lamar
Poznat
- Poruka
- 8.258
E, to je taj rad
I još nečeg sam se setila: u biblioteci su postojala dva reda polica gde smo samo mi, sekcionaši, mogli da zalazimo bez nje, tu su stajale knjige koje nisu mogle da se čitaju van biblioteke (skupa izdanja, razne monografije, enciklopedije, čuda). Tu je stajao i komplet o seksualnom vaspitanju. Ne sećam se tačnog naziva, ali bilo je 5-6 knjiga, velikih, tvrdo ukoričenih, sa slikama, podeljeno prema uzrastu deteta.
Znate kako to ide, 12-13 godina, proradili sokići, a tad nije bilo neta, ni tih tema u novinama i časopisima...Naravno, mi smo odmah provalili te knjige i krišom ih čitali, kad bibliotekarka izađe i kad nikog drugog nema, ebg, to je tada bio blam, nisi mogao tek tako da je tražiš ni da pitaš išta o tome, a ni da izneseš pred ostale učenike, to se u čoporu odmah pretvori u sprdanje i glupiranje. Uglavnom, zavukla se ja jednom u taj ćošak, uzela knjigu, sela na pod i bistrim nauku
Zanela se ja, ogluvela za ceo svet. Kad odjednom, dignem pogled, a Ljubica ispred mene
Jao, a ja
, pa ne znam ni gde ću, ni šta ću, zemljo, otvori se...a ona, carica, drži stolicu, donela mi da ne sedim na podu
Od tada je u tom prolazu između polica uvek stajala ta stoličica, za čitanje tih "nezgodnih" knjiga nasamo, još nam je posle rekla da sami uputimo onog koga zanima, da ne mora nju da pita ako ga je blam.
![]()
Slusaj, stvarno je carica.
Totalno sam se raspilavila.
Tako su retki ljudi koji "razumeju".