Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zato cu ja ove godine da preskocim sajam.
Tako sam odlucila.
Svi popusti vaze i u knjizarama u vreme sajma elegantno cu kupovinu da obavim na regularnim mestima.
Mrzi me da se guzvam na sajmu ...ove godine ne mogu pre podne tako da ...

A jel vi nekad pozajmljete knjige? Ili uzimate iz biblioteke? Ili kupite polovne?
Iskreno, nisu bas neka dela za cuvanje u biblioteci. Ustvari, ne znas sta je dok ne procitas. Ako ne valja samo nagomilavam papir na polici, koji skuplja prasinu.

Ako, dozvoliš, tara, ja bih ti sugerisala da Lagunine knjige kupuješ u nekom Klubu čitalaca, gde bi odmah po kupovini prve knjige imala popust od 15% i na tri knjige još 10%. Na sajmu ti nije ništa jeftinije, za razliku od drugih izdavača.

pa da, ja tako i kupum, imam njihovu čalnsku kartu i popust 20 posto ili 17,5 plus taj popust na 3 knjige, ali sam ja mislila d taj popust važi i na sajmu
hvala na obaveštenju da na vreme preuredim spisak : )

A jel vi nekad pozajmljete knjige? Ili uzimate iz biblioteke? Ili kupite polovne?
Iskreno, nisu bas neka dela za cuvanje u biblioteci. Ustvari, ne znas sta je dok ne procitas. Ako ne valja samo nagomilavam papir na polici, koji skuplja prasinu.

ja samo to i radim, kupujem baš retko
meni knjiga na polici ne znači ama baš ništa, računa se samo ono što sam pročitala
a kad sam pročitala može da sedi na polici, u biblioteci ili kod svog originalnog vlasnika, nije važno =)

e da, kupujem stručnu literaturu i one knjige što se ne iznose iz biblioteka

Steta sto kod nas ljudi nemaju naviku da prosledjuju polovne knjige
. Procistas i ides dalje.
Ja sam tamo sve knjige kupovala u charity shopy, a jeftine nekad se nadje i 5 za funtu.
I sve nove knjige, tamo ljudi procitaju pa daju za dobrotvorne svrhe. I jos ih sloze na policu po bojama:mrgreen:
Samo mi je decko kupio Vremeplovcevu zenu novi i tu stvarno cuvam, jer je mnogo dobra knjiga.
Ostale sam sve podavala, imam jos par komata ako neko oce da vezba engleski na Kinseli- nek se javi.
Nekako mi ovde to mnogo veliki luksuz.

ja samo to i radim, kupujem baš retko
meni knjiga na polici ne znači ama baš ništa, računa se samo ono što sam pročitala
a kad sam pročitala može da sedi na polici, u biblioteci ili kod svog originalnog vlasnika, nije važno =)

e da, kupujem stručnu literaturu i one knjige što se ne iznose iz biblioteka

Sve se slažem i isto tako radim. Nemam gde da držim knjige. A i da imam, što da mi skupljaju prašina po stanu. Samo nikako muža da ubedim u to.
Već sam jednom prokomentarisala i ponovo ću. Ova tema je ko Lagunin forum. Samo se piše o tome kakve oni imaju akcije i šta im je na popustu, ko je šta kupio ili planira da kupi od njihovih knjiga. Ko je šta čitao od njihovih knjiga i kakva je koja, koju kupiti sada, a koju drugi put.
Ne idem na sajam knjiga jer ne kupujem knjige. Najbolja knjiga koju sam u poslednjih 10 godina kupila i koju stalno prelistavam i čituckam je Gajenje sobnog cveća

Steta sto kod nas ljudi nemaju naviku da prosledjuju polovne knjige
. Procistas i ides dalje.
Ja sam tamo sve knjige kupovala u charity shopy, a jeftine nekad se nadje i 5 za funtu.
I sve nove knjige, tamo ljudi procitaju pa daju za dobrotvorne svrhe. I jos ih sloze na policu po bojama:mrgreen:
Samo mi je decko kupio Vremeplovcevu zenu novi i tu stvarno cuvam, jer je mnogo dobra knjiga.
Ostale sam sve podavala, imam jos par komata ako neko oce da vezba engleski na Kinseli- nek se javi.
Nekako mi ovde to mnogo veliki luksuz.

Ja sam pre par godina gomilu knjiga poklonila lokalnoj biblioteci. I sada, ako dobijem ili kupim neku knjigu koja nije baš nešto naročito i znam da ne zavredjuje da je ponovo čitam, ja je dam u biblioteku. Baš sam pre neki dan videla "svoju" knjigu na pultu.

Dve knjige koje sam nedavno procitala:

Maria Thomas, "Antonia saw the oryx first"
Knjiga o Africi, dve zene su glavni likovi, bela doktorka rodjena u Africi i mlada crnkinja koja ima moc da leci.

Paul Griner, "The german woman"
spijunski, prvi i drugi svetski rat. Zanimljiv roman, nema srecan kraj.

Me mogu sad da pisem vise, ako stignem ovih dana dopisacu.

Sve to radim.
Redovan clan biblioteke vec 25 godina, sada sa porodicnom clanarinom uzimam po 6 knjiga u cugu...Kud ces vise.
Pozajmljujem od prijatelja kad god mogu.
I prosto obozavam kupovinu polovnih knjiga, pogotovo starija izdanja koja su bolja, kvalitetniji povez i bolji prevod.
Retko kupujem nove knjige, em nemam gde da drzim, em nije sve za cuvanje. Obicno kupim ono sto sam vec citala.

Jer za mene, ako nemam potrebu da je procitam jos jednom, nije ni vredna da stoji na polici.

