu drugu knjigu, mada sve mislim da sam je čitala čim ugledah korice same knjige, ali nešto se ne sećam radnje uopšte :confused:, mada ne odustajem videću .

Skoro je ovde bila priča o knjizi "Majstor i Margarita", čini mi se Meda i Bi su komentarisale, ako ne grešim, jednoj se dopala drugoj nije.Elem isto pojma nisam imala o radnji sam eknjige i juče mi moj dragi komšija, ne menjam ga ni za koje pare , doneo film .Nisam ni znala da je film snimljen po toj knjizi.Inače film traje skoro 4h i sve je u delovima da kažem, tako je skidan , ostalo mi je još dva dela da odgledam , inače ima ih ukupno 10.Film me je ostavio bez reči, još uvek sam pod utiskom, gledala ga od 9h do 2 i nešto preko noći, oči mi ispadoše ali vredi svaki minut.:)

Moja komšinica je svojevremeno izjavila, videvši me kako čitam Ako dočekam sutra, kako obožava Sidni Šeldon i pročitala je skoro sve NJENE knjige. Vidiš, dešava se. :)

Pre deset minuta sam rekla mojima da samo kreten može da ostavi još 30 nepročitanih stranica knjige i da ode u krevet. Tako odložih Kada si otišao, završiću sutra u busu. Valjda neću da :rida:. A i Čitača mi je danas vratila komšinica. Mi smo bre ovde ko sektašice :zcepanje:. Postale smo telepatski povezane. :lol:

Moja komšinica je svojevremeno izjavila, videvši me kako čitam Ako dočekam sutra, kako obožava Sidni Šeldon i pročitala je skoro sve NJENE knjige. Vidiš, dešava se. :)

:rumenko: I ja sam mogla da se zakunem da je zensko!!!
Znaci :eek: sam

PS. Sto je najveci stos, u svoje vreme sam sve njene/njegove knjige procitala.

Poslednja izmena:

Ja volim Majstora i Margaritu, mogla bih ponovo da pročitam, nisam odavno.
A film je onaj sa Pavlom Vujisićem? Crno-beli, ako se dobro sećam. Ili ima i neki drugi?

i ja nikad nisam načisto jel Sidni žensko il muško...

Kada sam ja procitala ovu knjigu jos se nisam druzila ovde sa vama na temi.
Ali se secam da sam tamo na Knjizevnosti napisala kratko da mi je utisak: "Instant knjiga".
I tako mu nekako i dodje. Konzumiras, zabavis se/ne zabavis se, i zaboravis.

Pa letos je vladalo takvo oduševljenje za traktore, otkud sad tako negativne kritike. Ili je letos bilo primereno čitati ih, odmori, raspusti, more... meni je bila ok... za razbibrigu, nisam ništa više ni očekivala... Kraj mi se svideo, ipak neočekivan
Ali svidelo mi se što je Mirka na jednom mestu rekla da je imala želju da uđe u knjigu i napravi red. Tako sam se i ja osećala na momente

Ja volim Majstora i Margaritu, mogla bih ponovo da pročitam, nisam odavno.
A film je onaj sa Pavlom Vujisićem? Crno-beli, ako se dobro sećam. Ili ima i neki drugi?

Izvini na grešci , znam da se nekom nije dopala ;), pa sam se razmišljala da li da je stavim na spisku ili ne.
Inače film je ruski, snimljen, čini mi se 2005. i mogu ti reći frhunski odrađen , ja koja uglavnom nađem neku manu ovde je ne nađoh .:)

Ma vidi ti ko je vredan, Schatje sto si ustala ovako rano? :mrgreen:
Ja pocela sinoc da citam Slepi ubica, em su slova sitna katastrofa, em ja da izvinete nista ne razumem, sve je nekako nabacano, ne kapiram ko je ko, tako da ce Slepi ubica mene ili da oslepi ili da ubije :mrgreen::lol:

:lol: :lol: :lol:

E ja sam zbog toga pre neki dan odustala od kupovine te knjige.

Otvorila knjigu...sitno...stavila naocare...i dalje sitno. :confused:
I nekako mi njie delovalo vredno truda i lecenja glavobolje posle citanja.

Izvini na grešci , znam da se nekom nije dopala ;), pa sam se razmišljala da li da je stavim na spisku ili ne.
Inače film je ruski, snimljen, čini mi se 2005. i mogu ti reći frhunski odrađen , ja koja uglavnom nađem neku manu ovde je ne nađoh .:)

To je neki drugi film. Ja znam za ovaj: (skinula sa wikipedie)

Majstor i Margarita, film u jugoslovensko-italijanskoj produkciji, 1972. godine režirao je Aleksandar Petrović.
uloge:
Mimsi Farmer: Nikolaj Afanasijević Maksudov „Maestro“
Alen Kuni: Margareta Nikolajevna
Velimir Bata Živojinović: Korovjev, Satanin sluga
Pavle Vuisić: Azazelo, Satanin sluga
Fabijan Šovagović : Berlioz, književnik
Ljuba Tadić: Pontije Pilat
Taško Načić: Rimski, upravnik pozorišta
Danilo Bata Stojković: Bobov

a muziku pisao Enio Morikone...

