Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uzimam iz biblioteka kad god mogu, cesto tako nabavim i neke knjige na srpskom. Kupujem ili preko amazona ili u omiljenoj starinarnici u blizini ili u nekoliko malo udaljenih knjizara ali sa dobrim izborom (mada njih vise koristim da vidim sta novo i zanimljivo da trazim u biblioteci). Kad dodjem u Bg onda kupim nase knjige (pravim spisak u medjuvremenu).

Mirka, tuzno postaje tek onda kada zaboravis da si je procitala .
Za sada je sve u redu, veruj mi ;).

E, meni se i to dešava. Zato ja zapisujem sve što pročitam. I ni to mi ne pomogne. Po meni, to samo govori koliko su neke knjige neoriginalne, nezanimljive i prazne. Letos sam pročitala Telesnu povredu, Margaret Atvud i.. onako, nije mi bila loša. I posle nekog vremena listam tu moju svesku u kojoj pišem šta sam čitala i nadjem istu knjigu, čitala je pre 4-5 godina.:whistling: I ničega se ne sećam. Ali, ničega. Kao da sam je prvi put čitala. :dash:
Nekad mi se desi da počnem, pa mi se u neko doba ipak učini poznato.... pa i pročitam ponovo ako mi se čita. E, i nije mi uopšte tužno. Više mi je smešno i glupo

E, meni se i to dešava. Zato ja zapisujem sve što pročitam. I ni to mi ne pomogne. Po meni, to samo govori koliko su neke knjige neoriginalne, nezanimljive i prazne. Letos sam pročitala Telesnu povredu, Margaret Atvud i.. onako, nije mi bila loša. I posle nekog vremena listam tu moju svesku u kojoj pišem šta sam čitala i nadjem istu knjigu, čitala je pre 4-5 godina.:whistling: I ničega se ne sećam. Ali, ničega. Kao da sam je prvi put čitala. :dash:
Nekad mi se desi da počnem, pa mi se u neko doba ipak učini poznato.... pa i pročitam ponovo ako mi se čita. E, i nije mi uopšte tužno. Više mi je smešno i glupo

Ma salila sam se da je tuzno. Gde tuzno. Jos kad pomislis na sve one koji ne citaju uopste a ti 2X. 'Ej!!!! :)

Naravno da se i meni desava da se ne secam pojedinih knjiga koje sam citala. Ali to ipak vise govori o knjigama, a ne o meni. Ha, pa ti vidi kako se neke stvari uz malo dobre volje mogu okrenuti u svoju korist ;)

A sad bez zezanja. I ja imam svoj spisak u koji upisujem sta sam procitala, a u zadnje vreme upisem i one kojih se slucajno prisetim od ranije. Zao mi svih onih decijih kojih se ne secam, a da sam negde upisivala verovatno bi se vecine prisetila.
A imam i spisak onih koje hocu da citam. I tako. Spisak do spiska :).
Sada bi jedan moj drug rekao: lamar ti imas mnooogo vremena za razmisljanje :)

Odoh da zavrsim "recnik" pa se javljam sa utiskom.

E, da napišem koju o ovim Đurđevićkinim koje sam ovih dana smlatila:

Čim preživim ovaj roman
Au, brate.
Iz serijala sa prljavom inspektorkom Hari, ali jak u pm. Roman-urlik.
Srpsko zdravstvo na tapetu, onako, bez dlake na jeziku.
Potresan, gorak...nadam se da nije autobiografski. A ako nije, onda je ovo najuspešnije prikazivanje tuđih emocija koje sam u životu videla. Toliko detaljna opažanja ima samo onaj ko je to prošao.
Onkologija je u pitanju (ovo kažem Mirki, da zna unapred i da joj ne padne na pamet da odustane).
Naravno, umotano je u njen tipični oštri humor, ali ipak - urlik.

Treći sektor - Sama žena u tranziciji
Nekako mi ide ruku pod ruku sa Deda-Rankom.
Urnebesna, oštra, možda se može staviti u neku Đurđevićkinu kategoriju romana-zezalice sa ozbiljnim podtekstom. Stil više neću da hvalim, likovi i radnja stabilno izgrađeni, to je odlika svih njenih romana koje sam do sad pročitala.

Aždajin osmeh
Slika jednog lošeg braka. Zanimljiv stil, na preskok, mejlovi, četovi, kratke slike, flešbekovi...Pročitala u dahu, kao i svaki do sad.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back