Mislim da svi na temi znaju moj stav i biblioteci.
Knjige koje mi se ne svidjaju prosledim dalje.
One koje volim negujem na svojoj polici :heart:

Sajamski popust nekad nije nista veci nego onaj koji imamo redovnim kupovanjem kao clanovi kluba.
Nekad se ne isplati gurati se a nekad se dogodi takav popust da ti knjiga bezmalo dodje dzabe.
Cista lutrija i pravila nema.

I ja slično kao Mirka.
Volim da posedujem :mrgreen:

Moja davnašnja želja, još iz onih sirotih vremena, je da imam bibilioteku. Al' baš biblioteku. Da jednog dana imam celu sobu koja će biti biblioteka, samo police, lenjivac fotelja, stočić i lampa.
Tako da, eto, navlačim i hrčkarim. Biće jednog dana, mamumuebem.

A što se ovogodišnjeg sajma tiče, mislim da ću i ja izbeći onu glavnu gužvu. Na spisku su mi za sad neke super knjige koje sam već kupila pa poklonila (tuka :dash: ) i pojuriću neke stare naslove u antikvarnici i mislim da će to biti to.

I ja slično kao Mirka.
Volim da posedujem :mrgreen:

Moja davnašnja želja, još iz onih sirotih vremena, je da imam bibilioteku. Al' baš biblioteku. Da jednog dana imam celu sobu koja će biti biblioteka, samo police, lenjivac fotelja, stočić i lampa.
Tako da, eto, navlačim i hrčkarim. Biće jednog dana, mamumuebem.

A što se ovogodišnjeg sajma tiče, mislim da ću i ja izbeći onu glavnu gužvu. Na spisku su mi za sad neke super knjige koje sam već kupila pa poklonila (tuka :dash: ) i pojuriću neke stare naslove u antikvarnici i mislim da će to biti to.

I ja imam tu zelju, i kada bih imala prostora i para, kupovala bih sve. Police bi bile i u samim vratima, taman namestaj i draperije, pod obavezno :lol:

Meni se smeju kad kazem da moja zivotna zelja izgleda kao scena iz crtanog Lepotica i zver, kada on nju uvede u bibioloteku ogromnih razmera sa stepenicama i galerijama

E, da mi je da imam tako nesto :aha:

I ja imam tu zelju, i kada bih imala prostora i para, kupovala bih sve. Police bi bile i u samim vratima, taman namestaj i draperije, pod obavezno :lol:

Meni se smeju kad kazem da moja zivotna zelja izgleda kao scena iz crtanog Lepotica i zver, kada on nju uvede u bibioloteku ogromnih razmera sa stepenicama i galerijama

E, to, to, to! :D

Samo što ja navlačim, iako prostora nemam.
(Na pare neću da se žalim, uvek može bolje, ali kako je danas, meni je još super.)
Kontam, biće jednom.

A zamisli, zapatim jednu takvu biblioteku, a nemam šta da metim na police.
Pa neću da je dočekam nespremna :D

E, to, to, to! :D

Samo što ja navlačim, iako prostora nemam.
(Na pare neću da se žalim, uvek može bolje, ali kako je danas, meni je još super.)
Kontam, biće jednom.

A zamisli, zapatim jednu takvu biblioteku, a nemam šta da metim na police.
Pa neću da je dočekam nespremna :D

Jes, u pravu si....al dzaba, nemam gde da skladistim :aha:

kupujem, menjam, pozajmljujem, al nemam več duže vreme člansku kartu i nikako to da promenim pa mi onda bude lakše da kupim ono što mi se čita
ne gomilam knjige,kupujem jednu, dve, do tri pa kada ih pročitam idem dalje

inače, trojanka, super je to sa prosledjivanjem knjiga, palo mi na pamet pre neki dan kako bi to bilo kul, ne treba ti čaksnka karta : )

Ja sam mislila da samo ja imam ovakve nerealne i detinjaste zelje.
Kad ono!
:D

E pa sad , ne bih se bas slozila sa tobom. :D

Nerealno mozda, detinjasto ne.
Ne zelim princa na belom konju, nego svoju biblioteku :lol:
Poredjenje sa crtacem je slucajno :p

Ma nije zbog crtaca. Nego nerealne stvari obicno zele deca.
Ali ko zna da li je ovo nerealno, zar ne? :cool:
To je ipak "samo" biblioteka sa "samo" par ili vise hiljada knjiga!
(Stvarno koliko bi tu bilo knjiga :think: )

Mnogo puta je ovde objašnjeno zašto se najčešće piše o Laguninim knjigama. Jednostavno jer je najveći izdavač i ima najviše akcija. No, niko ne brani Lagunomrscima da nam preporuče dobru knjigu ma kog izdavača. Ako uzgred poželim da je imam,normalno da ću da je kupim, ne vidim zašto bi to nekoga tangiralo. Poštenije je tako nego da je pozajmim i nikad ne vratim. Neko svoju zaradu popije, neko ispuši, neko je kolekcionar, recimo knjiga. Merak cenu nema.

A što se odlaska na Beogradski sajam knjiga tiče, normalno je da se ne isplati ići samo zbog toga iz unutrašnjosti, i pri tom platiti put od oko 2000 dinara, recimo od Niša i natrag. Ja imam tu sreću da opština u kojoj radim daje besplatan autobus tim povodom za prosvetne radnike, te je prosto grehota propustiti. Tada kupujem samo ono što mi je jeftinije nego inače i što mi nije lako dostupno. I, da, uvek ću rado kupiti dobru, očuvanu, polovnu knjigu, a za to je sajam Raj na zemlji.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back