Ustala sam iz kreveta da bi napisala ovde svoje utiske o KITNUkrainskom dok mi je sveze.
Osim sto sam celu knjigu posle pocetnog kilavljenja procitala bezmmalo za 5 sati nikakav drugi jaci utisak nemam.

Prica kao prica je toliko uobicajena, prakticno svakodnevna da mi je zao sto se ja nisam setila da tako nesto napisem.
Iskreno se divim piscima koji od nicega naprave knjigu i na tome i ovoj autorki skidam kapu.

Recenice su obicne, nezanimljive, potpuno bez mirisa i boja...
Knjiga mi je budila cudnu emociju...likovi su me ljutili od pocetka do kraja ...
Nista bas specijalno ni lepo ni dbro a ni kvalitetno nisam nasla na tih 300 strana...ovo spada u one knjige koje procitas i zaboravis da si procitao a ako vec nisi procitao mozes sloooooobodno da preskocis jer ama nista ne propustas.

Imam drugu knjigu iste autorke ...Dve prikolice ...necu je skoro citati.

Prelazim na Brajsona od sutra...
Neprakticna mi je za put posto sam je printala iz pdf-a pa cu umesto je morati poneti nesto drugo na sajam u NS da ne bi poludela od dosade ti 6 h koliko sam u obavezi da odsedim.
Jos nisam odlucila sta ce biti ...Mislim da cu Kaju ...spremam se za nju vec mesecima :)

Ako ima neko iz NS da ne zna...sajam knjiga vam pocinje sutra.
Ako se zaputite u subotu tamo...javite se, trebace mi drustvo :)

ako mislimo na Bila Brajsona onda nema promašaja....
KRATKA ISTORIJA BEZMALO SVAČEGA je knjiga koji svo treba da pročita
i može da je čita milion puta i uvek da nađe nešto novo
Ni ovde, ni tamo je usasvim drugom fazonu ali je odlična, ako i Beleške s malog ostrva

Iščezli kontinent i Made in America kupljeni na sajmu...ali čekaju na red....

ako mislimo na Bila Brajsona onda nema promašaja....
KRATKA ISTORIJA BEZMALO SVAČEGA je knjiga koji svo treba da pročita
i može da je čita milion puta i uvek da nađe nešto novo
Ni ovde, ni tamo je usasvim drugom fazonu ali je odlična, ako i Beleške s malog ostrva

Iščezli kontinent i Made in America kupljeni na sajmu...ali čekaju na red....

Da da Bil.
Sad citam Ni tamo ni ovde...a ostale cu da kupujem blagovremeno.
Svi su rekli za Kratku istoriju isto.
I Oko Ni tamo ni ovde se svi slazete da je super.
I ja se slazem bas na osnovu ovih 30 strana koliko sam procitala...
Al taj Iscezli kontinent je problematican i Beleske su ostavile razlicit utisak na razlicite ljude.

Ja cu to preskociti i odmah dalje ici na Made in America i Sekspira.
Mada sam se razocarala kad sam videla koliko je tanusan Seksipr ...ne volim tanusne knjige ne umem da objasnim sto.

Sekspir procitan hmmmm...sta reci, OK, nisi morao da pises tu knjigu, Bile samo da znas

Made in USA pocela, bacila, pa pocela nesto drugo, pa trece, ne cita mi se nista sad, nemam zivaca

Ma vidi ti ko je vredan, Schatje sto si ustala ovako rano? :mrgreen:
Ja pocela sinoc da citam Slepi ubica, em su slova sitna katastrofa, em ja da izvinete nista ne razumem, sve je nekako nabacano, ne kapiram ko je ko, tako da ce Slepi ubica mene ili da oslepi ili da ubije :mrgreen::lol:

:lol: :lol: :lol:

E ja sam zbog toga pre neki dan odustala od kupovine te knjige.

Otvorila knjigu...sitno...stavila naocare...i dalje sitno. :confused:
I nekako mi njie delovalo vredno truda i lecenja glavobolje posle citanja.

ja sam sad u problemu velikom
kako da ga riješim?
kad su tako sitna slova, ja koristim lupu...ali kako da čitam knjigu i to još "debelu" sa lupom?!
nikako, eto kako

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back